Kowalsky meg a Vega

 Arról volt szó, hogy én csak játékokról "írok" majd, de végül úgy alakult, hogy ideböffentek valamit a kedvenc zenekaromról, az ország legpimaszabb grimaszáról. Ez lenne a Kowalsky meg a Vega. Ez nem egy rendes, elfogulatlan írás lesz, ezt előre jelzem. 

Kowa már 7 éve a Black-Out zenekar frontembere volt, amikor 1999ben Jávorszky Béla ötletéből adódóan megalapították a 'Vegát. 2003ban kidobták az első albumukat. (Pimasz Grimasz). Ezt követte a Vegasztár (2005), Forradalom Rt. (2006), Szemenszedett Igazság (2008), és az 5csillagos (2010). Zenéjüket behatárolni nem lehet, Jimmy, a bassz.gitáros Zsivány Popként jellemezte azt amit művelnek. Valahol a pop és a rock között mozognak elvileg, de az új album engem teljesen összezavart :) Saját bevallásuk szerint is, ők nem egy "csináljunkgyorsanegylemeztmindenévbenésgazdagodjunkmegbanda", ők igazi koncertzenekar.

"Lehetnénk egy banda, tudod, az a színpadra született fajta, amelyik az országúton él és ha fáradsz majd vezetek én..."

Első pár évükben, elég nagy átjáróház volt a banda, sorra jöttek-mentek a tagok, de már 2 éve ugyanazzal a felállással dolgoznak. Kowa énekel, ChaCha gitározik, Sóder dobol, Jimmy basz.gitározik. 

Kowa kb 7 évig elég keményen drogozott, amiből "leegyszerűsítve" a hindu vallásnak köszönhetően tudott kimászni, ebből is adódóan néha elég sokat "térít" a számok között. Félreértés ne essék, nem "direkt térít", egyszerűen úgy érzi, hogy azt el kell mondania. Ettől függetlenül, olyan hangulatot tudnak csinálni egy koncerten, hogy az valami elképesztő. Aki teheti menjen el. Ingyenreklám: Szeptember 18 Zöld Pardon, Budapest 19:00 Fish! -róluk majd később, utánuk Kowalskyék verik szét a helyet. Ha osztályoznom kell akkor ismét csak szétszedném a dolgot. Ha az albumokat nézzük akkor 7-8, mert sok olyan dal van ami nekem nem jön be (kb. 2-3/album). Koncert: 10*

Ha kicsit összecsapott akkor bocsánat, de vagy ennyit írok, vagy mint akkora lesz a bejegyzés, mint a kétfarkú kutyapárt programja (6 millió oldal)

és a végén pár videó, hogy hogyan is változott a zenéjük:

Tánc odaba*sz:

Minden albumról választottam egy számot aminek van klipje is. és akkor most pár koncertfelvétel:

00:14nél gurul el a gyógyszer:

 

 

Download:
FLVMP43GP
Download:
FLVMP43GP
Download:
FLVMP43GP
Download:
FLVMP43GP
Download:
FLVMP43GP
Download:
FLVMP43GP
Download:
FLVMP43GP
Címkék: zenei rovat írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr522290550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.