Coming Soon 2012 by danialves (2. rész)

 Mint azt előző bejegyzésemben említettem, ezt a posztot azoknak a filmeknek fogom szentelni, amelyek akár jól, de akár rosszul is elsülhetnek. A nagy terjedelem miatt most előzetesek nem fognak szerepelni.

Act of Valor

Elsőfilmes rendező, aktív tengerészgyalogosok, mint főszereplők, ezek mind azt sugallják, hogy ebben az alkotásban a hiteles dokumentáció nagyobb szerepet fog kapni, mint a filmművészeti értékek. Ez valamennyire dicséretes is, hiszen láthattunk már jó pár olyan B-kategóriás akciómozit, ahol nevetséges lövöldözések közepette a színészek próbálnak valami nagyon hatásosat mondani. Viszont garantálom, hogy aki már játszott modern kori FPS-sel, az már tűkön ülve várja a filmet, és nem az értelmes történetet fogja keresni benne.

Az éhezők viadala

Nemrégiben olvasva az alapul vett könyvet, az kell, hogy mondjam, a sztori jó lehetőséget kínál egy remek film megalkotására. Ami miatt kétségeim vannak, hogy az eredeti történet erősen támaszkodik a főszereplő gondolataira és érzéseire, és ez meglehetősen nehézzé teszi a mozivászonra való átültetést. Pozitívumként jegyezhető meg viszont, hogy az írónő Suzanne Collins-t is bevették ebbe a munkába, így más adaptációkkal ellentétben ennek meglesz az az előnye, hogy az eredeti szerző koncepciója érvényesül benne.

Iron Sky

A legambivalensebb érzéseimmel ezzel a címmel kapcsolatban vannak. Adott volt egy lelkes finn csapat, akit kitaláltak egy sztorit a Holdra menekült és onnan inváziót megkísérlő nácikról, majd összekalapoztak rá 7 millió eurót. A hamarosan látható végeredmény azonban könnyen lehet az év egyik legzseniálisabb alkotásra, de egy hihetetlenül bugyuta film is kikerülhet a rendező kezéből. Én mindenesetre bízom, hogy hozzák a skandináv alkotók szokásos eredetiségét és valami különlegessel lepnek meg minket.

A bosszúállók

Miután már minden szuperhősről lehúzták a bőrt, a Marvel képviselői úgy döntöttek, hogy összepakolják őket egyetlen akcióorgiába. Ami visszatart a megnézésétől, hogy az említett szuperhős-filmek közül még egyet sem sikerült középszerűnél jobbra megcsinálni, viszont a 300 milliós büdzsé és Robert Downey Jr. szerepeltetésének köszönhetően még mindig kerekedhet belőle egy jó popcornmozi, ráadásul a forgatókönyvíró-rendező Joss Whedon sem hinném, hogy megalkuszik valami klisészerű végkifejlettel.

A csodálatos pókember

Ha már lehúzott bőröknél tartunk, miután Toby Maguire-nek nem tudtak több szintén középszerű kalandot kitalálni, a stúdió nagyokosai úgy döntöttek, hogy újragondolják az egész franchise-t. A kérdés az, hogy vajon sikerül-e ezúttal valami eredetiséget belecsempészni egy olyan történetbe, ami szinte egy-az-egyben megegyezik a 2003-as próbálkozáséval, vagy csak arra futja, hogy az IMAX3D technológia segítségével kicsit feldobják azt.

Total Recall

Ha már esetleg unnánk a remake-eket, itt  egy újabb, ez esetben Schwarzenegger 12 évvel ezelőtti akciózása tűnt lejárt szavatosságúnak a filmipar számára, úgyhogy érkezik egy újabb, Colin Farrell főszereplésével. Hozzá kell tenni, úgy néz ki lesznek jelentős eltérések a két film között, annak ellenére, hogy mindkettő egy Philip K. Dick művet vesz alapul. Ez viszont csak még inkább ködösít afelől, hogy mit várhatunk, tehát úgy érzem, semmi fogalmam sincs a végkimenetelről.

Elrabolva 2

Idén ősszel Liam Neeson visszatér ismét egy kőkemény akciózással, és ha az első részből indulunk ki, csalódni nem fogunk, de sajnos a filmvilág tendenciája azt mutatja, hogy kevés folytatás üti meg az első film színvonalát.

Skyfall

Az utóbbi időben a James Bond filmek színvonala meglehetősen rapszodikus formát mutatott. Míg a Daniel Craig-et debütáltató Casino Royale nagyrészt elismerő vélemények övezték, addig az azt követő Quantum csendje már jóval mérsékeltebb sikert aratott. Remélhetőleg a készítők tanultak a hibából, de ugyanakkor már nem jelenthetjük ki, hogy a név mindenképpen egyet jelent a minőséggel.

The Gangster Squad

Egy akciófilm számára nem a legerősebb ajánlás, hogy a Zombieland rendezője és a Castle c. című sorozat írója hozta össze (bár előbbi műfaján belül zseniális volt). Azonban a 40-es, 50-es évek maffiaellenes harcával foglalkozó alkotást megtámogatták egy verhetetlen szereplőgárdával: Ryan Gosling, Nick Nolte, Emma Stone, Sean Penn, Josh Brolin, Giovanni Ribisi, Anthony Mackie, Michael Pena. Kérdés, vajon csak ők elviszik-e a hátukon a filmet egy esetleges gyenge történettel és rendezéssel?

World War Z

A hazánkban is forgatott zombis adaptáció akár egy nagy sikerfilm is lehet, azonban az élőhalottas témát sem jellemzik a minőségi alkotások, úgyhogy mindenképp óvatosan harangoznám be. Ugyanakkor a Walking Dead sikere is megmutatta, hogy jó kezekben sokat is ki lehet hozni az ilyen alapötletekből, és talán a World War Z filmes téren is meg tudja törni a jeget. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy Brad Pitt főszereplésével már elég régen készült rossz produkció.

The Five-Year Engagement

Az utóbbi időben elég komoly hiányt szenvedünk minőségi vígjátékokban, éppen ezért nehezen találtam említésre méltó darabot az idén várható filmek listájában. Nicholas Stoller (Az igenember forgatókönyvíró) és Jason Segel (Az Így jártam anyátokkal Marshallja) közös produkciójáról van szó (utóbbi a főszerepet is bevállalta), amely egy meglehetősen hosszúra nyúló jegyességet mutat be. De mint tudjuk, ebben a műfajban nem is a történet a lényeges, hanem a megvalósítás, így viszont ismét nincs sok információnk arról, hogy mennyire fog jól sikerülni ez az alkotás.

Kill Bin Laden

A Bombák földjén c. Oscar-díjas filmet megalkotó Kathryn Bigelow-Mark Boal páros idén az Al-Kaida vezérének halálát bemutató produkciót fogja elhozni nekünk. Az időközben lejátszódott események hatására természetesen átírták a forgatókönyvet (az eredeti elképzelés Bin Laden megölése sikertelen lett volna). Mivel első munkájuk is nagyon megosztotta a közönséget, most sem biztos, hogy sikerül egy mindenki számára elfogadható filmmel előrukkolniuk, de afelől nincs kétségem, hogy valamilyen módon mindenképp emlékezetes művet tesznek le az asztalra.

Django Unchained

Quentin Tarantino filmjei mindig is szélsőséges véleményeket váltottak ki a közönségből, mindkét végletet beleértve. Valószínűleg ez legújabb filmjével sem lesz másként, amely egy, a felesége kiszabadításáért küzdő, fejvadásszá vált rabszolgáról szóló western lesz. Abban biztos vagyok, hogy vérben és gyilkolásban most sem lesz hiány, de Tarantino kiszámíthatatlansága jótékony homályban tartja, hogy mit is várjunk el ettől az alkotástól.

 

Végül néhány olyan filmet vennék terítékre, amelyek már moziban vannak (de magyarországi premierjük még várat magára), és ezért álszentség lenne azt mondanom, hogy nem kalkuláltam bele az előzetes kritikákat a véleményembe.

The Grey

Első látásra úgy nézett ki, mint A vadon foglyai c. film remake-je, és a trailer sem segített sokat abban, hogy bármilyen különbséget felfedezzünk. Viszont a legfrissebb vélemények szerint Liam Neeson túlélő-akciómozija felülemelkedett a kliséken, legalábbis az imdb 7.7-es értékelés és a Rottentomatoes-on összehozott 77% is ezt mutatja.

The Woman in Black

A horrorokkal mindig óvatosan kell bánni, ugyanis a műfaj értékelhető filmjei gyakorlatilag egy top10-es listán összefoglalhatóak. A Daniel Radcliffe főszereplésével készült film azonban már 7.3-as értékelésnél tart imdb-n (ami általában egy jó középszerű filmet takarna, de horror kategóriában gyakorlatilag a 10-es skálán 11-nek felel meg), és a kritikák nagy része is pozitívan nyilatkozik.

Chronicle

Egy újabb found footage jellegű film, amely kivételesen nem horror, hanem 3, szupererőre szert tette fiatal küzdelmeit mutatja be. Mivel a színészgárdától a rendezőig csak ismeretlen nevekből áll a stáblista, kevesen gondolták, hogy valami jó sülhet ki a dologból (ellenpéldaként álljon itt ugyanakkor a Cloverfield), de a nézők és a kritikusok ezt a filmet is pozitív csalódásként értékelték.

Címkék: comingsoon 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr754097228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.