Frog:Paranormal Activity

Valószínűleg az én hibám, hogy elég erős az idegrendszerem, mert abszolut bírom a horror filmeket általában rezzenés nélkül nézem végig. Ez a film is majdnem olyan volt, de mégsem :D.

Paranormal Activity DVD coverA történet középpontjában egy fiatal pár áll, Katie és Micah, akik új házba költöznek. Katie életében igazán fura dolgok történtek. 8 éves korában leégett a házuk, valamint hugával együtt furcsa jelenségeket észleltek. Ahogy össze bútoroznak, kiderűl, hogy a közös lakásba is magával hozza a démont. Furcsa hangokat hall, és alakokat lát, ezért a Micah beszerez néhány kamerát szerel fel a házban.

A történet nem túl erős, de a megvalósítás nagyszerűre sikeredett. A filmet mindössze 16000 dollárból készítették. A filmet Oren Peli rendezte, aki a forgatókönyvíró,vágó, és producer szerepét is magára vállalta.A film a [REC]-hez hasonló, áldokumentalista stílusban készült.

A filmben összesen 4 szereplő van. Tudom ez nem tűnik soknak, főleg hogy ebből csak 2 ember a főszereplő, de még is nagyon jól meg írták a karaktereket, így teljesen olyan, mint ha két átlagember lenne a főszereplő, ezért abszolut lehet velük azonosodni.

Mint ahogy már mondtam, áldokumentalista film, ez még jobban segít abban, hogy beleéld magad a főszereplők helyzetébe.

A film egyébként néha igen unalmas, viszont a hátborzongató részek kárpótolnak minket.
Ebben a filmben nincsen egy csepp vér sem, de borzasztóan be tudnak paráztatni a folyósóról beszűrődő hangok, becsapódó ajtók.

Én személyszerint két jeleneten borzongtam meg igazán, de nem írom le ezeket, mert az abszolut spoilerezés lenne.

Nekem tetszett a film, de nem volt annyira átütő. Ha tehetitek sötétben nézzétek meg, mert úgy üt igazán. Nálam egy 10/7-et kap.


 

 



 

 

Címkék: írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr192422671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.04. 14:50:57

Már elég régóta megakarom én is nézni.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.11.04. 14:57:08

Nekem nem tetszett, de én alapból nem bírom az áldokumentarista filmeket.
Ha nem bánod, adnék egy építő kritikát az íráshoz: ne tedd bele minden második mondatba a "film" szót, próbáld meg valami mással helyettesíteni, vagy megkerülni, mert úgy sokkal olvasmányosabb lesz az élménybeszámolód ;)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.04. 16:29:16

Igen, Frog a szóismétlésre szerintem is jobban figyelj.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.04. 20:38:16

Én is a filmre gondoltam, ahogy Dr. Jones ;)

nexus1026 2010.11.04. 22:23:51

Nekem tetszett a film.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.05. 08:41:44

@Nexus01: Igazából nekem is, csak kicsit hátborzongatóbbra számítottam.

Jamie tha killa 2010.11.05. 15:31:46

én elég nagyot csalódtam de mindent leírtál amit én is gondolok róla