Villámkritikák #8

Újabb kritikacsokorral jelentkezem, ezúttal tematika nélkül.

Egy lányról / An Education (2009)

http://www.moziplussz.hu/kepek/filmek/2009/egylanyrol/poster.jpg

A második világháború után játszótó történet középpontja Jenny, a 16 éves lány, aki egy nála sokkal idősebb férfivel kezd plátói románcot. David megvalósítja minden álmát, eljutnak Párizsba, a lány boldognak érzi magát, azonban hamarosan rá kell jönnie, ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. A filmet anno nagy érdeklődéssel fogadtam, hiszen az alapkoncepció rendkívül érdekes, és a díjak sem kerülték el, így hát nem voltam meglepődve, amikor a stáblista lepörgésénél nyugtáztam, hogy egy baromi jó alkotással volt dolgom. A film rendkívül jól tálalja a főszereplő hölgy belső drámáját, a külvilág erre gyakorolt reakcióját, a konzervatív, karrierközpontú Angliát, és a románcot, amely mindkét főhősünkben nagy port kavar. A színészi játékokkal is meg voltam elégedve, hiszen az ekkor még szárnyait bontogató Carrey Mulligan vezetésével nagyszerű volt a stáb, talán csak Peter Sarsgaad tenyérbemászó fizimiskája csorbította ki a film érdemeit.

Trancsírák / Tucker & Dale vs Evil

http://www.sorozatok-foruma.com/wp-content/uploads/2011/11/tucker_and_dale_and_evil.jpg

A Trancsírák először több okból is taszított, hiszen az előzetes számomra erőltetett volt, az alapkoncepció, és a stáblista pedig finoman szólva sem győzött meg arról, hogy mindenképpen látnom kell. Azonban (főleg Power unszolására) elkezdtem nézni, és nem bántam meg, hiszen a film 90 perce hihetetlenül gyorsan elszállt. A forgatókönyv pörgős, és nagyszerű helyzetkomikumokat tartalmaz, főleg főhőseink bárdolatlan kinézetével kapcsolatban. Apropó főhősök; a karakterek nagyszerűek, mindenki a helyén van, azt utáljuk, és szeretjük, akit kell. A színészi játékok igazából semmi kiemelkedőt nem nyújtanak, talán csak a kék pólós főgenya (nem volt maradandó a neve) emelkedett ki e-téren. Összességében a film pozitív meglepetés volt, hiszen humoros, pörgős, és ezek mellett még rendkívül szerethető is, ajánlom mindenkinek.

Tükör/Szilánk / Broken (2008)

http://marvin.bookline.hu/product_images/69/F9068.JPG

Hát hol is kezdjem? A film címe elképesztően szar, mi a fenének kell egy / jel bele? Mindegy, hagyjuk most ezt.. Szóval, a Broken egy 2008-ban megjelent, eléggé alul értékelt pszicho thriller, amelyben egy nő autóbaleset utáni szenvedéseit követhetjük nyomon. Főhősünket az a Lena Headley alakítja, aki jelenleg a Trónok harcában alkot nagyszerűt, az ármánykodó királynő szerepében, amúgy itt is jól hozza a karaktert. A film története felettéb érdekfeszítő, és végig kíváncsi voltam arra, mégis hogyan zárul, azonban elkövettek egy elképesztő nagy baklövést a készítők: A film végső csavara nem csak lopott, de baromi rosszul is van előadva, és visszagondolva a cselekmény többi elemére, logikátlan is. Ezeken kívül amúgy a film teljesen átlagos, néhol izgalmas, a fényképezése pedig nagyszerű. Mondhatnám hogy jó, de ettől a fránya logikai hülyeségtől nem tudok eltekinteni, így csak egy erős közepes.

 

Címkék: villámkritika 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr434371426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.