Pókember 3 (Spider-Man 3)

Nos,eljött 2007,minden Pókember-fan várva-várta már azt a percet,amikor kikerül a mozikba Pókember legújabb, és egyben utolsó kalandja is,hiszen Sam Raimi ezzel a résszel szerette volna befejezni a sorozatot. Sam Raimi nem eggyel,mint az előző részekben,hanem 2,sőt mit kettő, 3 ellenséggel gazdagította a 152 perces játékidőt. De vajon a film hasznára válik-e ez a sok ellenség? Hát...

Ha már befejezünk valamit,fejezzük be k**va jól! Sam Raiminál eléggé kitettek magukért az ezen filmek felelősei ezzel az új résszel. A történet: Pókember egyre híresebb az emberek körében,az egész világ ismeri őt. Nincs megállás, naponta az összes újság címlapján ő szerepel, hírnév veszi körül. Peter élete sem halad rossz irányba. Feleségül szeretné venni régi szerelmét, Mary Jane-t, fotós karrierje az újságnál sem a legrosszabb,úgyhogy minden jó és csodás. Viszont amikor hírt kap Peter,hogy kiszökött a börtönből a nagybácsijának gyilkosa, akkor valahogy mégsem olyan jó minden. Közben ez a kiszabadult gyilkosnak vélt,magát ártatalannak vélő Marko egy rosszul elsült kísérlet miatt különleges képességre tesz,szert és ezzel ő lesz a Homokember. Sőt,az újságnál is feltűnik egy új arc,aki Pókembert fotózza,ami annyit jelent,hogy Peter állásást akarja elfoglalni. És már csak hab a tortára,amikor egy égből pottyant fekete trutymó,aminek neve szimbíóta(?), gazda testet keres,és pont Petert találja meg. a szimbíóta átalakúl egy Pókemberhez igen hasoló,de gonosztevő valamivé,ami pont azt a srácot találja meg,aki az újságírónál akarja kilökni Petert. Megszületik a gonosz és félelmetes,nagy erőkkel bíró Venom. Homokember és Venom összefog,hogy megöljék Petert,sőt még egykori barátja,az új Zöld manó,azaz Harry Osborne is a halálát követeli. Öt szóval: Peter rohadt nagy szarban van!

Na hát a történet ennyi lenne,persze (hála az égnek) kihagytam dolgokat belőle,de a lényeget megpróbáltam összefoglalni,így sikerült... Na,hát szóval harmadik rész... Ahhoz képest,hogy a harmadik rész,mitsem veszítet intenzívitásából,erejéből,pókemberességből a film semmit sem. Nagyon helyes,hogy Sam Raimi is belátta,hogy nem a karakterek megismerése itt a lényeg,hanem,hogy egy eszméletlen jó,vérbeli Pókember filmet lássunk! Szerintem (ha az előző részeket nézzük) félig-meddig sikerült is neki. A szerelmi szál megmaradt,ám bekapcsolódott a történetbe egy másik csaj is,akivel együtt smárolt Pókember egy rendezvényen,aminek Mary Jane nem örült,és már alig szereti Petert. Engem egyáltalán nem zavart a szerelmi szál. Ahogy telnek-múlnak az idők,fejlődik a technika, és mit mondjak, a Pókember 3-ban láthatjuk az eddigi legállatab CGI-t amit Pókember filmben valaha láttunk! A Homokember tökéletes, Venom olyan,mintha szurokból formálták volna meg,majd Stop Motion technikával mozgatták volna (ezzel nem arra célzok,hogy olyan darabos a mozgása,hanem arra,hogy mennyire éltehű..érted,nem?), a lassítások hatalmasak voltak. Persze volt pár egész csúnyácska CGI is,de azok elenyésző számúak,észre sem vesszük őket. A feltúrbózott Zöld manó 2.0 is nagyon jól nézett ki, és a fekete Pókembert sem lehet szó nélkül hagyni.

Ami tetszett,hogy a történet átment drámaibba. Volt már a Pókember filmeknek néha-néha előbújó drámaiságuk,mind a két elődje esetében a főgonosz halálánál,de ennél többre alig-alig számíthattunk,talán Peter nagybácsijának halála esetében beszélhettünk még erről. Most Homokember feltűnésével néha a film közepén ill. elején kapunk egy drámai ajándékcsomagot,amivel ellehetett a néző egy darabig,majd a film végi tömeges drámai eső volt az,ami megnehezítette a filmet,mégis megkönnyebbülést hozott a 2 órán keresztül tartó verekedés után,magyarul, egy szép lezárás volt a vége.. De ne haladjunk ennyire előre még.

Pozítívumnak hozható fel,méghozzá egy panelháznyi pozitívumnak,hogy volt egy-két jelenet,amikor a rajzfilmben lévő jelenetet másolták át szinte mozdulatról-mozdulatra a filmbe. Nekem ez nagyon tetszett. A másik,hogy egy kicsitt több "pihenés" volt a filmben,azaz néha egy-egy kellemes vagy vicces jelenet félbeszakította az verekedést,ami elég jó volt. És ha már itt tartunk akkor negatívumnak hoznám azt fel,hogy szerintem egy orbitális nagy baromság volt emossá varázsolni Peter Parkert akkor,amikor a szinbíóta "éltette" őt,és így gonosszá vált. Volt két elég gáz jelenete az emos Peternek, amit jobb elfelejteni, mint emlékezni rá. Amúgy én azt bánom,hogy elég kevés időt hagytak arra,hogy mindenkit alaposabban megismerjünk,azaz hiába mondtam azt az elején,hogy jó volt,de azért lehetett volna simán szerintem,mondjuk ehelyett a két jelenet helyett ami az előbb említettem. Sajnálom,hogy nem használtak ki túl sok lehetőséget, amik az ellenségek képességeiből fakadtak. Pl.: én simán elfogadtam volna azt,ha Peter megy az utcán,és a játszótéren egy homkozóbol előjön Homokember. Lehet,hogy morbid lenne,meg hülyén hangzik,de szerintem poén lett volna. Hehe.

Így összegzés képpen baromi sokat írtam,de úgy érzem,hogy mégsem írtam semmit. Ez egy nagyon jó befejezése lett volna a Pókembernek,amit majd egy évben kétszer előveszünk,megnézünk és visszarakunk a polcra. Miért mondom,hogy lett volna? Hát azért mert valami hiperaktív hülye,nem bírt nyugton maradni,és mivel kell neki a pénz,ezért remaekelni fog egy 2002-es filmet!!! Hülye ez? A 4. ill. az első (ugyebár) rész nem ott fogja folytatni ahol abbahagyta a harmadik,hanem a Spider-Man Ultimate képregény alapján fog játszódni. Azaz Peternek a középiskolás éveit láthatjuk Pókemberként... Én nagyjából ismerem azt a fajta képregényt amiből csinálni fogják a folytatást,és nekem baromira nem tetszik,de mindenki maga döntse el,hogy mi tetszik neki és mi nem! Na tehát,a Pókember 3 egy jó film, kiváló CGI-vel,érdekes történettel. Mindenképp megéri megnézni! Amúgy ez volt szerintem az első Pókember film,ahol Pókember győzte le az ellenséget.. Röhejesen hangzik,de így van,sőt csak egy ellenséget győzött le ebben a részben Venomot. Mert gondoljunk csak bele, első részben Zöld manó véltelenül megölte saját magát,a második részben pedig Dr. Octavius öngyilkos lett,a harmadik részben Homokember megbékélt és elsuhant a széllel, Harry meg átállt Pókember oldalára,szóval őt nem tekintjük ellenségnek. Tehát szerintem ez volt az első film,ahol Pókember ölte meg az ellenséget...

 

Címkék: írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr742457957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.18. 21:09:30

Hihetetlen, mennyire látszik, hogy életedben nem olvastál még Pókember képregényt.
Szimbióta. M - mel, nem szinbióta.
Mellesleg a remake jó ötlet, hiszen a Pókember rajongók nem igazán rajonganak a filmekért, sőt, ezt a harmadikat valósággal elítélik. Az meg hogy Peter a fekete ruha hatása alatt egy emos faszkalap lett, hab a tortán. Itt egy őrült, önmagával vívott lelki és agyi harcot kéne látnunk, nem ezt. És amúgy ez a három film is inkább az Ulti univerzumból merít, bár valóban van benne egy jó adag a klasszikusból.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.18. 21:58:17

@Sparrow: Már bocs, de nem kötelező olvasnia a képregényt. Mernék rá "fogadni" hogy te sem olvastad minden képregény-film képregényét, mint ahogy én sem (mert nem szeretem a képregényeket.). A filmgyártók nem feltétlenül csak a képregény olvasóknak készítik a filmet, sőt, talán nem is kifejezetten nekik.
Amit Anthony leírt az az ő véleménye, amit te leírtál az a tiéd. Egyébként a szinbióta lehet egyszerű elírás, és szerintem elsőre is megértette hogy utálják a filmet, ő ettől még szeretheti. Szubjektív vélemény szerint írt, szóval ezt is vedd figyelembe.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.19. 15:52:27

@FroG: De képzeld el el szoktam olvasni a képregényeket, mivel azokat is imádom. A képregényfilmek döntő része azért egy kalap szar, mert lefossák az eredetit, és a sok köcsög analfabéta suttyóknak gyártják őket, akiknek addig terjed az értelmi szintjük, hogy kérek egy hamburgert.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.19. 16:04:21

@Sparrow: Anthonynak is tetszik, akkor ő az utóbbi kategóriába tartozik? Kétlem..

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.19. 18:26:55

De például ne írja azt, hogy vérbeli Pókember film, ha fogalma sincs arról milyen a vérbeli Pókember.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.19. 18:40:21

@Sparrow: Valószínűleg úgy értette, hogy a filmben beálltott Pókember karakternek ez a stílusváltás baromi jól "illik".

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.11.19. 19:21:29

Elképesztő, hogy mennyire sikerült elrontani ezt a filmet. A sok karakter és a sztori kitett volna még vagy 2 filmet. Nagyon zsúfolt lett így.

nexus1026 2010.11.19. 20:21:43

Nekem nagyon tetszett ez az írás, nekem is ez a véleményem róla, lehet hogy nem annyira hű a képregényhez, azonban aki nem ismeri, de szereti a Pókembert, az szereti ezt a filmet. Tulajdonképpen nem tudok mit hozzáfűzni, amit Anthony leírt nekem is az a véleményem.
Ui: Jah és az elemzés remek!