Frog:Motel

Sziasztok. Egy apró kitekintésre invitállak titeket a Bale hétvégéről, ugyan is tegnap este volt "szerencsém" látni Eli Roth és Tarantino közös agyszüleményét, a Motelt.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTUxEg4jwLlaph1j1w8TS-1lhW9f112F4k9asM_VgMHpAZ7uvkX&t=1Paxton és Josh (Jay Hernandez és Derek Richardson) európai túrára indulnak. A párizsi útjuk során megismerik az izlandi Oli-t (Eytur Gudjonsson) akivel közösen folytatják tovább útjukat. Amszterdamba utaznak, a jó csajok, illetve a legális fű miatt. Azonban több csalódás is éri őket itt, a szállásukról kizárják őket, így fel kell mászniuk a tűzlépcsőn. Itt az egyik ablakon bemászva találkoznak Alex-szel, aki mesél nekik szlovákiai orgiáiról. A kis csapat ezen felbuzdulva keleti szomszédunkba utazik, ahol minden rémálmuk valóra válik: Altatóval el altatják őket, majd gazdag üzletemberek kezébe kerülnek, akiknek egy céljuk van: Változatos módon végezni a srácokkal.

A történet egyébként egy városi legendán alapul, amely akár igaz is lehet. Sokak szerint kelet-ázsiában valóban folynak az ilyen üzletek. Ha ez valóság, akkor elég siralmas és kegyetlen dolog.

A film egyébként úgy indít, mintha egy középszerű német vígjátékba csöppentünk volna: Többnyire rusnya csajok, és persze kemény arc csávók, akik mű májerkednek. Persze Szlovákiában már más a helyzet, a csajok bombajók, illetve könnyű vérűek, mondjuk ami a hátulütője a dolognak, az az hogy a lányok "adják" el a srácokat, mondjuk azért még előtte el töltenek velük egy éjszakát.

http://mimg.ugo.com/200812/22632/cuts/hostel_288x288.jpgAz "alkotás" második fele már merőben más, itt már a brutalitás uralkodik, amit a filmnél egyébkén túlértékeltnek tartok. Lesz itt minden földi "jó", többek között fúrógépekkel való játszadozás, vagy szemkivágás lángvágóval. Ezek egy horror rajongónak jól hangzanak, mégsem ütik meg azt a mércét, hogy én ezt brutálisnak tartsam. Erre még rátetéznek a szar színészi játékok, és karakterek, amelyek miatt az együtt érzés a főszereplőkkel gyakorlatilag lehetetlen.

Összességében a film egy enyhén beteg alkotás, alibi mondanivalóval. Engem a játékidő alatt le tudott kötni, még úgy is, hogy a film harmadik harmada már átmegy fatális őrűltségekbe. Egyszer talán nézhető, de aki a kínzások vagy a brutalitás miatt nézi meg, az bizony csalódni fog.
 



Élménybeszámoló- Becstelen Brigantyk by Frog&Sparrow

Mostanában sokat vitáztunk Sparrow-val, de most végre volt egy olyan film, amiben egyet értettünk. És ez a 2009-es Becstelen Brigantyk.

Címkék: élménybeszámoló 

Star Weekend: Christian Bale - Terminátor:Megváltás

Folytatódik a Bale hétvége, ma a 2009-es Terminátor: Megváltáson lesz a hangsúly.

Marcus Wright (Sam Worthington) 2003-as kivégzése előtt tudományos célokra ajánlja fel testét, ekkor mit sem tudva arról, hogy az Ítélet napja után kitörő háborúban ő lesz az egyik főszereplő. 2018-at írunk, a gépek szinte teljesen tönkretették az emberek által megalkotott Földet. Az egykor népes területek sivárak, és kihaltak lettek. Néhány ember maradt csak talpon a Skynet ellen folyó harcban, élükön John Connorral, aki múltbéli édesapját,Kyle Reese (Anton Yelchin) akit ha nem küld vissza az időben, ő sem születik meg. A két férfinak egy közös célja van: Megsemmisítsék a Föld maradék lakosságát fenyegető gépeket.

A Terminator franchise mindíg is a kedvenceim között volt, és bár az első rész annyira nem lopta be magát a szívembe, az utána jövő 3 javított a helyzeten. A Megváltás esetében érdekes filmmel van dolgunk, egyszerre képes a popcorn mozi, és a komolyabb filmek határán mozogni. Hatalmas mondanivalókat boncolgat, melyek valóban igazak a mai emberiségre. Ilyen például a mai elgépiesedett világ, vagy az egymás elleni közöny, és hogy az egymásrautaltságban is képesek az emberek önzően viselkedni.

A film egy posztapokaliptikus akció mozi, tökéletes kivitelezésben. A látvány hibátlan: a sivár tájakat hihetetlen fényképezéssel érzékeltetik, a CGI munka is példa értékű, nagyszerűen néznek ki a terminátorok, valamint a film effectjei is. A hangulatra sem lehet panasz, a szürke, és kékes színek dominációja olyan egyveleget alkot, amelyben valóban képesek vagyunk átélni a világkatasztrófa utáni földfelszínt. 

A színészi munkák is hibátlanok. Worthington és Bale tökéletes párt alkotnak. Előbbi azon a saját maga által kitaposott úton halad tovább, avagy folytatja az Avatarban tőle megszokott kemény csávó karaktert, viszont itt valamennyivel jobban alakít, mint Cameron filmjében. Utóbbiról pedig kezdem elhinni, amit állítanak: valóban a 21. század egyik legnagyobb színészévé válhat, ezt többek között azzal érheti el, hogy minden szerepben jól alakít. Természetesen itt is, rutinmunka volt számára ez a kifejezetten jól megírt, hősies karakter.

A film forgatókönyvét is nagyon jól meg írták, folyamatosan adagolják az izgalmakat, és a jobbnál jobban megkoreografált akciójelenetek. Ezek egyébként nagyon pörgősre, és realisztikusra sikeredtek. Sok autós üldözést kapunk, ezt a motoros terminátoroknak köszönhetjük főleg.

Összességében egy kifejezetten egyedi poszt apokaliptikus akció filmet kapunk, melyben mesterien kivitelezett akció jelenetek és izgalmas történetvezetést tárnak elénk. Teljes mértékben bele illik az elődjei által kialakított ideálba.

Címkék: star weekend 

Közös Filmnézés: Pusztító Sziget By Frog&Théo 2.

 Folytatódik a borzalom, ezúttal akciót és "izgalmakat" is kapunk, de ez még mindig egy rakás szar. Jó szórakozást :D

 

Címkék: közös filmnézés v3 

Star Weekend:Christian Bale - A Gépész

Sziasztok. Ugyan kicsit későn, de el kezdem az általatok megszavazott Bale hétvégét. Az első alanyom a 2004-es Gépész lesz.

Trevor Reznik (http://www.sg.hu/kep/2005_04/0419mach9.jpgChristian Bale) insomniában szenved, azaz nem tud normálisan aludni. Egy éve tartó folyamat ez nála. Életvitelében is ehhez igazodik, éjszakánként egy repülőtér bárjában tölti az idejét, ahol egy Marie (Aitana Sánchez Gijón) nevű lánnyal találkozik, vagy éppen Stevie-vel (Jennifer Jason Leigh) tölti az éjszakát, aki egy örömlány. Gépészként dolgozik. Egyik nap egy baleset folytán Trevor hibájából kifolyólag munkatársa Miller (Michael Ironside) el veszti bal karját. Ez olyan traumát okoz Rezniknek, ami egy paranoia áradatot indít el a férfi agyában, sehol sem érzi magát biztonságban, mindenhová egy Ivan (John Sarian) nevű férfi követi.

A Gépész nagy meglepetést okozott nekem, ugyan is tulajdonképpen nincsen túlhypolva. A film egy vérbeli pszcihothriller amely depresszív hangulatával a nézők lelki világát célozza meg.

E hatás elérésében a képi világ az egyik ütőkártya. Hihetetlenül lélektelen színeket kapunk, főleg a szürke és a barna a domináns árnyalat. Ezekkel tökéletesen tudják érzékeltetni a férfi munkájának monotonitását, az álmatlanságot, illetve a kétségbeesést.

A történetvezetés is kifogásolhatatlan. A film kezdése korántsem mondható lassúnak, máris az arcunkba kapunk egy elgondolkodtató jelenetet, és ami még dicsérendő, az az hogy egy pillanatra sem ül le a cselekmény. Ez a rendező (Brad Anderson) illetve a forgatókönyvíró (Scott Kosar) legnagyobb érdeme az egész film alatt, és akkor még a tökéletesen kivitelezett csavart nem is említettem. Végig fent tudják tartani a film iránti érdeklődést. A szövegkönyv is a helyén van, főleg a Trevor és Ivan közötti párbeszédek lettek hatásosak.

http://3.bp.blogspot.com/_KtC230fmTas/SE216ZUuiUI/AAAAAAAABPo/mVO-wEeyOkM/s400/themachinistpubd.jpgAmi fel teszi a pontot a film eddigi teljesítményére, az a színészi játék. Ugyan is itt Bale hihetetlenül jól játszik, és teljesen beleéli magát a szerepébe, elég ha annyit mondok, hogy a szerepért 81 kilogrammról 55-re fogyott. Az arcjátéka is hibátlan, érzelmei végig jól kivehetőek, és átérezhetőek. A karaktere is hibátlan: Egy megrokkant munkás, aki önsanyargó életet él. Egy éve nem aludt, lelki kielégülését csak akkor éri el, ha a két lánnyal beszélget.
A többi színész is hozza a kötelezőt, egyenként közülük nem emelnék ki senkit, mindenki megfelelő szinten teljesít.

Összességében egy  csavarokkal teletűzdelt film lett A Gépész, amely végig fent tartja az érdeklődésünk.  Precíz film ez, amely megfelelően kezeli az izgalom adagolást, a csattanója pedig nagyon jól kivitelezett. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Holnap folytatódik a Bale hétvége. Sziasztok.
 


 

Címkék: star weekend 

Pro/Contra Rovat: X-men : Az elsők

Ismét egy Pro/Contrával jelentkezünk. A szisztéma hasonló, mint a Sherlock Holmesnál.

Címkék: pro/contra rovat 

Közös Filmnézés: Pusztító Sziget By Frog&Théo 1.

El kezdődött újra :D. Ez a videó a film első részeiről fog szólni, itt annyira nincsenek érdekes dolgok. A néhai visszhangzásokért elnézést kérünk, ez a következő videókba már nem lesz jelen. Jó szórakozást!

 

Címkék: közös filmnézés v3 

Pro/Contra Rovat: Amerikai Pite : A zenetáborban

Újabb Pro/Contrával jelentkezünk, ezúttal az Amerikai Pite negyedik részéről lesz szó.

Címkék: pro/contra rovat