ARSENAL4EVER: Sikoly 4

Sziasztok. Új tag vagyok, eddig a Power-on oldalán publikáltam néha napján, és most ezen a blogon fogom ugyanezt tenni. Inkább írásos kritikákat fogok csinálni, mintsem videókritikákat, és itt is az első. :)

http://www.sorozatok-foruma.com/wp-content/uploads/2009/08/Scream4.jpgAz első 3 rész már-már klasszikussá vált, de senki sem gondolta (legalábbis én), hogy jön még egy rész. Wes Craven az első három epizód után 2011-ben újból alkotott egy nagyot, tehát hozta a kötelező színvonalat, vagy jobbat?

Ghostface utoljára több mint 10 éve nem jelentkezett, és ez idő alatt sok minden történt. Dewey (David Arquette)elvette Gale-t (Courteney Cox), és Woodsboroba költöztek. Sidney (Neve Campbell) írásra adta a fejét, és híresebb lett, mint az előtt, ezért elindult turnézni, de amikor visszatért Woodsboroba (turnéja utolsó állomása) újból elkezdődtek a telefonhívások, és a gyilkosságok, csak éppen új szabályokkal. Jill Roberts (Emma Roberts) Sidney unokahúga is kap fenyegető hívásokat, és ezért nagynénjét hibáztatja. Dewey ugyanúgy szerencsétlenkedik a furcsa női segédjével, míg Gale folytatja a nyomozást, hogy kiderítse ki az új Ghostface.

A rendező remekül ötvözi a thrillert a humorral. Én legalábbis minden egyes gyilkosságon jól szórakoztam, nevettem, és féltem egyszerre, az előző részekben csak az első kettő volt jelen. Bár nem hittem volna, hogy az első részben látott jelenetek minőségét meg tudja majd közelíteni egy Sikoly filmben, de a 4-ben ezt megtette. A film elejétől a végéig (kisebb megszakításokkal) végig lekötött. Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy holnap pont ebben az időben mit fogok vacsorázni. A szokásos hangulatát a filmsorozatnak megteremtette ezekkel Craven. Bár sok újítás nem volt benne, de azért tapasztalhatunk egy-két ilyet, például az új szabály, (amit már említettem) a remakekkel foglalkozó filmcsoport az egyetemen, bár a 3-ban már volt ehhez hasonló, csak akkor Randy a trilógiákat pécézte ki.

A színészi játék is a megszokottak közé sorolható. Mind a három főszereplő (név szerint: Sidney, Dewey, Gale) ismét remekül alakít, ami el is várható volt tőlük. A mellékszereplők közt még ki emelném Sidney unokahúgát Jillt, aki nagy meglepetésre egész jól alakított, és az egyetemi filmcsoport egyik „vezetőjét”Charlie Walkert (Rory Culkin), aki talán még Emmanál is jobban megformálja karakterét. A többi színészre sem lehet nagyon nagy panaszunk.

A zenei betéteket a szokásosak. Inkább csak a figyelem felkeltésére használták, amit sikerült is megvalósítaniuk. A vágás, a kamera beállítások jók. Az „akció” jelenetek átláthatóak, és könnyen követhetőek.
Összességében ez egy jó film, bár az 1-nél egy kicsit gyengébb, de a 3-nál mindenképpen jobb alkotás, a mai pocsék horrorokhoz képest pedig kiemelkedő. Egy esti filmnézéshez a barátnőitekkel/barátaitokkal tökéletes szórakozás, de inkább az egyet válasszátok.

Címkék: írásos elemzések 

II. Filmelemzők Oscarja: Frog - A dögös és a dög

Sziasztok. Hosszas nyűglődés végre elkészültem a videómmal. Nagyon lefárasztott a film, ezért néha trágár szavakat is használok. Jó szórakozást a videóhoz!

 

 

Címkék: 2. évad