Frog:Kick/Ass

Sziasztok. Szégyenlem magam, hogy régen készítettem videót, de most két project is készülőben van, így bizakodom :).(Gondoltam ameddíg nincs új videóm, írok egy újabb elemzést)

A mai alanyom, a 2010-es mestermű, a Kick-Ass lesz. Tudom nem ez a magyar cím, de annyira bugyuta az egész fordítás, hogy egyszerűen nem bírom azt használni, így az eredeti neveket, illetve címet olvashatjátok :).

Mostanában dübörögnek a képregényfilmek a piacon, de ilyet mint a mai alanyom, nem minden nap lát az ember. A film történetének középpontjában a gimis képregény függő Dave áll, aki arról álmodik, hogy példaképei nyomát követheti, és szuperhős lehet. Vesz egy zöld "búvár" ruhát, illetve két gumi "botot", és uccu neki. Mivel szuperképességek hiányában van, így nem igazán éri el kitűzött célját, sőt, egy bevetés folyamán megszúrják, illetve elütik. Miután ebből felgyógyúl, újra akcióba áll, és ott folytatja, ahol abbahagyta. Egy félre sikerült bevetése során, belebotlik egy bandába, melyek tagjai egy másik srácot vernek, persze hősünk ki áll az ismeretlenért, és ezzel hős lesz. De a történet nem ilyen "egyszerű". A városban feltűnik két másik szuperhős : Hit-Girl (Chloe Moretz), illetve Big Daddy (Nicolas Cage), ők már tényleg vérprofik, és rendszeresen "írtják" a Mark Strong által játszott Frank D'Amico maffiózó embereit.

A filmről nagyon érződik a képregény adaptáció hangulat, sőt, még néhány ponton utal is rá a film. Egyébként a képregényt illetve a filmet szinte egy időben készítették, nem úgy mint számos elődjénél, így jobban átadja a képregény hangulatát.

A film egyik nagy erőssége az akció jelenetei, melyben hatalmas golyózáporokat, illetve naturalista látványvilágot kap a néző.

A színészi játék is kiválló, számomra a legnagyobb meglepetést, a főhősünk, Aaron Johnson játéka jelenti, aki abszolút illik erre a szerepre, és nagyon jól adja elő a szerencsétlen szuperhős szerepét. Ebben a kategóriában meg kell említenem Chloe Moretzet, illetve a már hatalmas karriert befutott Nicolas Cage-t is. Mind ketten hatalmasat nyújtanak a vásznon, de igazán Chloe lepett meg, aki szinte faarcal adja elő az egyes gyilkolászásokat. Cage hozza a tőle elvárt kötelezőt, ami már megszokott.
Mark Strong is jól alakít, lényegesen jobban mint az általam már bemutatott Sherlock Holmesban, de azért még itt sem tudott kiteljesedni.

A film valószínűleg etalon lesz ebben a kategóriában, ugyanis lenyűgöző látványa, illetve naturalista akciójelenetei nagyot dobnak az alkotás hatásán. Ebben egyébként még a fekete humor is nagy szerepet vállalt, amit én nem kifejezetten szeretek, de ebben a tálalásban igen tetszetős.

Mindenkinek ajánlom a filmet, negatívuma véleményem szerint nincs, így 10/10.

 

 

 

Címkék: írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr332330692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.29. 17:39:40

Most már muszáj lesz megnéznem ezt a filmet. Csak jót hallok róla.