Top 10 - Kedvenc Színészeim by Frog

Nem is tudom mikor volt az utolsó top10-es listám. Ezúttal minde nfilm mozgatórugóira, vagyis a színészekre térek rá, itt a férfiak felé orientálódva, később lesz a csajoknak is lista :).

10. Matt Damon

Matt Damon elsősorban a Bourne  filmek kapcsán keltette fel az érdeklődésem, de az Ocean's Trilógiában is nagyon jól alakít,  valamint a Ryan közlegény megmentésében nyújtott színészi játéka sem elhanyagolható. Azonban a listámra elsősorban a Tégla miatt került fel.

9. Denzel Washington

Denzel neve garancia a jó filmekre. Tőle még egy rossz filmet sem láttam, sőt szinte mindegyik jó volt, igaz azért unalmas darabok is akadtak (Amerikai gengszter pl.) , viszont volt olyan film is, amit abszolút csak miatta néztem végig.

8. Robert De Niro

Őt azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom. De niro (főleg korai) filmjei példamutatóak. A taxisofőrben nyújtott alakítása szerintem a világ eddigi legjobb férfi alakítása. A Dühöngő bikában pedig teljes beleéléssel játssza el a boxoló szerepét. Ő mindig bálvány marad, még ha most ilyen Machete nevezetű szutykokhoz adta is a nevét.

7. Zach Galifianakis

Ő a kakukktojás a listámon, ugyanis tőle még csak 2 filmet láttam, viszont ezekben annyira humorosan és meggyőzően alakít, hogy annak jelenleg nincs párja (persze azért a régi Jim Carrey jobb nála, de nekem ő kevésbé szimpatikus), és remélem egyszer meg próbál valami mást is, ezen a nagyon jól meg írt debil karakteren kívül, mert ő szerintem többre képes ennél.

6. Mark Ruffalo

Mark Ruffalo az, aki lehet hogy később már nem lett volna benne a listámban, ugyanis az utóbbi két filmekben, amit láttam tőle (A gyerekek jól vannak, Collateral) finoman szólva sem hozza azt a színvonalat, amit anno a Viharszigettel és a Zodiákussal nálam felépített. Nem sokára jön a The Avengers, amiben Hulkot alakítja majd. Meg látjuk mekkora sikerrel.

5. Tomy Lee Jones

De Nirohoz hasonlóan TLJ is egy élő legenda, és ugyan előbbi sokkal több híres filmben játszott, én még is Lee Jones-t favorizálom. Az i-re a pontot nálam a Nem vénnek való vidék tette fel (igen lehet lehurrogni :D), amiben szerintem meggyőzően alakít.  A korábbi filmjei közül a Született gyilkosokban is, és a Man In Blackban is nagyon meggyőzően alakít. Ezzel teljes mértékben megérdemli listám ötödik helyét.

4. Robert Downey Jr.

Azt hiszem ő a legsokoldalúbb a listámról. Tényleg játszott már szinte mindent: Volt lecsúszott újságíró, szupersztár,Sherlock Holmes, Vasember, és persze Kirk Lazarus :D. Nem tudnék olyan filmet mondani egy olyan filmjét sem, amiben nem ő lett volna a legkiemelkedőbb, és ez mindenképpen dícséretre méltó. Külön dícséret Sherlock Holmes féle alakításáért, mert abban a filmben élete legjobbját nyújtja.

3. Morgan Freeman

Virtuális dobogóm legalsó fokát listám 3. színészlegendája képviseli. Anno csináltunk róla színészgárda videót , úgyhogy róla nem írnék többet. Ott Sparrow-val mindent megemlítünk.

2. Mark Wahlberg

Hatalmas harc folyt a második helyért Wahlberg és Freeman között. Végül Mark győzőtt ebből a mini párharcból. Minden általam látott filmje átlag feletti, és mindenhol nagyon jól alakít. Elég ha csak a Téglában való alakítását említem, vagy az Oscar díjra jelölt Fightert, amiért őt sajnos nem jelölték, pedig maximálisan kijárt volna neki. Összességében egy nagyon szimpatikus úriemberről van szó, aki minden filmjében kiemelkedő. (a Pancser Police-t nem láttam, és nem is fogom)

1. Leonardo DiCaprio

Ha egy évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy egyszer Leonardo DiCaprio filmeket fogok nézni, komolyan mondom kinevetem. Azóta azonban nagyot fordult velem a világ. A két első film, amit láttam tőle az a Titanic és a Gyorsabb a halálnál voltak. Ezekben abszolút nyálgép karaktere volt, ezért kifejezetten rühelltem. Aztán jöttek sorra a filmjei: Aviátor, Véres gyémánt, Tégla, Vasálarcos, Viharsziget, és az Eredet. Ezek megnézése után azon kaptam magam, hogy :" Hé, én meg kedveltem DiCaprio színészi játékát."
Ha egy szóval kellene jellemeznem őt, akkor az a zseniális lenne. Elképzelhetetlen változáson ment keresztül, és nekem megmutatta, hogy senkiről sem szabad elsőre véleményt mondani. Nálam az alakításai abszolút verik az előbb felsorolt urakét, és még jó pár év benne van a karrierjében. Alkoss még Leonardo!! :D

És a lista végére egy kis hír. Hétvégén folytatom a Jack Nicholson weekendet, valamint lehet hogy újra beindul a 2. évad, mondjuk ez nem 100%.

Köszi hogy elolvastátok, Sziasztok!

Címkék: top10 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr682898368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.05.12. 15:38:10

"remélem egyszer meg próbál valami mást is, ezen a nagyon jól meg írt debil karakteren kívül,"

Már megpróbált. Ott van a Tru Calling, amiben szintén nagyon jól alakítja Davist, a boncmestert.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.05.12. 17:52:24

@Sparrow: Filmre gondoltam. Egyébként a Tru Callingot kifejezetten utálom.

Bruse · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.05.12. 21:39:22

Néhány nagyobb név szerintem lemaradt, de persze szubjektív alista. A kakukktojás tényleg kakukktojás, nem tartom nagy színésznek az illetőt. Robert De Niro-val kapcsolatban egyetértek, hogy a Taxisofőrt és a Dühöngő bikát emelted ki, talán tényleg az a kettő szerep a legjobb tőle, de szerintem a Keresztapa 2 vagy a Casino is ott van a dobogón.
Tommy Lee Jones-t meg én is kedvelem, a Nem vénnek való vidék pedig nekem is az egyik kedvencem :D
A Született gyilkosokat amúgy láttad ? Érdekelne róla a véleményed :)
Az én listám máshogy nézne ki, de természetesen jó lista :)

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.05.12. 22:11:46

kifejezetten jó kis lista :) lehet ilyen érkezik majd tőlem is :)