Power kérdezett: purga

Napjaink egyik legnépszerűbb horror blogjának főszerkesztője, purga elfogadta a Powermovies interjú felkérését. Purga beszél a kezdetekről, zenéről és természetesen a Horror-Mirrorról is.

Power: Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést. Keresett már meg más is hasonló üggyel kapcsolatban?

purga: Szívesen. Nem, de bevallom, hogy mindig is volt egy ilyen álmom. Igaz, a New York Times-tól:)

Power: Honnan jött az ötlet, hogy létrehozd a Horror-Mirrort?

purga: Adott volt, hiszen kiskorom óta vonzottak a horror filmek. Blogot meg olyasmiről érdemes készíteni, amit szeret az ember, különben egy idő után csak szenvedni fog vele. Ráadásul amikor elkezdtem, még elég silány volt a választék ilyen oldalak terén. Én meg szerettem volna egy útmutatást, hogy egy ún. "átlag" horror kedvelőnek mik tetszenek. Ugyanis létező probléma, hogy a mai "horror megmondó emberek" között van valami sznob közmegegyezés, hogy mik is az "etalon" művek, amiknek a többségével nem értek egyet és ennek hangot is szoktam adni. Szeretném, ha az emberek kimernék mondani, hogy igenis, ez meg ez a "kultfilm" egy túlértékelt hulladék. Ugyanakkor azt is szeretném, ha a mai fiatalok megismerjenek néhány régebbi darabot, ne csak a 2000 után készülteket. Ez is egy probléma.

Power: A blogod rendszeres olvasói tudják, hogy gyakran írsz olyan filmekről, amelyeket szinte teljes ismeretlenség övez Magyarországon. Ezekről a filmekről honnan szerzel információkat? Hogy találsz rá ezekre a rejtett gyöngyszemekre?

purga: Nagyon egyszerűen: Google. Érdemes egyből angolul rákeresni adott témájú filmekre. Én is így ismertem meg nem egy olyan alkotást, ami bekerülhetett abba a bizonyos TOP 10-es listába. Ráadásul még így sem teljes, hiszen nagyon sok mű még arra vár, hogy valahogy beszerezhessem és beszámoljak róla. Meg valljuk be, manapság az internetezők többsége igénybe vesz valamilyen "online kölcsönzőt", ahol szintén rá lehet akadni érdekes darabokra. Egyébként megtisztelő, hogy van, amikor a tartalom leírásához az én kritikámat másolják be. Sajnos nem mindig hivatkozással.

Power: A népszerűsítésen kívül mi hajt még, hogy ezekről a filmekről írj?

purga: Ha rendszeresen olvasod, akkor tudhatod, hogy a "nem népszerűsítés":) Vannak annyira rossz filmek, amikre kár időt, pénzt energiát fektetni. Ezért vagyok én, és megteszem ezt az olvasók helyett:) Persze nem kötelező rám hallgatni, sőt, kifejezetten jó, ha vannak ízlésbeli különbségek. Én csupán tanácsot adok. Az is lehet, hogy éppenséggel életed legjobb filmélményéről mondasz le miattam:) Na jó, azt csak nem.

Power: Más műfaj képviselőit is szívesen nézed, vagy inkább csak a horror felé nyitsz?

purga: Természetesen. Nem vagyok őrült:) Igazából szinte minden műfajból tudnék mondani kedvenc filmet, még musicalből is.

Power: Ki a kedvenc színészed?

purga: Most valami kifejezetten horror-színészt kellene mondanom, de meglepő módon Bruce Willis. Bár tény, hogy a Hatodik érzékben is ő van, ami azért elég parára sikeredett.

Power: Mit csinálsz, amikor épp nem blogolsz?

purga: Az olvasók ki nem fogják találni: filmeket nézek. Továbbá könyveket olvasgatok és lesem minden óhaját a kedves kis feleségemnek:) De elsősorban munka után kajtatok, mert jelenleg olyanom nincsen.

Power: Mely blogoknak vagy a rendszeres olvasója?

purga: Bevallom egyre kevesebbnek. Akiket azért napi szinten követek: Vastagbőr, Comment:com, Filmdroid, Médiaviagra, Blogolkodom, Modoros és a Zs-kategória. Azt hiszem nem hagytam ki senkit sem.

Power: Szereted a sorozatokat? Melyek a kedvenceid?

purga: Szeretem hát! A komolyabbak közül Dexter, CSI, CSI: Miami, Terepen. A sitcomok közül meg: Így jártam anyátokkal, Két pasi meg egy kicsi, Office, Városfejlesztési osztály, Jóbarátok (megunhatatlan), Egy rém rendes család (ez is). Továbbá a kötelező rajzfilmsorozatok: Simpsons, Futurama, Family Guy, South Park stb.

Power: Azt tudjuk, hogy fura viszonyt ápolsz a Szerb film című alkotással. Azóta sikerült olyan filmet találni, ami aberráltság szempontjából túlszárnyalta azt a filmet?

purga: Fura? :D Nem még nem, de biztosíthatok mindenkit, hogy amint rátalálok, kiposztolom jó nagy öles betűkkel, hogy ENNÉL DURVÁBB MÁR TÉNYLEG NINCS!

Power: Szoktál zenét hallgatni? Milyen stílust kedvelsz, illetve kik a kedvenc előadóid?

purga: Naná, hogy szoktam. Az ízlésem szinte ugyanaz, mint a filmeknél: mondhatni szinte minden stílusból tudnék mondani kedvenc előadót. De azért a legek: Rammstein (nem, sajnos idén nem tudtam kimenni a koncertjükre), Combichrist, Carpathian Forest, Cannibal Corpse, Finntroll, Dropkick Murphys, Cradle of Filth, Suicide Commando, Belga, Akela stb.

Power: Előreláthatólag milyen hosszú távra tervezed a Horror-Mirror szerkesztését?

purga: Amíg csak élek:D Nem tudom, nem hiszem, hogy a közeljövőben megunnám vagy ilyesmi.

Power: Végezetül pedig sok sikert kívánok a továbbiakra.

purga: Köszönöm, illetve köszönjük a stáb nevében!



A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr933408790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.