The Week Of Undeads - Dance Of The Dead

Sziasztok. Ezzel az írással elkezdődik a blog első tematikus hete, amely a méltán híres zombi filmekkel foglalkozik. Előre szólok, hogy tőlem ne nagyon várjatok Romero filmet, mert azokról bárhol olvastok írást. Ehelyett inkább a kevésbé ismert filmekkel fogok foglalkozni. Ilyen a mai alanyom is, a 2008-as Dance of the dead.

A film egy átlagos kisváros életébe enged betekintést: látszólag mindenki jól él, idilli környezet, kedves lakók. Azonban a helyzet nem ilyen egyszerű, ugyan is a határban húzódik egy erőmű, amely folyamatosan szennyezi a levegőt. A település az amerikai filmekben már emblematikus szalag avató lázában ég, mindenki ruhákat vásárol, és párt keres a bulira. Azonban nem a bálkirálynő kiléte lesz a legnagyobb feszültség okozó a partyn:a városban kikelnek sírjaikból a halottak, akik természetesen az emberekre támadnak. Főhőseinknek menekülnie kell ha életben akarnak maradni a zombi horda támadásával szemben.

A Dance of the Dead finoman szólva sincs túlhypeolva, hiszen alacsony költségvetésből készült,és az eddig csak piti filmeket rendező Gregg Bishop foglalta el a direktori széket. Bishop nagyon jó munkát végzett, hiszen nagyszerű rendezést jegyezhetünk fel neki. A forgatókönyvíró, Joe Ballarini is kielégítő szkriptet rakott össze. Bár kissé áthallásos, mégis nagyon jól keveri a zombi filmek elemeit a tini vígjátékok sajátosságaival.

A film egyik legnagyobb piros pontja a karakterekben rejlik. Hihetetlen szimpatikus, és egyedi jellemeket kapunk, bár volt amelyikük kliséként hathat. Itt tényleg nem szúrja a szemünk senki, nem akarjuk hogy elhalálozzon bárki is. Kiemelném a két főhősünket, Stevent és Jimmy-t. Mindketten "amolyan" lázadó, esetlen fiatalok, mint sok kortársunk, vagy akár Én is, és ezzel elérték azt, hogy nagy szimpátiát érezzünk velük kapcsolatban.

A színészi játékok is megfelelőek,itt is főleg a két főszereplőt kell kiemelnem. Jared Kusnitz és Chandler Darby is brillírozik a vásznon. Azonban a mellékszereplőkkel sincsen komolyabb gond, mindegyikük hozza az átlag színvonalat ,egyikük sem volt ripacs, vagy idegesítő.
 

A zenéket is eltalálták, legalább is nálam. A legtöbb megszólaló muzsika a tipikus "bulizós" soft rock kategóriába tartozik, és én ezeket nagyon bírom.

Bár nem akartam semmi rosszat mondani erre a remek filmre, azért akadt 1-2 kivetnivalóm is, például az operatőri munka, amely hihetetlen silány volt. Sokszor követhetetlenek az akciójeleneteket, rángatózik a kamera, sőt, volt hogy a szereplő orrlyukába zoomolt a kamera. Ezek talán kis hibáknak tűnnek, de hosszú távon baromi idegesítőek.
 

Összességében viszont egy hihetetlen szórakoztató film a Dance of the dead, amely nem akar zsánerparódia lenni, vagy valami újat mutatni. A zombi filmek elkopott sablonjaiból olyan "várat" épít, amely nagyon jó, dinamikus, és izgalmas filmmé növi ki magát. Mindenkinek ajánlom legalább egyszeri megnézésre.
 

Címkék: week of undeads 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr913237726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.09.19. 19:10:48

máris keresem a film elérhetőségét...ezt megnézem :D

Sh1mmy 2011.09.19. 21:09:29

Örülök hogy nem Romero filmekről fog szólni a hét, azokból már elegem van...
Amúgy lehet hogy adok neki egy esélyt, szeretem ezt a típust.

dvd_94 2011.09.19. 21:46:04

Jó lehet ez a film, biztos megnézem a napokban :)