Star Weekend: Christian Bale - Terminátor:Megváltás

Folytatódik a Bale hétvége, ma a 2009-es Terminátor: Megváltáson lesz a hangsúly.

Marcus Wright (Sam Worthington) 2003-as kivégzése előtt tudományos célokra ajánlja fel testét, ekkor mit sem tudva arról, hogy az Ítélet napja után kitörő háborúban ő lesz az egyik főszereplő. 2018-at írunk, a gépek szinte teljesen tönkretették az emberek által megalkotott Földet. Az egykor népes területek sivárak, és kihaltak lettek. Néhány ember maradt csak talpon a Skynet ellen folyó harcban, élükön John Connorral, aki múltbéli édesapját,Kyle Reese (Anton Yelchin) akit ha nem küld vissza az időben, ő sem születik meg. A két férfinak egy közös célja van: Megsemmisítsék a Föld maradék lakosságát fenyegető gépeket.

A Terminator franchise mindíg is a kedvenceim között volt, és bár az első rész annyira nem lopta be magát a szívembe, az utána jövő 3 javított a helyzeten. A Megváltás esetében érdekes filmmel van dolgunk, egyszerre képes a popcorn mozi, és a komolyabb filmek határán mozogni. Hatalmas mondanivalókat boncolgat, melyek valóban igazak a mai emberiségre. Ilyen például a mai elgépiesedett világ, vagy az egymás elleni közöny, és hogy az egymásrautaltságban is képesek az emberek önzően viselkedni.

A film egy posztapokaliptikus akció mozi, tökéletes kivitelezésben. A látvány hibátlan: a sivár tájakat hihetetlen fényképezéssel érzékeltetik, a CGI munka is példa értékű, nagyszerűen néznek ki a terminátorok, valamint a film effectjei is. A hangulatra sem lehet panasz, a szürke, és kékes színek dominációja olyan egyveleget alkot, amelyben valóban képesek vagyunk átélni a világkatasztrófa utáni földfelszínt. 

A színészi munkák is hibátlanok. Worthington és Bale tökéletes párt alkotnak. Előbbi azon a saját maga által kitaposott úton halad tovább, avagy folytatja az Avatarban tőle megszokott kemény csávó karaktert, viszont itt valamennyivel jobban alakít, mint Cameron filmjében. Utóbbiról pedig kezdem elhinni, amit állítanak: valóban a 21. század egyik legnagyobb színészévé válhat, ezt többek között azzal érheti el, hogy minden szerepben jól alakít. Természetesen itt is, rutinmunka volt számára ez a kifejezetten jól megírt, hősies karakter.

A film forgatókönyvét is nagyon jól meg írták, folyamatosan adagolják az izgalmakat, és a jobbnál jobban megkoreografált akciójelenetek. Ezek egyébként nagyon pörgősre, és realisztikusra sikeredtek. Sok autós üldözést kapunk, ezt a motoros terminátoroknak köszönhetjük főleg.

Összességében egy kifejezetten egyedi poszt apokaliptikus akció filmet kapunk, melyben mesterien kivitelezett akció jelenetek és izgalmas történetvezetést tárnak elénk. Teljes mértékben bele illik az elődjei által kialakított ideálba.

Címkék: star weekend 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr53073311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruse · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.07.16. 22:52:54

Jó az írás, de a filmhez még ez sem hozta meg a kedvemet :D

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2011.07.18. 09:50:02

Nagyon jó írás. Nekem a film is tetszett, szerintem ez a második legjobb Terminátor film.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.07.18. 11:48:20

@||aNtHoNy||: Köszi. Nekem a 2 rész a személyes kedvencem, a T-1000-res csávó mindent visz. Itt nagyon bírtam, amikor meg jelent Schwarzenegger XD.