Közös filmnézés: Barney nagy kalandja (1. rész)

Címkék: közös filmnézés v4 

Update..

Sziasztok srácok.

Van néhány hírem ismét a bloggal kapcsolatban. Talán az első, és legfontosabb: Tegnap késő délután sikerült (végre) rögzítenünk a Közös Filmnézést, amelyen sajnos nem mindenki tudott részt venni, ennek ellenére elvoltunk a többiekkel. Ha minden jól megy, Théo holnap elkezdi feltölteni a videókat, amelyek kb. 2 naponta jelennek meg a blogon.

A másik fontosabb dolog, hogy az előre bejelentett 2 hetes "pihenőmet" a mai nappal elkezdem. Ezt ne úgy tessék érteni, hogy a blogot teljesen cserbenhagyom, hanem egyszerűen csak mérsékelt posztszámot fogtok tőlem látni az elkövetkező két hét alatt (ezek nagy részét a filmhírek fogják kitenni, de elkezdtem dolgozni egy játékkritikán is).

Ennyi voltam mára, jó szórakozást a közös filmnézéshez.

Viszlát!



Call of Duty - Modern Warfare 3 Végigjátszás 2. rész

Címkék: végigjátszások 

Heti update by Frog

Nagy változások várhatóak a blognál, minden más a videóban..



Power kérdezett: purga

Napjaink egyik legnépszerűbb horror blogjának főszerkesztője, purga elfogadta a Powermovies interjú felkérését. Purga beszél a kezdetekről, zenéről és természetesen a Horror-Mirrorról is.

Power: Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést. Keresett már meg más is hasonló üggyel kapcsolatban?

purga: Szívesen. Nem, de bevallom, hogy mindig is volt egy ilyen álmom. Igaz, a New York Times-tól:)

Power: Honnan jött az ötlet, hogy létrehozd a Horror-Mirrort?

purga: Adott volt, hiszen kiskorom óta vonzottak a horror filmek. Blogot meg olyasmiről érdemes készíteni, amit szeret az ember, különben egy idő után csak szenvedni fog vele. Ráadásul amikor elkezdtem, még elég silány volt a választék ilyen oldalak terén. Én meg szerettem volna egy útmutatást, hogy egy ún. "átlag" horror kedvelőnek mik tetszenek. Ugyanis létező probléma, hogy a mai "horror megmondó emberek" között van valami sznob közmegegyezés, hogy mik is az "etalon" művek, amiknek a többségével nem értek egyet és ennek hangot is szoktam adni. Szeretném, ha az emberek kimernék mondani, hogy igenis, ez meg ez a "kultfilm" egy túlértékelt hulladék. Ugyanakkor azt is szeretném, ha a mai fiatalok megismerjenek néhány régebbi darabot, ne csak a 2000 után készülteket. Ez is egy probléma.

Power: A blogod rendszeres olvasói tudják, hogy gyakran írsz olyan filmekről, amelyeket szinte teljes ismeretlenség övez Magyarországon. Ezekről a filmekről honnan szerzel információkat? Hogy találsz rá ezekre a rejtett gyöngyszemekre?

purga: Nagyon egyszerűen: Google. Érdemes egyből angolul rákeresni adott témájú filmekre. Én is így ismertem meg nem egy olyan alkotást, ami bekerülhetett abba a bizonyos TOP 10-es listába. Ráadásul még így sem teljes, hiszen nagyon sok mű még arra vár, hogy valahogy beszerezhessem és beszámoljak róla. Meg valljuk be, manapság az internetezők többsége igénybe vesz valamilyen "online kölcsönzőt", ahol szintén rá lehet akadni érdekes darabokra. Egyébként megtisztelő, hogy van, amikor a tartalom leírásához az én kritikámat másolják be. Sajnos nem mindig hivatkozással.

Power: A népszerűsítésen kívül mi hajt még, hogy ezekről a filmekről írj?

purga: Ha rendszeresen olvasod, akkor tudhatod, hogy a "nem népszerűsítés":) Vannak annyira rossz filmek, amikre kár időt, pénzt energiát fektetni. Ezért vagyok én, és megteszem ezt az olvasók helyett:) Persze nem kötelező rám hallgatni, sőt, kifejezetten jó, ha vannak ízlésbeli különbségek. Én csupán tanácsot adok. Az is lehet, hogy éppenséggel életed legjobb filmélményéről mondasz le miattam:) Na jó, azt csak nem.

Power: Más műfaj képviselőit is szívesen nézed, vagy inkább csak a horror felé nyitsz?

purga: Természetesen. Nem vagyok őrült:) Igazából szinte minden műfajból tudnék mondani kedvenc filmet, még musicalből is.

Power: Ki a kedvenc színészed?

purga: Most valami kifejezetten horror-színészt kellene mondanom, de meglepő módon Bruce Willis. Bár tény, hogy a Hatodik érzékben is ő van, ami azért elég parára sikeredett.

Power: Mit csinálsz, amikor épp nem blogolsz?

purga: Az olvasók ki nem fogják találni: filmeket nézek. Továbbá könyveket olvasgatok és lesem minden óhaját a kedves kis feleségemnek:) De elsősorban munka után kajtatok, mert jelenleg olyanom nincsen.

Power: Mely blogoknak vagy a rendszeres olvasója?

purga: Bevallom egyre kevesebbnek. Akiket azért napi szinten követek: Vastagbőr, Comment:com, Filmdroid, Médiaviagra, Blogolkodom, Modoros és a Zs-kategória. Azt hiszem nem hagytam ki senkit sem.

Power: Szereted a sorozatokat? Melyek a kedvenceid?

purga: Szeretem hát! A komolyabbak közül Dexter, CSI, CSI: Miami, Terepen. A sitcomok közül meg: Így jártam anyátokkal, Két pasi meg egy kicsi, Office, Városfejlesztési osztály, Jóbarátok (megunhatatlan), Egy rém rendes család (ez is). Továbbá a kötelező rajzfilmsorozatok: Simpsons, Futurama, Family Guy, South Park stb.

Power: Azt tudjuk, hogy fura viszonyt ápolsz a Szerb film című alkotással. Azóta sikerült olyan filmet találni, ami aberráltság szempontjából túlszárnyalta azt a filmet?

purga: Fura? :D Nem még nem, de biztosíthatok mindenkit, hogy amint rátalálok, kiposztolom jó nagy öles betűkkel, hogy ENNÉL DURVÁBB MÁR TÉNYLEG NINCS!

Power: Szoktál zenét hallgatni? Milyen stílust kedvelsz, illetve kik a kedvenc előadóid?

purga: Naná, hogy szoktam. Az ízlésem szinte ugyanaz, mint a filmeknél: mondhatni szinte minden stílusból tudnék mondani kedvenc előadót. De azért a legek: Rammstein (nem, sajnos idén nem tudtam kimenni a koncertjükre), Combichrist, Carpathian Forest, Cannibal Corpse, Finntroll, Dropkick Murphys, Cradle of Filth, Suicide Commando, Belga, Akela stb.

Power: Előreláthatólag milyen hosszú távra tervezed a Horror-Mirror szerkesztését?

purga: Amíg csak élek:D Nem tudom, nem hiszem, hogy a közeljövőben megunnám vagy ilyesmi.

Power: Végezetül pedig sok sikert kívánok a továbbiakra.

purga: Köszönöm, illetve köszönjük a stáb nevében!



A játékos (The Player) by danialves

 Minden bizonnyal kevesen ismerik ezt az 1992-es filmet, mint ahogy a rendező, Robert Altman nevét is, ezért aztán bátran merem kijelenteni, hogy egy viszonylag ismeretlen filmet készülök bemutatni.

A történet egy Griffin Mill-ről (Tim Robbins), egy stúdió igazgatójáról szól, akinek a fő feladata, hogy a hozzá sereglő forgatókönyvírók ötletei közül kiválassza a filmre vihetőeket. Ebből is ered, hogy a filmben többször is csak "seggfej"-ként aposztrofálják, mert bizony nem mindenkivel úgy bánik, ahogy azt illene. Ezt elégeli meg az egyik visszautasított író, aki sorozatosan fenyegetni kezdi, elsősorban levelezőlapokon. Griffinnek természetesen fogalma sincs, hogy az elhajtott írók ezrei közül melyik lehet a zsaroló, így kisebb nyomozásba kezd a halálos fenyegetések feladója személyazonosságának kiderítésére. Spoiler nélkül sokkal többet nem lehetne írni a film történetéről, viszont azt mindenképpen tudnia kell a nézőnek, hogy nem egy thrillerről van szó, sokkal inkább egy, Hollywood belső köreit és visszásságait bemutató szatíráról.

És számomra pont itt van a baj. Valójában a fő történet csak egy ürügy arra, hogy különböző jelenetek során dokumentálhassák azokat a létező módszereket, karaktereket és stílust, amelyet a filmvilág magáénak tudhat. Persze kellően szórakoztató, amikor egy-egy jelenet vagy mondat elnyeri valódi értelmét (illetve majd az egész történet kapcsán is hasonló dolog fog történni). De őszintén szólva az egész elképzelés, ami ezt szolgálja (azaz a keretsztori) meglehetősen középszerű és nem képes fenntartani a figyelmet a film játékideje alatt.

A színészi alakításokban Tim Robbins viszi prímet, rajta kívül inkább a rengeteg 1-1 pillanatra feltűnő világsztárt érdemes megemlíteni. (Ennek köszönhetően egyébként ez az alkotás rekorder Oscar-díjas színészek számában.) A zene és a rendezés inkább még a 80-as éveket idézi, nekem ez sem feltétlenül tetszett.

Alapvetően A játékos elgondolása zseniális, és a benne elrejtett rengeteg apróság miatt akár érdemes többször is végignézni, de mint film annyira nem jó, hogy erre könnyedén rávegyem magam.

 



Call of Duty - Modern Warfare 3 Végigjátszás 1.

Sziasztok!
Ezzel a videósorozatommal próbálom majd reklámozni a blogot, jobban mondva a 2. részétől kezdve.:)
Enjoy! Üdv, Grazor Bourne!
 

Címkék: végigjátszások 

Star Weekend közlemény újra.

Sziasztok. Jelentem hogy mentálisan, és fizikálisan is elfáradtam. Nagyon sokat kell tanulnom, illetve a családi dolgokkal is foglalkoznom kell, így úgy döntöttem, hogy jövőhét végén folytatom a Cage hétvégét, természetesen egy új Star Weekendet kezdve így, 3 filmmel. Tényleg bocsánatot kérek minden olvasómtól, de jelenleg nem vagyok a toppon, így a magánügyeim miatt a filmek nézése háttérbe szorul. Megígérem, jövőhéten kikerekítem ezt a hátvégét. Mégegyszer bocsánat srácok.. Sziasztok!