Star Weekend:Johnny Depp - Az Álmosvölgy legendája

https://m.blog.hu/tr/transfesser/image/2010/%C3%81lmosv%C3%B6lgy/sleepy-hollow-wallpapers.jpg

Sziasztok. Ma folytatódik a Johnny Depp hétvége, ezúttal egy újabb Tim Burton filmmel, az Álmosvölgy legendájával lesz dolgom.

Álmosvölgy egy eldugott kisváros, amely kellően titokzatos ahhoz, hogy az arra járókat a hideg kirázza a helytől. Ebbe a szorosan összetartó közösségbe érkezik a Crane nyomozó (Johnny Depp) hogy fényt derítsen az itt történt lefejezéses gyilkosság elkövetőjére. Azonban ahogy belemerül az ügybe, és folyamatosan tárulnak fel információk a gyilkos esetleges kilétéről, újabb halálesetek történnek. Főhősünknek rá kell jönnie, hogy a mostani ügye korántsem olyan egyszerű, hiszen az áldozatokat szedő gyilkos sokkal rejtélyesebb mint azt bárki gondolta volna.

Mint már korábban említettem, a filmet Tim Burton rendezte. Azt hiszem ez a film a pályája csúcsa, hiszen az általam látott filmjei közül ennek a legkiemelkedőbb a direktori munkája. Azonban ez részben a forgatókönyvírók érdeme is, hiszen nagyszerűen megkomponált cselekményvázlatot kapunk, egy igencsak gerinces , már többször megfilmesített legendával kapcsolatban ,Oscar jelöléssel is honorálták ezt. A tempó számomra tökéletes volt, minden kisebb krimi elemből annyit kaptunk, amennyire feltétlenül szükség van.

http://images2.fanpop.com/images/photos/4400000/Sleepy-Hollow-sleepy-hollow-4427813-799-445.jpg

A film történetét tekintve kriminek tűnhet, azonban ez korántsem így van. Az Álmosvölgy legendája egy horrorral vegyített, tűhegyesen kiépített thriller. Mindezekkel együtt a hangulat talán a legfeszültebb, amelyet valaha éreztem. A fényképezés gyönyörű, erősen depresszív, főleg szürkés színeket kapunk, az egész film ettől lesz olyan meseszerű. A zene is az atmoszférához igazodik, komolyan mondom egy-két muzsikától igencsak kirázott a hideg.

Ezek mellett a színészi játékok nem kiemelkedőek, egy kivétellel, aki természetesen a stáblista legnagyobb neve. Johnny Depp. A sikeres színész itt kifogásolhatatlanul alakít, nagy pacsi Burtonnek a szerepválasztás kapcsán. Főhősünk karaktere amúgy igazi elvont figura: teljességgel alárendeli magát a gyilkos felkutatásának, mindent feláldozna azért, hogy elkapja a tettest. Deppnek pedig az ilyen, kissé bogaras karakterek fekszenek igazán. Még egy szereplőt kell kiemelnem, akit sajnos nem említhetek nevén, mert akkor mindenki kitalálná ki az elkövető. A gyilkost játszó színész is nagyszerű, azonban az idióta sminkje miatt egyszer kétszer komikusnak hatott.

A díszletek is kiemelkedőek, nagyon átélhető ez a kora újkori környezet, ezért szintén Oscar jelölést kapott az alkotás.

http://www.wicked-vision.com/images_vgl/SD2SD/S/SleepyHollow_1Paramount_pic3.jpg

Azonban a film lezárása billenti a mérleget véglegesen pozitív irányba. Egyszerűen , de mégis kiválóan tálalják elénk a gyilkos kilétét, amely a film történései miatt ugyan nem lesz meglepetés, mégis garantáltan hatásos lesz.

Összességében az Álmosvölgy legendája egy nagyszerűen megkomponált műremek, amely hihetetlen hangulatával, Depp színészi játékával, és feszes, érdekfeszítő történetvezetésével operál. Az egyik legjobb horror-thriller keverék, amelyet valaha láttam.

Címkék: star weekend 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr673525218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.01.07. 16:02:57

Jobb írás a tegnapinál, de a szóismétlés borzalmas.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.01.07. 16:47:12

@Sparrow: Köszönöm ezt az elsöprő horderejű kritikát, majd legközelebb olvasgatok tőled néhány írást, mielőtt bele kezdek a sajátomba.