Frog-Transformers 3

Mostanában sajnos divattá vállt utálni a Transformers szériát, ez főleg a 2. részre terjed ki.De kérdem én azoktól, akik így vélekednek: Mit vártok ti egy Michael Bay filmtől? Társadalom kritikát, esetleg fordulatokban gazdag történetet?.. Nem tudom, minden esetre nem értem azokat, akik "buta történet" és "agyatlan akció" jelzőkkel illetik a 2 előző filmet. Mind egy hagyjuk a múltat. Nem rég került a mozikba ugyan is  a franchise befejező része, amellyel a Transformers filmek trilógiává avanzsálódtak. Nézzük meg hogy sikerült!

A kerettörténet pofon egyszerű: Neil Armstrong az első ember,  aki a Holdra lépett. http://cdn.tfw2005.com/transformers-news/attach/7/3/8/6/3/Transformers-3-Dark-of-the-Moon-Teaser-Poster-Clear_1291759448.jpgAzonban ez a misszó nem volt teljesen a tudománynak szentelve: a '60-as évek űrkutatási programja reakció volt a Hold sötét oldalába csapódó dolgokra. Az első Holdra szállás is emiatt következett be. Amikor Armstrongék fel fedezték a sötét oldalt, megdöbbentő felfedezést tettek: Egy Autobot hajót találtak lezuhanva, fejlett idegen technológiával, amely ha az Álcák kezére jut, gonosz dolgokat művelhetnek vele. Napjainkban is tart a harc ezek megtalálására, az Autobotok, (élükön Optimussal) versengenek a az Álcákkal. Ha vesztenek a "versenyben", az beláthatatlan követkzményeket von maga után.

Kezdjük is a lényeggel: Szerintem ez a film sikeredett a Trilógia ékkövévé. Simán lekörözi az előző két filmet, mind történetileg, mind látványilag, de erről majd később. A cselekményt mozgató versengés felettébb izgalmasra sikeredett, vissza tért például Megatron, illetve az Autobotok régi vezetője, Sentinel is.

A színészi játékok szinte hibátlanok voltak. Shia LaBeouf hozza a megszokott formáját, és ezzel egyre jobban közeledik ahhoz, hogy valóban komoly színésznek tartsák. A Megan Foxot váltó Rosie Huntington-Whiteley viszont eléggé silány teljesítményt nyújt, még is nekem szimpatikusabb volt, mint elődje. Josh Duhamel, John Turturro, Tyere Gibson, és Patrick Dempsey szintén megfelelőek voltak, ugyan mellékszereplőként voltak jelen, de sokat hozzá tettek a filmhez, főleg Turturro, aki szerintem a legkiemelkedőbb volt a stábból.

A karakterekkel sincs komolyabb probléma, a LaBeouf által megformált Sam Witwicky-n volt ismét a hangsúly, még is valamivel több komolyságot adtak neki, mint az előző részben. A kötelező barátnő karakter (Huntington-Whiteley  Carly karaktere) semmit sem változott az előző részektől: ott van és kész, jól néz ki, meg minden, de akkor is kicsit feleslegesnek éreztem a hozzá fűződő történeti szál. A négy főbb mellékszereplőnk karaktere ismét jól eltalált lett, külön ki kell emelni Lennox és Epps karakterét, valamint a veteránokat, akik hatalmas hangulatot adnak a filmhez. Akik viszont lenyűgözőek voltak, azok az Autobotok. Végig tudsz velük szimpatizálni, ami azért fura, mert csak CGI effectekről van szó, még is olyannyira emberi tulajdonságokkal látták el őket, hogy sokuk halála ( kis spoiler) meghatóra sikeredett. Ez a karakter megformálás pedig nagyon dicsérendő.

A film mozgatórugója még is a Bay filmek fő kelléke, vagyis a látvány, ami itt szemkápráztató. A 3D-vel karöltve olyan látvány elemeket készítettek a filmhez, hogy az szinte egyedi. Egy rosszul sikerült effectet, vagy CGI-vel megformált testet sem tudnék mondani, hibátlan.

Ahogy a 3D is. Számomra lenyűgöző volt, látszik, hogy az egész filmet a három dimenzió kiaknázására készítették. Aki teheti, szánja rá azt az (itt) 1500 ft-ot, mert hatalmas élménnyel gazdagodhat, főleg, ha kitekintünk a film zenéire, emelyek hibátlanok, és sokat tesznek hozzá a már-már epikus harc jelenetekhez.

Összességében egy nagyon jó filmről beszélünk, ami most sem nyújt többet, mint két és fél óra agy kikapcsolást. Valószínűleg a blockbustereken nevelkedett nézőknek annyira nem fog tetszeni, de a komolyabb filmeket nézőknek kikapcsolódásnak tökéletes. Ajánlom mindenkinek, főleg 3D-en. Sziasztok.

 

Címkék: írásos elemzések 

Sziasztok Vladek vagyok!

Üdvözlöm a kedves blog látogatókat. A szerkesztőségnek hála megengedték, hogy a saját videóimat ide kirakhatom. Általában filmbemutatókat fogok készíteni főként klasszikusabb vagy fontosabb művekről, de terveztem, hogy zenékről is beszélek majd. Beágyazom az egyetlen és legelső videómat, hogy tudjátok mire számíthattok.

 

Címkék: hírek 

Zenei rovat: TOP10 Kedvenc zenekarom

Sziasztok!

Második Zenei rovat videómban a 10 kedvenc zenekaromat mutatom be nektek. Jó szórakozást!

U.I.: Elindult történetírós blogom, ide kattintva megleshetitek.

Címkék: zenei rovat 

Nolan hétvége megszakítása

Sziasztok. Sajnos technikai okok miatt félbe kell szakítanom a Nolan "hétvégét", ezért elnézést kérek.



Sparrow&Frog - 23-as szám

Címkék: élménybeszámoló 

Star Weekend:Christopher Nolan - A tökéletes trükk

A tegnaphttp://3.bp.blogspot.com/_YlzU55EtgDo/TNQcm0cWdzI/AAAAAAAABdo/UseXBDUOtho/s1600/prestige_ver2.jpgi, és tegnapelőtti csúsztatásom (mint már korábban írtam) ma, illetve holnap készülök bepótolni. Mai Nolan filmem A tökéletes trükk lett.

Robert Angier (Hugh Jackman) szinte tökéletes bűvész: jól adja elő magát, kifinomult, precíz a trükkök terén. Azonban kevés egyedi ötlete van. Robert Borden (Christian Bale) bárdolatlan, modortalan előadó, aki mégis egyedi mutatványokkal ámítja a közönséget. Korábban ketten együtt dolgoztak, azonban egy tragédia miatt ellenségek lettek. El kezdődik a verseny kettőjük között, aminek már nem csak a közönség ámulata, de kettejük élete is a tét.

Nolan szokásához híven nagyszerű munkát végzett, a történet vezetés bonyolultsága az Eredethez mérhető, mégis fura módon jóval érthetőbb, mert itt 3 fő szál van. Ezeket a fő szálakat azonban tökéletesen pórázon tartja a rendező, egy pillanatra sem szalad ki a kezéből a gyeplő, végig tudatos marad.

A színészi játékok is fergetegesek. A két főszereplőnk ugyan magasan viszi a pálmát, még is a mellékszereplőknek is jutott elegendő babér. Hugh Jackman kifejezetten illett erre a szerepre, sőt, tökéletes volt rá. Végig otthonosan mozog a megfontolt, azonban ötlettelen bűvész szerepében, az érzelem kifejezése pedig külön dicséretre méltó. Christian Bale szintén hibátlanul alakított, nem tudnék egy olyan pontot sem fel hozni, amelyben elmaradt volna, vagy éppen túl nőtt volna Jackmanan. Egy kicsit mintha rájuk is kihatottak volna a karakterek, ugyan is ők is végig versenyeznek, a színészi játékok terén, még is szerintem egál lett a küzdelem. A filmben feltűnik még Michael Caine, és Scarlett Johansson is, mind ketten hozták a kötelező, és tőlük elvárt szintet.

A karakterek jelleme is egyedi, ugyan is két táborra oszthatják a nézőt. Meg győződésem az, hogy volt akinek Angier, másoknak pedig Borden volt szimpatikusabb. Ennek oka egyszerű: nagyszerű karakterekről beszélünk. Egymás kiegészítői ők, akik még is ellenségek.http://blstb.msn.com/i/E0/391AABA5F2BC80578AD4266C78E5.jpg

A történetvezetés szintén nagy pozitívuma a filmnek. A korábban már említett 3 szálat nagyon jól felvázolta a Nolan testvérpár, ezáltal egy tökéletes forgatókönyvet firkantottak a film alá, amellyel megunhatatlan, és izgalmas lett a cselekmény.

A Tökéletes trükk egy tipikus Nolan film.A Sötét lovaghoz hasonlóan műfaji korlátok közé nem szorítható, végig fent tartja az érdeklődést, a linearitást messziről kerüli, a három fő történeti szál, és idősík végig megfelelően és arányosan van adagolva, éppen azért, hogy a néző tudja értelmezni a bűvészek érdekes lelki világát. Összességében egy tökéletes alkotást rakott össze Christopher Nolan, ami újat nyújt, és egy ilyen irányban eddig még feldolgozatlan témával, áll elő, a lezárás pedig tökéletes. Főleg azoknak ajánlom, akik szeretik Nolan stílusát. Sziasztok!

Címkék: star weekend