Tron: Örököség (Tron: Legacy)

Mi történik akkor,ha keresztezzük a neoncsövet,Mátrixot,egy kicsi Star Warsot,egy motort,egy frizbit és mondjuk még hozzádobunk egy informatikust is? Hát persze,hogy a Tron:Örökség!

A történet(ahogy a film is) pocsék,vagyis inkább úgy fogalmaznék,hogy nincs,vagy,hogy jelentéktelen.Van nekünk ez a Sam gyerek aki máramár 27 éves,apja 20 éve eltűnt.20 éve az apja kifejlesztett egy "rácsot" ami egy cyber világ. De ha ez nem elég,még embereket is lehet odateleportálni,azaz húsvér embert lehet digitalizálni. Sam apja, Kevin Flynn csinált magának egy másolatot önmagárol,aminek az volt a célja,hogy tökéletesség uralkodjon ebben a cyber világban. A terv balul sült el,Kevin bentragadt a cybervilágban,míg másolata átvette az írányítást. De 20 év után Kevin játékterméből rácsipogtak egykori barátjára,aki rögtön értesítette Samet,aki rögvest a játékterembe indult,hogy megnézze mégis ki volt az,aki a 20 éve kikapcsolt telefonszámról hívta Kevin egykori barátját.A játékterem alatt Sam talált egy titkos irodát,ahol megnyomott pár gombot és pár pillanat múlva a Rácsban találta magát.A feladat: Kijuttatni az apját,hogy hazatérhessenek.

Hát a történet szerintem úgy ennyi is lenne. Nos, én már régóta vártam ezt a filmet,gondoltam látványos lesz oké,történet nem lesz nagy,de olyan látványos és izgalmas lesz,hogy megéri az az 1450 forintos jegyár. Hát így visszatekintve azt kell mondjam: A NAGY LÓSZART! De tényleg. Látszik,hogy itt csakis a látványra koncentráltak. Viszont a vágót ki lehetne rúgni a francba,mert olyan rossz,olyan szörnyű és kapkodós jelenetek követték néha egymást,hogy az embernek kifolyt a szeme,hiszen a narancssárga és a kék szín volt az,ami váltogatta egymást. Viszont azt kell mondjam,hogy a film szörnyen unalmas volt. Vagyis,kemény fél óra volt amikor a való világban játszódtak a dolgok(itt a 3D-t nem lehetett fellelni) és hát nem volt túl mozgalmas. Aztán ahogy Sam bekerült a Rácsba,rögtön jelentekezett egy kis 3D,hiszen bekülték őt egy arénába,ahol számomra,egy durván frizbire hajazó lemezzel dobálóztak,(persze úgy,hogy pont bele a kamerába és hát ez hatásos is volt)majd felváltotta a dobálózást a motorozás ami szintén eszméletlen volt. Aztán rögtön egy durván elcseszett valamivel találkohatunk. Kevin másolatával,Nevétnemtudom kivel. Nevétnemtudom olyan szarul bénán lett meg animálva,hogy rossz volt ránézni. Olyan volt mintha egy gumiarcot bámulnánk. Valahogy nem volt természetes,pedig egy ilyen kaliberű filmnél elvárná az ember,hogy legyen elfogadható látványu a CGI pasas. Aztán az egész filmben olyan érzésem volt,mintha csak egy zene ment volna(persze nem,csak annyiszor ismétlődött,hogy csak na) és ez nekem zavaró volt. Viszont voltak olyan jelenetek,amiben szakadni lehetett a röhögéstől. Persze,nemtudom,ogy a készítőknek is ez volt-e vele a céljuk,de ha nem,akkoris baromi vicces volt. Aúgy engedjétek meg,hogy bemásoljam azt a leírást amit a moziknál és minden féle mozis oldalon találhattok.

A Tron: Örökség egy olyan 3D-s high-tech történet egy elképesztő digitális világról, melyhez fogható eddig nem volt látható a mozivásznon. Sam Flynn-t (Garrett Hedlund), az önfejű 27 éves fiút nem hagyja nyugodni apja, az egykoron a világ legjobb videojáték fejlesztőjeként számon tartott Kevin Flynn (Oscar- és Golden Globe-díjas Jeff Bridges) rejtélyes eltűnése. Amikor Sam egy különös szignál után kezd el nyomozni, amit a régi Flynn Játékteremből küldenek - és csakis az apjától érkezhet - hirtelen egy digitális világba csöppen, ahol Kevint 20 éve tartják fogságban. A félelmet nem ismerő harcosnő Quorra (Olivia Wilde) segítségével apa és fia nekivág az élet-halál útnak az elképesztő kiber-univerzumban, amit Kevin saját maga alkotott. A különös kiber-világ igencsak megelőzte korát, az elképzelhetetlen járgányokkal, fegyverekkel, látványvilággal és a könyörtelen gazemberrel, aki mindent megtesz, hogy megakadályozza Flynnék szökését.

EHHEHEHHHEHHGRHHHGHRRHEHHEHEHHEGREHGREHHEHEE! Ez azért szerintem nem teljesen igaz,hogy ehhez foghatót még nem lehetett látni mozivásznon...Ja,és nemhsizem,hogy olyan elképesztő volt ez a 3D-s világ. Szerintem nem volt benne semmi plusz,ez a film nem akart eredeti lenni,és mindenhonnan csak lopkodott meg másolt és a többi. Olivia Wilde-t( ismertebb nevén 13-ast) a Dr.Houseból ismerhetjük sokan. Ott szerintem jól játszik/játszott,de itt viszont nem nagyon erőltette meg magát. Mondhatni,jelentéktelen volt a történetben,vagyis se nem lassúlt tőle a sztori,se nem gyorsult. Csak ott volt és nézett azokkal a hatlmas szemeivel. Amúgy,ha már a sztori lassúságáról beszélünk,meg kell említenem,hogy eszméletlenül unalmas film. Bekerül a srác a cyber,illetve kiber-világba,ott harcol egy 15-20 percet és utána olyan szintű zuhanás az egész film,hogy majd elalszunk a moziban. Nem történik semmi,elmeséli apja a fiának,hogy mi történt 20 év alatt,hogyan került be és hogyan ejtették őt rabul stb,stb.és ezzel jól el is megy az idő. Csak egy kérdés: Ki a francot ÉRDEKEL ez?? Engem nem. Ha beülök egy ilyen filmre,akkor az a minimum elvárás,hogy végig pörögjön az egész,ha már ilyen kiszabadulós a való világba sztori van. Annyi,de annyi lehetőség lett volna ebben a filmben,és mégsem lett ez kihasználva. Gratulálok.a Samet alakító srácot én még nem láttam sehol. Itt egy elfogadhatót nyújtott,de semmi több.

Nem,nem láttam az első részt,és nem,nem olvastam a képregényt sem,de az biztos,hogy ez a film egy hatalmas csalódás így év végére. A zenétől én nem hidaltam le annyira,mint egyesek,szerintem semmi komoly. Életem első IMAX vetítése volt ez,és azt kell mondjam,szar volt. Nem,nem az IMAX volt a szar,hanem a film,hogy nem használta ki a jó 3D-s helyzeteket,jeleneteket.Ja,és aki arra vár,hogy benne lesz az az eszméletlen rész ami most a videóban lesz,hát az nagyot téved. Én nagyon vártam azt a részt,aztán kiderült,hogy hiába,mivel az csak ilyen "demó" változatt volt,ami nem került be a filmbe. Francba! Nem hiszem,hogy hatalmas hiba ezt nem megnézni. Csak pénz pazarlási lehetőséget kínál a film,és két órányi üldögélést a moziszékben és vászonbámulást,majd utána semmit. Ez a film semmit nem hagy maga után,de mivel egy darab eredeti ötlet sem volt benne ez így nem is csoda. A vágás néhány jelentnél szörnyű,főleg a végén lesz a legdurvább,ahol már azt sem tudod hogy hanyadikán van elseje,majd a végén egy hatalmas sablonos befejezés. Ez a film látványilag nem rossz,de minden szempontból szinte az. Nem éri meg,higyjétek el!

Címkék: írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr452535902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.12.24. 09:45:39

Már a trailer alapján is hülyeségnek gondoltam, nem is érdekel igazán.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.12.27. 10:22:48

hát...bevallom, nem nagyon érdekel...talán egy dvdzést megér, de moziba nem megyek miatta

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.12.27. 17:49:05

@Je m'appelle Théo: Jól teszed.:D Viszont szerintem ez dvd-n sem éri meg,inkább hógolyózz,minthogy ezt megnézd.:D