Star Weekend:Johnny Depp - Sweeney Todd

https://m.blog.hu/fi/filmdroid/image/peter/sweeney/sweeney_todd04.jpg

Sziasztok. Ma befejezem a Johnny Depp hétvégém, mégpedig a Sweeney Todd című, 2007-es Tim Burton filmmel.

Benjamin Barker (Johnny Depp) borbélyként tengeti, egyszerű, de boldog mindennapjait. Feleségével és lányával él, azonban idilli életükbe hamar hiba csúszik. Baker feleségét elcsábítja Turpin bíró ( Alan Rickman) , és főhősünket Ausztráliába száműzik. Hosszú távollét után a férfi Sweeney Todd néven tér újra vissza korábbi lakóvárosába, ahol a Fleet Streeten borbély üzletet nyit, és a vendégein áll bosszút korábbi sérelmeiért.

Hogy őszintén megmondjam, a hétvége előtt én sem vártam volna, hogy 3 Tim Burton filmet kaptok. Azonban, mivel így lett, a Star Weekendem ezúttal dupla kiadás volt egyben.

Burton a Sweeney Toddban élte ki minden rendezői piszkos fantáziáját. Ez főleg a látványon látszik, amely ismét Burton-i, azaz elvont, sötét, mégis meseszerű. A film besorolása amúgy thriller, de erős musicali elemeket is kapunk. Főhősünk minden megengedett alkalommal énekel, ezek a zenék, ahogy a többi aláfestő muzsika is, nagyon jól sikerültek.

A film középpontjául szolgáló Todd karakterében nemes egyszerűséggel pompázik Johnny Depp. Mint korábban említettem, a kattant karakterek fekszenek főszereplőnknek, erre jó mintapélda a mai alanyom is. Depp egyszerűen hihetetlen, egyszerre játszik lenyűgözően, és énekel nagyszerűen. Helena Bonham Carter is megfelelő a pitesütő bűntárs szerepében, azonban nekem a legnagyobb pozitívumot e-téren Alan Rickman szolgáltatta, aki kevés megjelenése ellenére baromi jó.

A film amúgy nagyszerű hangulattal is bír, meseszerű, sokszor baromira elvont agymenéseket kapunk, és összességében igen nyomasztó atmoszféra uralkodik. A fényképezés gyönyörű, a korábban említett zenék pedig lehengerlőek.A brutalitásból is megfelelő mértéket kapunk, vérben, és agresszióban nem lehet hiány.

Összességében talán nagyon rövid írás lett ez, de higgyétek el, ezt a filmet nem tudom bővebben kifejteni, ez ugyanis abba a kategóriába tartozik, amelyet valóban látni kell. Azonban akik nem bírják a vért, azok bele se kezdjenek, mert még pórul járnak.

Címkék: star weekend 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr53529772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.