Frog:Vaskabátok

Sziasztok. A mai alanyom a világ (szerintem) egyik legjobb akció vígjátéka lesz.

http://image.hotdog.hu/_data/members1/837/1193837/images/hot-fuzz01.jpgAngel (Simon Pegg) London legjobb rendőre, a vizsgákon és a szolgálatokban is hibátlanul teljesített. Azonban felettesei megunják a helyzetet, és egy Isten hát a mögötti kis faluba, Sandfordba helyezik, ahol látszólag csak hírből hallottak a bűnözésről. Az ottani szolgálatteljesítés során a kétbalkezes Danny (Nick Frost) lesz főhősünk társa, aki ugyan a rendőri tevékenységekhez alig ért, viszont az akció filmekben otthon van. Ahogy Angel folyamatosan mélyül bele a kisváros dolgaiba, egyre sötétebb dolgokat talál: egy kaszával felszerelkezett gyilkos szedi áldozatait.

A filmet Edgar Wright rendezte, akit Én személyszerint zseninek tartok. Filmjeiben tökéletesen ötvözi az izgalmakat, és az igazi fekete humort. Továbbá nagyon összeszedett filmek kerültek ki a kezei alól, elég ha csak a tavalyi év egyik slágerjére, a Scott Pillgrimre gondolunk. Itt is feltűnnek a direktor kezének nyomai, mint például a ritmusos vágás, vagy a kissé sem erőltetett angol humor.

A forgatókönyv is nagyon rendben van.A Wright - Pegg páros hibátlanul működik. Hihetetlenül jól össze rakta a két író ezt a történetet, izgalmas és még is humoros, ugyanakkor végig érdekfeszítő is. A szövegkönyv is kielégítő, gördülékeny párbeszédeket kapunk, amelyek néha humorosak, néha pedig "tényfeltáróak", de mindvégig hibátlanok.

http://adamanthenes.files.wordpress.com/2007/05/hot-fuzz-group.jpgA színészi játékok is abszolút rendben vannak. Simon Pegg hozza a formáját, amelyet már a Haláli hullák hajnalában is tökéletesen adott vissza. Hihetetlen ez a csávó, őt egyértelműen az ilyen kelekótya szerepekre találták ki. Mint ahogy állandó társát, Nick Frostot is, aki az előbb említett zombis filmben is Pegg oldalán szerepelt. Itt is nagyszerű, Ő a fő poén forrás, és ami különleges benne, az az hogy egy pillanatra sem válik feleslegessé, vagy idegesítővé.

A nagy pozitívumok táborát erősítik az akció jelenetek is. Jól megkoreografált, átlátható jeleneteket kapunk. Itt külön ki kell emelnem a film végi tűzpárbajt, ahol nagyszerűen vegyítik az akciót a humorral.

A poénok is helytállóak, bár volt egy két felemás darab, mégis megnevetettet. A kissé fárasztóbb humorforrások a film elején vannak egyébként, nekem nem jött be Angel feletteseinek ripacskodása. Nem úgy új társaié, akik annyira segg hülyék, hogy öröm volt nézni, főleg a két nyomozó volt kiemelkedő ilyen téren, hatalmas alakok voltak.

Összességében egy rendkívül szórakoztató filmet kaptunk, amely tökéletesen vegyíti az angol humort, az akció jeleneteket, és az izgalmakat. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a műfaj kedvelőinek pedig kötelező!

Sziasztok.

Címkék: írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr363162567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.08.18. 15:40:55

szerintem is az egyik legjobb, talán legjobb akcióvígjáték.

És azt hozzá kell tenni, hogy remekül figurázza ki, ugyanakkor behódol a nagy akciófilmeknek.

Pl.: Bad Boys 2, Holtpont

Amúgy jó írás:D

Sh1mmy 2011.08.18. 15:42:17

Mellesleg tudtad, hogy a mikulás aki leszúrta Pegg kezét a filmben, az Peter Jackson? :D

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.08.18. 16:38:06

@Sh1mmy: Tényleg ? XD Nem tudtam :D. Egyébként a Bad Boys 2-őt már a borítójával kifigurázza :D