Ajánló#2

 Egy picike szünet után ismét szeretnék egy-két filmről írni, és remélhetőleg akad pár ember, aki élvezettel fogja nézni az általam megemlített két filmet.

 

Baseball álmok (Field of dreams) 1989

https://m.blog.hu/ha/halfpecssquad/image/field-of-dreams-DVDcover.jpg

A filmről annyit röviden, hogy egy Iowai farmer és családja van a középpontban. Egy nap a családfő, Ray (Kevin Costner), furcsa hangokat hall a kukoricaföld felől, hogy építsen egy baseball-pályát a megművelt terület helyére. Itt jön a képbe a fantasy. Nagyon jól megtalálja a film az összhangot a fantasy és a valóság között, egyik sem kerül túlzásba. 

A filmnek az a fő kérdése, hogy az álmok be tudnak-e válni, van-e értelme az álmodozásnak, persze nem megy olyan mélységekbe, mint az Eredet, hanem egy átlagos amerikai farmer példája által valósul meg az álmok. 

A film nagyon amerikai, szó mi szó. Én, mint olyan személy, aki sosem játszott vagy nézett baseballt, át tudtam élni. Ajánlom azoknak akik szeretik a baseballt, vagy csak szeretnének egy könnyű filmet megnézni estére.

 

Chaplin 1992

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/39/Chaplin1992.jpg/220px-Chaplin1992.jpg

Rengeteg életrajzi film jelenik meg a palettán. Egyre jobban látszik, hogy az alkotók kifogynak az ötletekből, és ilyenkor elővesznek egy ismert vagy széles körben kevésbé hangzatos alakot, és megfilmesítik annak életét.

Ez a film azonban számomra többet adott, mint egy átlagos életrajzi dráma. Megmutatta az embert Chaplinben, ami ugye nem nehéz, hiszen önéletrajzi forrásokra hivatkozik a film. Tények, pletykák, érdekességek derülnek ki a filmipar egyik első sztárjáról.

Robert Downey Jr. nagyon jól alakította a sztárt, egyszerűen a karaktert láttatta a nézővel, nem a színészt. A technikai hatások is a helyükön voltak, a kosztümök is, egyszóval  minden. A történetvezetés némely helyen lassú, de ez a drámák hátulütője. 

A film méltó emléket állít a film óriásának, szerintem maga az alany is meg lenne elégedve vele.

 

Ennyi lett volna mára, ígérem a következő hamarabb fog érkezni majd. Addig még gondolkozom a következő filmeken.

Az erő legyen veletek!

Címkék: ajánló 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr294338983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruse · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.03.30. 14:48:14

A Chaplin hihetetlen film! Az életrajzi alkotások közül szerintem magasan kiemelkedik. Filmként is nagyon jól működik, és valóban nagy szobrot állít Chaplinnek.

jumoer 2012.03.30. 15:42:19

örülök, hogy neked is tetszett. nézd meg a másik ajánlást is majd :)