Coming Soon 2012 by danialves (1. rész)

 Úgy néz ki, idén a világvége mellett rengeteg remek alkotás is fog érkezni, és mivel minden filmes oldal (a Perfect Insanity-t is beleévrtve) tele van a jobbnál jobbnak ígérkező filmek trailereivel, elérkezettnek láttam az időt, hogy alkossak egy kis összefoglalót a várható mozikról. Mivel a mezőny meglehetősen nagy, ezért igyekeztem elsősorban csak azokat a filmeket kiválasztani, amelyek nem sülhetnek el rosszul. Azokat az alkotásokat, amelyekről magam sem tudom, hogy mit gondoljak, a következő posztban fogom taglalni.

MS One: Maximum Security

Futott már Lockout cím alatt is, most úgy néz ki, a fent olvasható néven találhatunk rá Luc Besson legfrissebb munkájára, amelyet egy elsőfilmes rendezőpárosra bízott. Ennek ellenére nem hiszem, hogy tartanunk kellene attól, hogy egy rossz akció-sci-fi lesz a végeredmény, ha olyan ember írja a forgatókönyvet, akinek Az ötödik elem és az Elrabolva fűződik a nevéhez. Ráadásul ezúttal elképesztő látványt is kapunk, ahogy az az előzetesből is kivehető.

A történet röviden: a Guy Pearce által játszott karaktert ráveszi a kormányt, hogy mentse ki az elnök lányát (Maggie Grace) egy börtönlázadás kellős közepéből. Azonban a probléma abban rejlik, hogy ez a börtön az űrben található, jelentősen megnehezítve a be és a kijutást.

Prometheus

Ridley Scott egy emberöltőnyi idő után visszatér az Alien-univerzumhoz, az 1979-es film előzményével, amit ezúttal nagy adag CGI-vel is megtámogat a jelek szerint. Érdekesség, hogy az előzetes információk szerint nem lesz benne egyetlen Alien sem, valamint a történet hivatalos összefoglalója is nélkülöz minden olyan kifejezést, amely az első részhez kapcsolhatná a Prometheus-t. Ezzel szemben a marketing a rendezővel együtt azt emeli ki, hogy a középpontban az emberiség eredetével kapcsolatos kutatás áll, amely könnyen egyben a fajunk kihalásához is vezethet. Meglátjuk, hogy ez ködösítés-e, vagy valóban nem futunk össze a Halállal, de az biztosra vehető, hogy unatkozni nem fogunk egy percig sem.

 The Dark Knight Rises

Az egyetlen 2012-es alkotás, ahol a cím és a rendező neve elég ahhoz, hogy biztosak legyünk benne, kevés jobb filmet fogunk látni jövőre a Batman-trilógia záró darabjánál. Nincs is értelme sokat írnom, tesssék megnézni az előzetest és számolni a napokat a premierig.

The Bourne Legacy

Miután Matt Damon, és a rendező Paul Greengrass otthagyta a projektet, nem sok remény látszott a negyedik Bourne-film létrejöttére. Viszont szerencsére maradt a trilógia forgatókönyveit jegyző Toni Gilroy, akit ráadásul még a rendezői székbe is beültettek, szóval én semmiképpen nem tartok attól, hogy főszereplő/karakter leváltása bármilyen minőségbeli romlást eredményezne.

Looper

Egy sci-firől van szó, amely egy időutazó bérgyilkossal foglalkozik, aki egyik nap azt a feladatot kapja, hogy ölje meg jövőbeli önmagát. Joseph Gordon-Levitt és Bruce Willis tehát ugyanazt a karaktert fogja alakítani, és számomra ez a két név a biztosíték arra, hogy nem fogunk csalódni a filmben.

Cloud Atlas

A Mátrixot és a V, mint vérbosszút jegyző Wachowski fivérek ez alkalommal ismét egy sci-fi-t hoznak el nekünk. Tekintve, hogy idáig ritkán nyúltak mellé, ez alkalommal is bízom egy kiváló végeredményben. A hat szálon futó történet az 1850-es években kezdődik, és a jövőben ér véget, ezzel lehetőséget adva sok remek színész felvonultatására (Tom Hanks, Hugo Weaving, Susan Sarandon). 

A hobbit: váratlan utazás

A Gyűrűk ura nosztalgia, és Andy Serkis Gollamként való visszatérése két elég nyomós érv alapból ahhoz, hogy mindenképpen megnézzük ezt a filmet. De visszatér a gyönyörű új-zélandi táj is, valamint aki olvasta a könyvet, tudhatja, hogy akcióban sem lesz nagyon hiány.

Detachment

Ha már esetleg unjátok a sok sci-fi és a akciófilmet, akkor itt egy üdítő kivétel. Tony Kaye (Amerikai história X) legújabb filmje egy helyettesítő tanár (Adrien Brody) történetét dolgozza fel. Bár nyilvánvalóan rengeteg klisét is fel lehetne vonultatni a téma kapcsán, biztos vagyok benne, hogy a rendező és a főszereplő egy sokkal tartalmasabb drámát fog letenni az asztalra

Moonrise Kingdom

A meglehetősen egyedi stílust képviselő Wes Anderson idén újabb filmet hoz el nekünk. A Moonrise Kingdom két gyerek történetét meséli el, akik 1965-ben megszöknek otthonról, hogy a vadonban éljenek, ezzel hatalmas felfordulást okozva a nekik otthont adó kisvárosban. Ha rendező neve nem elég garancia a sikerre, akkor még mindig ott van a szereplőgárdában Bruce Willis, Edward Norton és Bill Murray, ennyi elég kell, hogy legyen egy jó hangulatú vígjátékhoz.

Címkék: comingsoon 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr114093711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben No.1 2012.02.13. 19:42:51

A Hobbiton kívül számomra mindegyik moziban nézős :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.02.13. 19:55:36

@Dj G@ben: Ja az tuti, az az érdekes, hogy idáig kb. évi egy film volt, amire érdemes vt elmenni moziba (2009 avatar, 2010 inception), most meg jönnek ezerrel.
Én talán az utsó kettőre nem mennék el, de csak azért, mert annyira nem látványosak

Gaben No.1 2012.02.13. 21:45:09

@danialves: Én valószínűleg azokat is megnézem, mert kedvenc, olcsó art-mozim (ha 2-3 hónap csúszással is, de) biztos adni fogja :)