Perfect Insanity - Néhány apróbb változtatás

Sziasztok. Azt hiszem ilyen írást sem csináltam még, de eljött az ideje volt, hogy a rovatok között végre rendet tegyek, mert volt 1-2 igazán inaktív.

Amelyeknek vége szakad:

-Zenei rovat (egy időre): Azt hiszem ez kézenfekvő, hiszen a zenei rovat nagyon kihalt, több hónapja került fel utoljára videó, és kedvem sincs igazán többet csinálni. (Ha valaki a szerkesztőséből AKTÍVAN vállalná, szóljon)

-Sorozatszemle : Avagy nem vész el, csak átalakul. Elég szegényes felhozatal volt sorozat kritikákból, így úgy gondoltam összeolvasztom az írásos kritikákkal ezeket.

-Az elmúlt 10 év Oscar filmjei: Ezen rovat megszüntetésének prózai okai vannak, JokerT, aki korábban szerzője volt ennek itt hagyta a blogunkat.

-Mit várunk...? - Azt hiszem ez is kézenfekvő, hiszen Sparrow-val közösen indult ez a project, és úgy döntöttem, mással nem csinálom.

-Termék topic: Nexus távozásával hontalanná vált, így ezt is beszüntetem.

Amelyek érkeznek:

-Tematikus hetek, újra : Azt hiszem 2-3 hónap telt el a zombihét óta, Théoval és DaniAlvessel most két tematikus hetet is tervezünk, ezek mellett hamarosan kezdődik az általam vezetett Oscar hét is.

-Villámkritikák:  Nem túl eredeti, de annál időtállóbb ötlet. Talán senkinek nem kell körülírnom, miről is szól majd ez a rovat. (Ha mégis: rövid, pár szavas kritikák)

-Átalakult Dumájunk! rovat: Visszatérünk hamarosan az első adás formulájához, és 1-2 téma alapján tartjuk majd az adást.

-Illetve jövőhét végétől indítok egy "meglepetés" rovatot, amelyet már szintén felhasznált más is, de ahány megközelítés, annyi kivitelezés..

- Új szerkesztő: Ez még nem biztos, de valószínűleg a blog egyik egykori kritikusa ismét visszatér köreinkbe.

- Nagy valószínűséggel bevezetjük az írásos kritikákban a filmek osztályzását, mert jobb összképet tudunk úgy adni az alkotásról.

 

Hát, röviden, tömören ennyi változtatást eszközölök, esetleges igényeiteket kommentben jelezzétek.

Sziasztok!

 



Act Of Valor - Filmhír

Azt a betyár szentségit! Tudom, hamar belevágtam a közepébe, de a lent látható trailer nagyon jól össze van vágva.. De lássuk a részleteket.

Az Act Of Valor egy február 24.-én megjelenő akció-thriller, amely a NAVY Seals (különleges erők) embereiről szól. A film stábjában igazából nincsenek nagy nevek, a rendezőpárosnak (Mike McCoy & Scott Waugh) nem hogy együtt, de önállóan is ez lesz az első filmje. A színészek és a forgatókönyvíró sem túl ismerős számomra, azonban az alap téma, a Tv spot, illetve a megjelent képek alapján egy pörgős akciómozira számítok, sajnos ilyenekből csekély mennyiséget kapunk mostanában, jót pedig csak elvétve. Ahogy már említettem, a trailer baromi jól összevágott, és bár Eminemet utálom, a Not Afraid című száma tökéletesen passzol a mozgókép alá. Ti mit vártok a filmtől?

 

Címkék: hírek 

5. Közös Filmnézés : Promo by Frog,Power&Gaben

A videóban mindenről említést teszünk, bátor szavazgatást!

 


Perfect Insanity 5. Közös filmnézés Promo by sjay95




TRAILER: The Amazing Spider-Man 3D

Igen, egyrészt újra itt vagyok és jelentkezem egy poszttal, másrészt nem, ez nem az igazi pókember. Ez valami másolat szerű, ami első ránézésre egy nagy adag CGI meg egy "sármoska" (kb. Pattiszon Róbert szintjét elérő) főszereplő képhalmaza lesz. Vadászkutya legyek, ha ebből valami maradandót hoznak ki, bár az örök igazság a következő: TRAILER alapján ne ítélj...én még ennek ellenére sem bízom az új Pókemberben.

Címkék: hírek 

Donnie Darko by danialves

You know, what's the point of living... if you don't have a dick?

http://images2.alphacoders.com/229/thumbbig-22914.jpg

2001-ben Richard Kelly egyfajta "one hit wonder"-t alkotott meg, ugyanis az író-rendezőnek azóta sem sikerült annyira remekbe szabott és eredeti művet alkotnia, mint amilyen a Donnie Darko lett. Azonban ezt a művét méltán dicsérik és tartják kihagyhatatlan darabnak.

Donnie (Jake Gyllenhaal) egy 16 éves gimnazista, akinek az olyan átlagos problémái, mint az állandó veszekedés a szüleivel és a tanárokkal még meg van fejelve egy jó adag pszichológiai betegséggel. Ezek közül egyik, hogy alva jár és eközben egy Frank nevű nyúljelmezes alakkal beszél, aki egyrészt különböző bűnök elkövetésére kényszeríti, másrészt bejelenti, hogy szűk 1 hónap múlva elkövetkezik az apokalipszis. Donnie egyedül csak pszichiáterére (Katharine Ross) és a szintén problémákkal küszködő Gretchenre (Jena Malone) számíthat ebben a helyzetben, miközben egyre többet tud meg Frank-ről, és felmerül benne az, hogy talán többről van szó, mint egyszerű hallucinációról.

A forgatókönyv érdekessége még, hogy Donnie életéhez lazán kapcsolódva fut még egy szál, amely a srác meglehetősen álszent módon működő iskoláját mutatja be életképszerűen. Bár nem tűnik a fő vonulattal szerves egységet alkotónak ez a történetszál, a fontosságát jól mutatja, hogy olyan nevekkel támogatták meg, mint Drew Barrymore és Noah Wyle.

http://darksidemovie.freeblog.hu/files/donniedarko_2.jpg

A történetnek megvan az a zsenialitása, hogy látszólag teljesen esetleges, bizarr és összefüggéstelen, egészen az utolsó percekig, amikor minden a helyére kerül, ezért aztán bátran kijelenthetem, hogy nem egyszer nézős filmről van szó. Olyanok inkább neki se kezdjenek, akiknek például az Eredet kapcsán már az is problémát okozott, hogy hány álomszintről is van szó. A párbeszédeken (ld. a kritika elején idézett sor) és a jeleneteken látszik, hogy a film tele van eredeti ötletekkel, nehéz lenne felfedezni benne egyetlen szokványos momentumot is. A rendezés szintén egyedi, remekül vannak egybevágva egymástól teljesen különböző jelenetek, egy alkalommal például felváltva láthatjuk egy szülői értekezlet és Donnie aktuális hallucinációjának képsorait. E mellé jön még a remek zene, amely elősegíti a baljóslatú hangulatot, de inkább a remek dalválogatást tudom kiemelni, és a film befejezését is ez teszi tökéletessé.

http://www.horrorphile.net/images/donnie-darko-jake-gyllenhaal12.jpg

Az alakítások rendben vannak, megkockáztatom, Gylenhaal-nak azóta sem volt alkalma olyan érdekes karaktert játszani, mint Donnie Darko, és mivel gyakorlatilag debütálónak számított akkoriban, megsüvegelendő a teljesítménye. Rajta kívül még a mellékszereplők emelhetők ki külön, elsősorban Patrick Swayze és Beth Grant. Érdekesség, hogy Seth Rogen is felbukkan a filmben, ráadásul egy negatív szereplőt játszva, de ember legyen a talpán aki ráismer.

Amit negatívumként tudok kiemelni, az az, hogy számomra úgy tűnt, hogy a rendező nem igazán tudta közel engedni a főszereplőt a nézőhöz. Egyedül a pszichiáterénél játszódó jelenetekben láthatunk bele Donnie lelkébe, de ez túlságosan nehezen érthető és plasztikus ahhoz, hogy valóban megismerjük a főhőst. Valamint a fent említett mellékszálra szánt idő is elvesz egy kicsit Donnie karaktere kibontásának lehetőségéből.

Mindent összevetve viszont a Donnie Darko egy intelligens, remekül megszerkesztett, fajsúlyos pszichológiai thriller, jó alakításokkal és remek történettel, rászolgálva mindazokra a pozitív kritikákra, amelyekkel illették.

 

Címkék: írásos elemzések 

Feltámadás (Resurrection, 1999) by Power

http://files.blogter.hu/user_files/41340/kepek/3.jpg

Sok olyan film volt már életem során, amely az alapsztori megismerése után intenzíven felkeltette az érdeklődésemet, az viszont már igen ritka, hogy az adott alkotás elérte (vagy épp túlszárnyalta) a történetből fakadó várakozásokat. Nos, a Feltámadás az utóbbi kategóriát képviseli.

John (Christopher Lambert) egy középkorú detektív, aki egy nagyon érdekes eset után nyomoz.  Egy ismeretlen sorozatgyilkos minden héten megöl valakit és az áldozat valamely testrészét is magával viszi. Mindezt azért, hogy összerakja belőle Jézus testét, amivel megváltást hozhat a világra. Főhősünk munkáját azonban nehezítik a folyamatos emlékképek a halott fiáról.

http://noob.hu/2011/10/30/vlcsnap-4354656.png

Érdekes gondolatok foglalkoztattak a film elején, ugyanis az volt a benyomásom, hogy ez egy egyszerű, sokszor látott kis B-film lesz. Most belegondolva tényleg minden adott volt ahhoz, hogy egy sablonokból álló maszlagot lássak, de erre bravúros megoldások tömegével cáfolt rá a Feltámadás. A színészi alakítások nem nevezhetők a film legerősebb tulajdonságainak, de nem is a legrosszabbak. Cserébe nagyon jó képi világot kapunk, amiből a kellő brutalitást sem spórolták ki, ami számomra szintén egy kellemes színfoltot jelentett.

A fentebb említett pontokon kívül fellelhetők különböző kisebb fordulatok is, de nem abból a megdöbbentő fajtából. Emellett egy kisebb rejtély is végig izgalomban tarthatja a közönséget. Ugyanis a gyilkos személyének kiléte az egyébként rendkívül korrekt játékidő utolsó harmadáig nem derül ki. Ezzel még egy különleges ízt ad ennek az egésznek. Ami még nagyon dicsérendő az a rendezés. Russell Milcahy finom precizitással gondoskodik arról, hogy ne unatkozzunk és komolyabb üresjáratokat nem is lehet találni, bár abban kételkedem, hogy egy 2 órás időtartam esetén ez sikeresen működött volna.

http://kepkezelo.com/images/nm2thx83z5blk9n3rjgq.png

Komolyabb negatívumot nem is tudnék felróni. Apróbb hibák ugyan előfordulnak, de nem olyanok, amik nagy mértékben torzítanák az összképet. Kevésbé ismert film, ezért mindenkinek ajánlom megnézésre, elsősorban a krimi és a thriller megszállott rajongóinak. Nyomokban emlékeztet a Hetedikre és a Fűrészre, szóval akiknek ezek tetszettek, szerintem a Feltámadással sem fognak rosszul járni.

Címkék: írásos elemzések 

Call of Duty - Modern Warfare 3 Végigjátszás 6. rész

Címkék: végigjátszások 

The Avengers - Filmhír

A korábban megjelent Bosszúállók trailer után a tegnapi (magyar idő szerint ma hajnali) Super Bowl szünetében kaptunk egy újabbat, és ugyan ez az előzetes sem árul el túl sok mindent, mégis többet sejtet, mint az előző. Mint már korábban említettem, felemás érzelmekkel várom a közelgő Marvel All Star gálát, hiszen az alapkoncepció nem túl ütős, és a forgatókönyvért valamint a rendezésért felelőst Joss Whedon sem tűnik túl biztatónak. Azonban a látvány, és a színészek talán képesek lesznek feldobni a filmet, és akár egy igazán élvezhető zúzdát kapunk. A látszólagos történet aligha ígér többet. Íme a szóban forgó trailer:

 

Címkék: hírek