Pókember 2 (Spider-Man 2)

Nekem mindig is ez volt a kedvenc Pókember filmem,szerintem ez sikerült a legjobbra az összes közül. Tudtátok,hogy ez a Pókember film Oscart nyert vizuális effektek terén? Nem is csoda...

2 év telt el Zöld manó, azaz Norman Osborn,azaz Harry apjának halála óta. Harry azt hiszi,hogy Pókember ölte meg az apját, és Harry minden erejével meg akarja ölni Pókembert. Közben Peter próbálja egyensúlyba hozni a szuperhős és a civil életét. Pókembert mindenki körül rajongja,mindenki szereti őt, megdöbbentően sokat csökkent a bűnözések száma a városban, szóval úgy tűnik,hogy minden happy. Ám Dr. Otto Octavius, a városbeli legnagyobb feltaláló,különös kísérletet tesz. Hatalmas 4,a hátára erősített, idegekhez kapcsolt acél karokat fejleszt ki,amiket a tudatával irányíthat. Ezen a zárt körű bemutatón részt vesz Peter is,csakhogy rosszul sülnek el a dolgok. Dr. Octavius egy baleset folytán elveszti a feleségét, és a karoknak a mozgatását. A 4 darab acélkarnak köszönhetően gonosz lesz Dr. Octopus,és mint egy idegbeteg,halad a városon és bankokat foszt ki, és aki ellenszegül neki azt megöli. Peternek össze kell szedni minden erejét,hogy meg tudja állítani,de valami különös ok folytán kezdi elveszíteni pók képességeit.

Mint mondtam,ez a kedvenc Pókember filmem. Rengeteg ötletes dolog van a filmben,és sok poén,amik elég jók. A CGI még jobb,mint az előző résznél. Az újság főszerkeztője ugyanolyan maradt, Dr. Octavius egy őrült, May néninek pedig ebben a filmben jutott a legtöbb szerep, és a karaktere is neki volt a legjobban megírva. A filmnek talán a legnagyobb jelenete,amikor Peter a száguldó vonatot próbálja megálltani,sőt az elötte lévő vonatos verekedés is nagyon faja volt. De a finálé sem mondható ötlet hiányosnak. Túl sok negatívum és pozitívum nincs a filmben. Ez is egy közepes film,nem túl jó,de rossznak korántsem mondható.

Ez a rész szerintem jóval jobb,szebb,történetileg drámaiabb film az előzőnél. Persze mondanivalót most sem kapott túl sokat,de tényleg sokkal jobb,mint az első rész...

Címkék: írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr922446748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.13. 19:16:48

Nekem ez a rész tetszik a legkevésbé, de ez szubjektív...

Viszont Harry ebben a részben még nem akarja mindenáron megölni Pókembert. Még szimplán csak utálja. Igaz Dr. Octopus a film fele körül jó eszköz, hogy elkapja Pókembert, és ott már igen is vannak gyilkossági szándékai is. De a film elején még korántsem.
"A 4 darab acélkarnak köszönhetően gonosz lesz Dr. Octopus"
Ez azért elég idiótán hangzik. Elveszítette a feleségét, és a hatalmas tudományos kísérlete is katasztrófába torkollott. Ebbe kétségtelenül beleőrült, de nem igazán nevezném gonosznak. Azok a cselekedetei, amiket te gonosznak nevezel, sokkal inkább az őrületéből fakadnak. És nem csak úgy szórakozásból rabol bankot, hanem azért, hogy a pénzből rendes felszerelést tudjon csinálni, és ezúttal egy sikeres kísérletet hajtson végre.
"May néninek pedig ebben a filmben jutott a legtöbb szerep, és a karaktere is neki volt a legjobban megírva."
Hát igen, nem nehéz "megírni" egy karaktert, akit már réges régen megírtak. A nagy Stan Lee mester ( áldott legyen a neve ) már cirka 48 éve megírta őt az első pókember képregény történetének születésekor.

Az írásodon nagyon látszik, hogy régen láttad a filmet, és akkor is csak egyszer nézted meg. Legközelebb, ha ilyen rég látott filmről írsz, inkább nézd meg újra, aztán gépelj! ;)

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.13. 20:41:49

@Sparrow: Te inkább ne beszélj :D, volt egy bizonyos pro/contra ami nem került ki, mert úgy kezdtünk neki, hogy nem is emlékeztünk teljesen a filmre, olyan régen láttuk.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.14. 11:00:08

@FroG: Nem tudom, melyik filmre gondolsz. Egy pro/contra nem került ki, de én arra a filmre, ami abban volt terítéken, teljesen jól emlékszem.