Top10 kedvenc filmem

Összeállítottam a kedvenc filmjeim toplistáját. Nagyon nehéz dolgom volt, szerencsére, egy egész délutánt áldoztam rá. Mérlegeltem, gondolkoztam, végül egyéni ízlésem szerint összeállítottam a számomra legtökéletesebb listát.

 

10. Sleepers – Pokoli lecke

Közvetlen megnézése után nem nyűgözött le teljesen a film. Nem a film témájával vagy a kivitelezéssel volt bajom, csak úgy egyszerűen elsiklottam mellette. De ez hatalmas film, el kellett telnie egy kis időnek, hogy hatalmába kerítsen. Nagyon jó a sztori, a színészek  kiemelkedőek.

 

9. A jó, a rossz és a csúf

Nem hiába tartják az egyik legjobb westernnek. Minden pillanatát élvezi az ember, nem hagy üresjáratokat a film. A western amúgy is a gyenge pontom, nagyon le lehet venni a lábamról ezekkel a filmekkel. A film IMDB-s helyezése magáért beszél szerintem…

 

8. 12 dühös ember

Még gyerekként néztem a TV-ben, de akkor elaludtam a végét. Az internet csodálatos voltának köszönhetően be  tudtam szerezni és megnézni ezt a kivételes alkotást.  Igazi klasszikusról van szó, nem pörögnek az események, a szereplők neve sem derül ki, a párbeszéd repíti az alkotást.

 

7.  Macskafogó

Nagyon a szívemhez nőtt ez a magyar animációs film. Többször is megnéztem, és mindig tökéletes. Nagyon, de nagyon rendben van minden, a szövegek kiemelkedően jók. A magyar filmművészet egyik remeke, az átlaggal ellentétben a második rész is tetszett.

 

6. Mulholland Drive – A sötétség útja

Életem egyik legmeghatározóbb filmélménye volt David Lynch ezen darabja. A film feléig minden rendben volt, majd mintha teljesen más film kezdődött volna. Azt sem tudtam, hol vagyok, mi van. Az ember alig ért belőle valamit, de ettől magával ragadó.

 

5. Huligánok

Sportszerető megszállottként alapmű  számomra. Olyan varázsa van a filmnek, amit csak egy olyan ember él át, aki tudja mit jelent felugorni egy gólnál, letörni egy vereségnél, izgulni percről percre a meccsen. Elijah Wood mellett a számomra ismeretlen színészek nagyot alkottak. Kevés olyan film van, mely megríkatott, de ez ilyen.

 

4. A keresztapa

Nem első, de itt már olyan szoros a 4-2 helyezett között a kérdés, hogy jóformán el sem tudtam dönteni. Nem kell bemutatni a filmet, mindenki ismeri. Először regény formájában ismerkedtem vele, és ragadott teljesen a hatalmába. Majd következett a film, és még rátett  a lapátra.

 

3. A bukás – Hitler utolsó napjai

Meglepőnek tűnhet ez a film ilyen elől, de engem teljesen lenyűgözött. Német második világháborús film, egy kényes témáról, Hitler bukásának idejéről. Akkora, de akkora film, hogy nem igaz. Nagyon átadta a háború végéről az eseményeket, a Hitlert alakító színész pedig nagyon kitett magáért.

 

2. Psycho

Modern szemmel nézve sok helyen gagyinak tűnhet a film, de aki ezt mondja, azt jobb létre szenderítem. A filmtörténelem egyik legjobb alkotása Hitchcock műve, a kor filmművészetének talán legfényesebb darabja. És nem kapott Oscart…

 

1.Forrest Gump

Na, ez kapott Oscart, teljesen megérdemelten. Minden idők talán legerősebb  mezőnyét kellett legyűrnie, de sikerült. Ezt a filmet legalább húszszor láttam, kezdek beleunni. De szerintem ez lesz mindig a kedvenc filmem. Egyszerűen   leírhatatlan érzés amit a film nyújt a nézőnek.

 

Hát ez lenne röviden a kedvenceim bemutatása. Szerintem sokan másokat választanának ezek helyett,de ettől szép az egész, mindenkinek más és más film tetszik.

Az erő legyen veletek!

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr464323377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruse · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.03.18. 12:15:44

Nagyon jó kis toplista! A Huligánok kivételével mindegyik filmet láttam, és mindegyik kiváló.
Jót fog tenni a blognak egy olyan filmkedvelő, aki a régebbi alkotásokat kedveli. :)

Én toplistám valahogy így nézne ki:
10.Titus
9. Revolver
8. Félelem és reszketés Las Vegasban
7. Amerikai szépség
6. Mulholland Drive
5. Tágra zárt szemek
4. Keresztapa-trilógia
3. Harcosok klubja
2. Ponyvaregény
1. A sebhelyesarcú

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.03.18. 14:07:53

Nagyon jó lista, gratulálok! A helyezettek alapján valóban nagy filmkedvelő lehetsz, már meg is kedveltelek.:D A helyezettek nagy részét láttam, és úgy gondolom, lassan érdemes lenne Lynch életművének is nekiállni, mert már baszkurálja az agyamat, hogy egy filmjét sem láttam eddig.
Igazi klasszikusokat emlegettél, kivéve a Huligánok, ami ettől függetlenül tényleg nagyon jó film, nekem is tetszett.