Frog - Conan, a barbár

http://desmondwallace.freeblog.hu/files/2011/06/Conan-the-Barbarian_01a6ede1.jpgAz idei év dúskál a popcorn filmektől, és a feldolgozásoktól is. A mai filmem is egy ilyen darab lesz, még pedig 1982-es azonos című "klasszikus" újrázása, a Conan a barbár.

Conan (Jason Momoa) egy kis törzsközösség tagja, amelyet apja, Corin (Ron Perlman) vezet. Minden jól megy, amíg egy napon fel nem tűnik a kis falucska határában Khalar Zym (Stephen Lang) és roppant serege, hogy megkeressék egy ősi mitológiai maszk utolsó darabját, amelyet a faluban őriznek. A hadúr természetesen lemészárolja a lakosokat, csak Conant hagyja életben, aki azonban egész életét arra szenteli, hogy megtalálja, és megölje apja gyilkosát.

Kezdeném a lényeggel: a Conan egy pofátlanul összelopkodott film, amely a 2 órás játékideje első felében ellő minden kreatív puskaport. A film legnagyobb része (főleg az első fele) a nagyszerű Apocalypto koppintása, ez főleg az oroszlánhangon üvöltő harcosokon látszik, de találhatunk még Gyűrűk ura utánzást is.. szánalom.http://film-book.com/wp-content/uploads/2010/10/rose-mcgowan-conan-2011-01.jpg

Azonban ezek ellenére lehetett volna akár egy élvezhető darab is a film, ha nem lenne ennyire bugyuta. A forgatókönyv annyira minimalisztikus, hogy az már nekem fájt. Tele van logikai bukfencekkel, a történet alakulásának irányából vett üresjáratokkal, és időhúzó jelenetekkel.

Főhősünk karakterével meg egyszerűen nem tudtam szimpatizálni, hiszen Jason Momoa annyira rosszul alakít, hogy az hihetetlen. Némileg kiköszörüli a csorbát Stephen Lang és Ron Perlman, akik viszont eléggé elkapták a fonalat, viszont Rose McGowen kirakatbábú figurája ha vizuálisan nem is, de összességében ront az összképen.

A harcjelenetek is sokszor bugyuták, vagy nagyon túlzóak. Ez főleg a film elejére igaz, amikor még a kis Conant láthatjuk legyakni néhány vadembert, mind ezt úgy, hogy a szájában lévő tojás nem törik el. (Ezt amúgy nem tudom hogy sikerült összehoznia, hiszen többször is ordít, és akkor nincs a szájában semmi..). Azonban a csaták fennmaradó része igen élvezetes, kár hogy nem kapunk annyi grandiózusat belőlük, mint amennyit kellene.

A történettel is vannak komolyabb gondok, főleg az, hogy az sztori alapja erősen Gyűrűk ura áthallásos, ez a film elején lévő flashbackre különösen igaz. Amúgy nem tudok különösebb párhuzamot vonni a Schwarzis eredetivel, ugyanis azt még nem láttam.

Összességében a Conan a barbár egy nagyon fárasztó alkotás lett. Felületes, bugyuta, idegesítőek a színészi játékai, ezek mellett még pofátlanul lop is, sokkal nagyobb filmekből, és ezt is rosszul kivitelezetten. Nem ajánlom senkinek..

Címkék: írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr103470773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.12.17. 15:22:15

Nagyon szórakoztató film. Nem maradandó, jövő ilyenkorra már senki sem fog emlékezni rá, de azért nagyon kellemes kikapcsolódás.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.12.17. 15:23:23

@Sparrow: Számomra is az lenne, csak egyszerűen nem bírtam magam túltenni az idiótaságain, ami pl. a Transformersnél sikerült.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.12.17. 17:49:23

Általában elnézem a hülyeségeket, de itt kifejezetten idegesítő volt, szinte minden 5 percre jutott valami emeletes baromság vagy logikai bukfenc. Az az egy szerencséje van, hogy nem unalmas, egyedül a sok harc menti meg a teljes leégéstől.

ab123 2011.12.22. 17:43:31

Nem rossz film ez szerintem, csak sok benne az erőszak meg az akció. A mai kornak akartak megfelelni ezzel a filmmel, de szerintem is jobb lett volna ha kicsit lassúbb folyású a film. A sztorija egy nagy nulla, ráadásul sablonos, lényegében egy bosszú film, erőszakkal meg akcióval na és pocsék operatőri munkával fűszerezve.