Pókember (Spider-Man)

Régen anyukánkat kértük,hogy a Nők Lapja mellé csapjon oda egy Pókember képregényt is újság vásárláskor.Aztán a Fox Kidsen követhettük Peter Parker mozgalmas,látványos életét Pókemberként. Majd 2002-ben Sam Raimi a mozivászonra varázsolta Pókember ugrabugráló,csuklójából hálót kilövő, kék-piros ruhában elétet mentő, gonosszal harcoló történetét.

A történeten látszik,hogy próbálja hűen követni a képregényben lévőt. Peter Parker, a szerencsétlen főiskolás,akinek nincs se csaja,se önbizalma..stb, ám,egy laboratóiumi osztálykiránduláson megcsípi őt egy mutáns pók.Ezek után különös változások történnek rajta,tud a falon és a plafonon mászni,csuklójából ragadós pókhálót tud kilőni,és pókérzékével megérzi a bajt,mielőtt megtörténne. Viszont legjobb barátjának milliomos apját egy "sugárzás" éri,amitől emberfeletti erőre tesz szert,és ő lesz a gonosz Zöld manó (ezen a neven mindig röhögnöm kell), akivel meg kell küzdenie Peternek,ha meg akarja menteni az emberek életét...

Én kiskoromban nagyon szerettem a Pókembert,és eléggé vártam,hogy milyen lesz. Akkori fejjel elkápráztatott,most már inkább csak röhögni tudok a filmen. A képregényben,mesében található idegesítő szerelmi szál itt is jelen van,hiszen nincs Pókember Mary Jane Watson nélkül. A CGI meglepően jó lett,bár néha látszik pár csúnya rész. Volt a filmben egy kis Mátrix copy (ugye mind tudjuk, melyik rész volt az). William Dafoet,mint gonosz szereplőt én szerettem,hiszen a Féktelenül 2-ben is ő volt a rossz karakter. Ha már karakter,akkor ki kell emelnem a talán legjobbat, May nénit,Peter nagynénijét. Nagyon kedves,majdnem jelentéktelen,de amikor kell,akkor ott van,bár a jelentősége(ha kicsivel is),de majd csak a következő részekben növekszik meg.Ami viszont idegesítő,és majd a következő részekben lesznek még durvábbak,az a " Köszönjük,Pókember" mondatok...Amúgy az újság főnöke is nagy arc, J. Johan Jameson,aki szinte tökéletes mása a rajzfilm beli J. Johan Jamesonnak.

Nem egy rossz film a Pókember, bár nincs túl nagy mondanivalója, a képregénybuzik szeretik,esetleg a gyerekek akik ölni tudnának Pókemberért,de amúgy egy közepes akciófilm lett. Pókos, piros-kék ruhás, verekedős,szép CGI-s,életet mentős, drámainak tűnő,de végülis nem az, néha idegesítő film!

Címkék: írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr782446106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamie tha killa 2010.11.13. 12:50:15

szerintem jó film nekem megvan dupla lemezes kiadásban annyi extra van hogy 6 év után ma is találok rajta valami kisebb dolgot

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.13. 14:02:29

Én imádom a Pókember történeteket. Nagy rajongója vagyok a Pókember képregényeknek is, a rajzfilmnek már kevésbé.
Ez az első rész jó lett, sokkal jobb, mint amilyennek leírtad.
És azt én nem igazán nevezném Mátrix - koppintásnak, az inkább egy sima lassított jelenet. Nincs benne semmi Mátrixos.
Mellesleg megjegyezném, hogy a képregénybuzik ( ahogy te fogalmaztál ) többsége egyáltalán nem szereti ezt a filmet, mivel több helyen, főleg a színészek terén eléggé belegyaláznak a Pókember - mítoszba.

nexus1026 2010.11.13. 14:14:18

Nem tudom, szerintem nagyon jó az egész trilógia. Én annyira nem ismerem a rajzfilmes sztorit, lehet ezért is mondom ezt. Mondjuk a szinészi munka néha télleg elég szánalmas, de összességében nagyon jó film, (majdnem) első osztályú CGI munkával.
Ui: És természetesen ezt is reboot-olják. Minek? Mi a jó ezekben?

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.13. 14:28:58

@Sparrow: A "képernyőbuzi"-s résszel én sem értek egyet, viszont nekem sem tetszik az első rész, de jobb mint ahogy az leírta.
Anthony, várjuk a másik 2 rész beszámolóját is :D