Batman: Arkham Elmegyógyintézet

Sziasztok!

Ma az egyik kedvenc képregényemről lesz szó, a Batman: Arkham Elmegyógyintézetről.

http://www.szub.hu/uploads/2008/08/arkham.jpgA képregényt Grant Morrison írta és Dave McKean illusztrálta. A történet arról szól, hogy az Arkham Elmegyógyintézet páciensei, Joker vezetésével átveszik az uralmat az intézetben, és a gondozókat túszként tartják fogva. Csak akkor hajlandóak elengedni őket, ha Batman, aki sokukat odajuttatta, bemegy hozzájuk. Természetesen A szuperhős egy cseppet sem gondolkodik, hogy melyik lehetőséget válassza...

A történetről nem írnék többet. Egy hihetetlenül profin elkészített pszcihothrillerről van szó. Az illusztrációk sötét, depressziós hangulatot árasztanak magukból. Az olvasót gyakran elfogja a félelem, ahogy halad előre a történetben. A képregény olyan szövegeket tartalmaz, amik miatt már megéri elolvasni ezt a remekművet. Különösen Kétarcú, Holdról való beszéde, aminek akkora súlya és mondanivalója van, amilyet utoljára a Fűrészben tapasztaltam. A képpanelek elrendezése is érdekes. Pont olyan szétszórt, pont olyan összevisszaság, mint a szereplők lelki világa.

A Batman: Arkham Elmegyógyintézet egy nagyon nyomasztó, sötét hangulatú mestermunka, amit nagyon ajánlok a Batman rajongókon kívül a pszichothriller rajongóinak és azoknak is, akik szeretik, ha egy történet mögött van üzenet, mondanivaló.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!       

Sparrow ( Movie Tank )                               

 

 

Címkék: vendégbejegyzés 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr912638908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.