Théo: Tekken

Előre leszögezném, aki nem játszott a játékkal, annak a film megnézésre kevésbé ajánlott. Persze, ki lehet próbálni, de úgy egy kicsit átláthatóbb a dolog. Nemrég nézegettem az online filmnézős oldalak listáit és megláttam ezt a címet: Tekken. Ha visszagondolok a „Dragon Ball: Evolúció” című förmedvényre, akkor máris megjelenik előttem egy ócska átirat, ami maximum a dülöngélő szék alá támasztéknak. Azonban nem gondoltam erre, hanem rákattintottam a film linkjére, és ahogy anno Ali G mondta…”bujaka-bujaka”…(ez nem tudom mi jelent, de hangulatfestésnek csodálatos).

Címkék: írásos elemzések 

Szavazás Update!!

Sziasztok. A jövőhéten beinduló sulira való tekintettel a szavazást kedden zárom le. Ennek fő oka az időhiány, azaz ha hétvégére készen akarok lenni a film bemutatásával, kb csütörtökön kell meg néznem.

Egy másik fontos dolog: Már csak 7 nap, és 1 éves a blog. Erről több információt majd az nap tudtok meg, Théoval készülünk néhány dologra.

Nah szóval, köszönöm mindenkinek, aki szavazott, még 2 nap maradt arra, hogy voksoljatok. Előre is sok sikert mindenkinek a suliban :D.



My name is Soap!

 Sziasztok!

 A nevem Soap , és nagy örömömre felvételt nyertem a Perfect Insanity blogra ahol friss filmeket fogok kritizálni videós formában.Előfordulhat ,hogy pár embernek ismerős a nick nevem ,hiszen korábban a Power-ON keretein belül publikáltam játékkritikáimat. Filmek kritizálása terén még kezdő vagyok de remélem az idők folyamán profin bánok majd a műfajjal.A napokban elkészítettem egy filmkritikát aminek hatására vettek fel ide.

Jó szórakozást hozzá!

 

 

 



Frog:Grave Encounters

FIGYELEM! Egy Posttal lejjebb még tart a szavazás ;)

Sziasztok. Ma legújabb, azaz 2011-es kézi kamerás horror próbálkozásról, a Grave Encountersről lesz szó.

https://m.blog.hu/ho/horrormirror/image/grave_encounters-post.jpgLance Preston (Sean Rogerson) és csapata egy paranormális jelenségeket kutató műsort vezet. Látszólag megszállt épületeket kutatnak fel, ahol valamilyen kísértet aktivitást keresnek. Mint gondolhatjuk, ez az esetek nagy többségében csődbe fullad, így maguknak állítanak elő mindenféle para jelenséget. Ebben segítségükre van egy állítólagos médium, Houston (Mackenzie Gray), akinek körülbelül annyi tehetsége van a túlvilági kommunikáláshoz, mint nekem, azaz nem sok. Azonban az egyik éjszaka rendhagyó dolog történik. A Collingwood elmegyógyintézetben való kutatásuk balul sül el, ugyan is valóban találkoznak szellemekkel. Ezzel csak két komolyabb gond van: a "lények" közel sem barátságosak, illetve Preston elzáratta a menekülő utat is.

A film az utóbbi évek reneszánsz stílusát, a kézi kamerás forgatásmódot alkalmazza. Erről volt már szó a blogon eleget. Igazából a mai napig nem értem, miért kell erőltetni ezt a dolgot... De ez most annyira nem is lényeges, ugyan is a filmnek vannak jóval érdekesebb dolgai is.

Az atmoszféra rendkívül jól eltalált a film első felében. Éreztem valami rejtélyeset, amely idegen volt, és ellenséges. Ez főleg a fényképezésnek, illetve a hanghatásoknak köszönhető. Előbbi főleg a hideg tónusokkal operál, ezzel megteremtve az általa hivatott hangulatot. Azonban a kisebb borzongás nálam a film második felére nagyobb baromsággá vállt. Ennek legfőbb okai azok, hogy unalmassá vállt a folyamatos kameramozgás, az ütemtelen vágás, illetve a szereplők néholi rikácsolása is. Ezek mind a hangulat rovására mentek, amely így inkább frusztráló, mint feszült volt.

A film egyébként néhol ijesztő. Volt amikor rendesen magam alá csináltam, ezt főleg az éles hanghatásokkal érte el. Viszont a kulcsfontosságú dolog az, hogy nem féltem, mert hiába voltak néhol valóban fosatós jelenetek, a végére ezeket is elcseszték. Ez főleg a számomra feltűnő komolytalanság velejárója. Amikor SPOILER!! Matt megőrül, és megtalálják, komolyan mondom, olyan röhögés jött rám, hogy ihajj..SPOILER VÉGE. Továbbá a médiumunk is ront az élményen, sokszor irreális dolgokat csinál, valamikor meg össze-vissza dumál.

A színészi játékok viszont elég erősek. Itt főleg a kamerást, TC-t, azaz Merwin Mondesirt kell kiemelnem. Ugyan a többiek is hozzák a kötelezőt, (kivéve a médium, aki baromi frusztráló), mégis nálam Ő volt a legkiemelkedőbb. Főszereplőink jellemvonásai is érdekes, és reális. A műsorvezető hibájából zárkóznak , aki egy hiheteltlen kapzsi alak. A pénzért kockáztatja saját, illetve társai életét is.

A film maszkjai is a helyén vannak. Itt főleg a kísértetek sminkelését kell érteni, amelyek rendkívül hátborzongatóra sikeredtek. Ami itt sántít, az az, hogy hiába tökéletes a kivitelezés, ha keveset látjuk őket. Helyettük kapunk mozgolódó kerekes széket, meg repkedő hordágyat. Amelyek számomra inkább nevetségesek voltak, mint rémisztőek.

http://www.killerfilm.com/wp-content/uploads/2011/08/grave-encounters-still-2-300x225.jpgÉs ezzel a lendülettel rátérnék a film legnagyobb hibáira. Az első komolyabb gond a korábban említett ijesztgetésekkel van. Ezek sokszor nagyon jók, viszont akadnak annyira bugyuták is, hogy csak fogtam a fejem utánuk. A másik dolog pedig a hihetetlen irracionalitás. Úgy gondolom, hogy néhány dolgot evidens lenne megmagyarázni, de a rendezők szartak erre, és hihetetlen haszontalan és szembetűnő érdekességeket hagytak a film után. Ezeket most nem lőném le, de aki látta a filmet, az mindenképpen tudja, miről beszélek.

Összegzés képpen a Grave Encounters egy gyenge közepes film, amelyen néhányszor sikerült megijednem, ugyanakkor egy pillanatra sem féltem. A két dolog közel sem ugyan az, mondjuk a félelem hiánya talán csak az én idegrendszeremnek köszönhető. Mindenesetre a GE. maga mögé utasítja a műfajban agyon sztárolt Paranormal Activity-t , amely szerintem inkább szánalmas, mint félelmetes. Ajánlom azoknak, akiknek már az előbbi filmen is sikerült becsokizniuk. Sziasztok.

Címkék: írásos elemzések 

Frog:Vizet az elefántnak

 

Sziasztok. Ma a 2011-es nyár általam legjobban várt filmjét, a Vizet az elefántnak-ot veszem górcső alá.

Jacob (Robert Pattison) élete szülei halála után egy csapásra felfordul. A házukat a bank el árverezi, a fiú ezért úgy dönt, gyalogszerrel nekivág, hogy találjon magának egy helyet, ahol meghúzhatja magát. Egyik éjszaka felszökik egy vonatra, ahol érdekes társaság várja: a Benzini testvérek társulatával találkozik, és élete egy csapásra megváltozik. Az utazó cirkusz lesz a családja, azonban balszerencséjére szerelmes lesz Marlenaba(Reese Witherspoon) aki az utazó társulat vezetőjének, Augustnak (Cristoph Waltz) felesége. Eközben útjukba akad egy látszólag idomíthatatlan elefánt, aki a két fiatalt összeköti.

A film egy regény adaptáció. Nagyon meglepődtem, amikor keresgettem információkat, és kidobta a hasonló című könyvet. A regényt Sara Gruen írta. A filmet egyébként Francis Lawrence rendezte, aki ezzel ingoványos talajra lépett, ugyanis 2 nagy Hollywood-i film csordogált ki a kezei alól, a Legenda vagyok, illetve a Constantine a Démonvadász. Azért valljuk be, hogy a két előbbi alkotás műfaja közel sem romantikus dráma. Lawrence még is otthonosan mozgott a színfalak mögött, biztos kézzel kezelte az egysíkú történelmi szálat, ami ugyan lehetett volna baromi unalmas, mégis a direktori munka felmenti ez alól a jelző alól.

A forgatókönyv tökéletes, ez nagyban a regény érdeme, amelyet sajnos még nem olvastam, de felkeltették ezzel az alkotással az érdeklődésem. A szkript végig érdekes marad, folyamatosan tárja elénk a cirkuszi társulat fura alakjának rejtett titkait, illetve lelki állapotát.

Ebből kifolyólag a hangulat is felettébb érdekes. Kissé rejtélyes világot láthatunk a vásznon amely nagyon érdekfeszítő, ugyan is az átlagembernek ritkán adatik meg hogy lásson egy társulatot a színfalak mögött dolgozni. Ebből kifolyólag családias, néhol pedig feszült a hangulat, utóbbi főleg főhőseink szerelmi kapcsolata miatt alakult így.

A színészi játékok a film csúcspontjai. Robert Pattinson az Emlékezz Rám! után megmutatta, hogyha letörli magáról a tinicsajok nyáltengerét, akár még jó színész is lehet. Itt is kifejezetten jó produktumot nyújt elénk, látszik, hogy élvezte a forgatást. Reese Witherspoon is megfelelő, bár volt néhány "idegen" pillanata. De összességében Ő is otthonosan tölti ki a karaktere határait. Christoph Waltzot talán nem is kell ecsetelnem, ugyan is hozza a Becstelen Brigantykban nyújtott alakításának a kissé csonkított változatát, mégis Ő a legkiemelkedőbb a színészi stábból.

Számomra az egyik negatívum a romantikus szál túlajnározása. Hogy őszintén megmondjam, Elveszett jelentés szerű visszafogott romantikát vártam, itt mégis túl esnek a ló másik oldalára. Ami ugyan egy átlag néző számára nem baj, de én kifejezetten utálom a túlnyálazott történetvezetést.

A másik hibája a filmnek a zene, pontosabban azok hiánya. Ugyan van néhány muzsika a jelenetek alatt, mégis nagyon kevésnek éreztem őket, és amik voltak, azok is gyengék voltak számomra.

Ezen kívül egyébként egy nagyon jó filmmel volt dolgom, amely nagyon jól bemutatja a cirkuszi társulat tagjainak életét, illetve hierarchiájukat. Ebből kifolyólag egy nagyon érdekes alkotás a Vizet az elefántnak,  számomra egy kissé túlfolyó romantikázással.

 

 

Címkék: írásos elemzések 

Viszlát Vladek.

 Sziasztok. Vladeket elbocsájtottam a blogtól, ennek prózai okai vannak: Semmit nem csinált a több mint egy hónapos itt léte alatt. Vagyok már annyira tapasztalt ilyen téren hogy leszűrjem, nem is fog, én meg nem fogok mindenki után kapkodni, vagy rohangálni. Így kitettem a blogról.. 

Viszlát..



Frog: PS képeim RELOADED XD

 Sziasztok. Anno feltöltöttem egy rövid montázst az akkori kedvenc képeimből, amelyeket én készítettem. Azóta annyi halmozódott fel, hogy újra csináltam egyet, amelyet már profibb kivitelezésben próbáltam tálalni. Jelentem, nem sikerült XD. De összességében remélem tetszik. 

Még egy kis dolog: 1 képet Meeko, 2-őt pedig Théo fényképezett, ezekkel én már csak utó munkát végeztem, ahogy sok más képpel is.

Enjoy! 


 



Review rovat intró

 Sziasztok! 
El készültem a Review rovat egyedi intrójával, amely a mérhetetlen unatkozásom szüleménye :D, ezért nézzétek el, ha kicsit összecsapott.

Íme:

 


 

Címkék: intro