Frog:Sherlock Holmes

Sziasztok. Ma a Sherlock Holmes című 2009-es akció krimit szeretném nektek bemutatni.

A filmet Guy Ritchie(Spíler,Blöff) rendezte. Ez az alkotás remake-nek is tekinthető, ugyanis ezen a néven jelent meg a nagysikerű Sherlock Holmes regénykötet is. A film eltér az előbb leírt irománytól, ugyanis itt Holmes-t nem kedélyes, jómodorú úriembernek, hanem egy züllötnek is tekinthető polgárnak ábrázolja, azonban olyan fontos tulajdonságai mint a megfigyelőkészsége, intelligenciája, illetve logikája megmaradtak.

 A Történet:

A történet a korabeli Londonban játszódik, ahol egy Lord Blackwood(Mark Strong) nevű sorozatgyilkos ejti el áldozatait,akit azonban a film elején elkapnak, és halálra ítélnek, de ő visszatér a sírból, és folytatja őrült tervét, pontosan ott , ahol abbahagyta. Természetesen Sherlock Holmes áll útjában, hogy megakadályozza sötét tetteit.

Pozitívumok:

A film pozitívumai kőzé tartozik többek között a színészi játék, a nagyszerű látvány, és a csodálatos betét valamint főcimdalok.
A főszerepet Robert Downey JR. játsza, aki nagyszerűen testesíti meg a zseniális nyomozót.Aki már olvasott , vagy látott Sherlock Holmessal kapcsolatos könyvet, illetve filmet, az tudja hogy a nyomozónk hű társa Dr. Watson, őt Jude Law alakítja, és személyszerint nekem ő volt a legnagyobb meglepetés, ugyanis én eddíg csak romantikus szerepekben láttam,de itt  zseniálisan alakít. A színészi gárda két talán leggyengébb pontja Rachel McAdams, illetve Mark Strong.
A harcjelenetek is kiválóak, valamint a lassítások is igazán jól sikerültek.

Negatívumok:

 Ilyet nem igazán találni, talán csak a két előbb említett színész alakítását

Végszóként elmondom, hogy nekem ez az egyik személyes kedvencem. 10 ből 9 pontot adok rá.

Köszönöm hogy elolvastátok, Sziasztok.

 

 

Címkék: 1. évad írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr482273241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.