Oscar Hét kitolása

Sziasztok, úgy döntöttem, hogy az Oscar filmek elemzését holnaptól folytatom, és a tervezett maradék 2 film helyett, az összes fentmaradórol írok!

A fifa versenyünkről:

Lezártuk a nevezést, mivel megvan a 16 nevező.

Íme:MAN UNITED - Théo
MAN CITY - Frog
ARSENAL - hard
AC MILAN - Berci
REAL MADRID - ateszka1
CHELSEA - mikinho
ASTON VILLA -ARSENAL4EVER
INTER MILAN - Santi
BARCELONA - bigsanyi
UDINESE - marci7
OLYMPIQUE MARSEILLE - Bence7
TOTTENHAM HOTSPURS -  Livewire
JUVENTUS - barathi
BAYERN MÜNCHEN - rolee
AS ROMA - Luckey
ATLÉTICO MADRID - fiktív feri

Sorsolás hamarosan..

Viszlát :D



Oscar Hét: Megint lusta voltam...

Sajnos megint nem kerítettem sort a mára szánt filmre, ezért holnap ismét két filmről írok, valamint kikerül egy "esélylatolgató" bejegyzés is.



Oscar Hét: A Félszemű

Íme itt a mai második film :D

A 14 éves Mettie apját egy csaló, nevezetesen Tom Chaney, lelövi,majd lovával elnyargal az indiánok területére. A lány bohttp://i2.kickasstorrents.com/users/4ff594e5320a2a86e5d7ee629b8bd073.jpgsszút esküszik, miszerint addig nem adja fel, amíg akasztófán nem látja az apja gyilkosát. Ebben segítségére a békebíró, Rooster Cogburn lesz, azonban nem csak ők pályáznak a gaztevő fejére, hanem egy La Lebouef nevűTexas ranger is.

A western műfaj mára sajnos kihalófélben van, talán ezért is esett a Coen testvérek választása erre. Nagyon nehéz jó western filmet csinálni, de a Coen testvéreknek ismét sikerült.

A film hangulatát a Nem Vénnek való vidékéhez tudnám hasonlítani, sőt még a színek és a fényképezés is szinte ugyan az.

A békebíró szerepét játszó Jeff Bridges elkápráztatott. Kisujjából rázta ki ezt az antiszociális de mégis zseniális karaktert, nem véletlenül jelölték Oscarra érte. A nagy meglepetést Hailee Steinfeld jelentette, aki baromi jól, és nála idősebb színésznőket meghazuttoló játékkal rukkolt elő. Az egyetlen fekete pont számomra Matt Damon. Ő az egyik kedvenc színészem, de itt valahogy komolytalannak éreztem erre a szerepre, de ezzel lehet csak én vagyok így. Valamint az sem tetszett, hogy Josh Brolin eléggé keveset szerepelt, talán jobbat tett volna a filmnek, ha Damonnal szerepet cserélnek.

A helyszínek, és az operatőri munka is egész jó.

Ezt a filmet is csak ajánlani tudom mindenkinek, főleg a műfaj kedvelőinek.

Üdv!

 

Címkék: írásos elemzések 

Oscar Hét: 127 óra

Nah a tegnapi lemaradás bepótolva, megnéztem a 127 órát :D.

A történet főszereplője Aron, aki bringatúrára indul, de egy véletlen folytán egy szakadék legmélyén köt ki, egy sziklával a kezén. Thttp://2.bp.blogspot.com/_XRIMFxd7l3o/TSXTy5CEbjI/AAAAAAAACTM/nkfGR42dWAQ/s1600/127+hours+movie+poster+2010.jpgermészetesen próbál kijutni, de ez egyáltalán nem egyszerű.

A film igaz történeten alapul, ezzel megkönnyítve a rendező dolgát. A legnagyobb erénye a színészi játék, pontosabban egy srác színészi játéka. James Franco eszméletlen, de komolyan mondom. Én eddig csak az Ananász Expresszben láttam, ott is baromi meggyőző volt, én röhögtem minden megmozdulásán.

Nagy húzóerő a zene, ami pontosan úgy alkalmazkodik a jelenetekhez, helyszínekhez, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva, így abszolút esélyes a legjobb filmzene díjára.

Az operatőri munka szintúgy tökéletes, ahogy a vágás is. Nagyon egyedi lett az egész film képi világa, a legfőbb domináló szín a barna, ezzel érzékeltetve a szárazságot. Apropó szárazság. Ezt olyannyira sikerült átadniuk, hogy nekem is rohadt sok folyadékot kellett közben fogyasztanom, hülyülésen kívül :D.

A karaktermegmunkálás is jóra sikeredett, igaz a film elején a két kiscsaj baromi irritáló, szerencsére őket nem látjuk viszont a filmben. Azonban Aron karaktere telitalálat volt, én sokkal jobban tudtam vele azonosulni, mint Ryan Reynolds Paul Conroy-ával.

Nekem ez a film abszolút csillagos ötös, ami legalább egy, de lehet hogy két szobrocskát is bezsebel.

Ennyi volnék egy kis időre, délután/este jön a következő írás, egy szintén kiemelkedő filmről.

 

· 1 trackback Címkék: írásos elemzések 

Oscar Hét: Egy kisebb hír..

Sajnos ma kihagyom az Oscar hét csütörtöki "epizódját", cserébe holnap 2 filmről írok nektek.

1000 bocs :/. Üdv! Frog



Oscar Hét: Toy Story 3 by Frog

A tegnapi melankolikus hangulatomat, ami átfolyt mára is, próbáltam enyhíteni a mezőny legszórakoztatóbb tagjával, a Toy Story 3 részével. Jelentem: Sikerült!

A történet szerint az első két részből megismert karaktereink egy dobozban töltik mindennapjaikat. Egy nap azonban Andy , az egykori tulajdonosuk, fősulira megy, így otthol kell hagynia hőn szeretett játékait. Azonban egy félreértés miatt a srácok egy városi óvodába kerülnek, ahol látszólag minden meseszép, de nem minden az aminek látszik. Egy vörös játékmaci folytat rémuralmat az óvoda területén, természetesen hőseink menekülni próbálnak, de ez korántsem egyszerű.

Mint ahogy minden Pixar "filmnek", ennek is hatalmas az élvezeti faktora. Ami a legjobban meglepett ,az az, hogy egyáltalán nem gyerekesítették el, ugyanez tetszett a Wall-eban is.
Az egyik legnagyobb pozítivuma a karakterek kidolgozásában rejlik. Találkozhatunk újra Woodyval, Buzzal, Jessevel, és a személyes kedvencemmel Rexszel is.
A szinkronhangok és a zenék ennél jobbak már nem is lehetnének.
A történet vezetés is bravúros, van benne nem egy,nem kettő csavar.

A film valószínűleg bezsebeli a 2010-es év legjobb animációs film kategóriájában a győzelmet, azonban a legjobb filmek között nem sok esélye lesz.

Ajánlom mindenkinek, minden korosztálynak!

 


 

Címkék: írásos elemzések 

Oscar Hét: Fekete hattyú by Frog

Körülbelül fél perce fejeztem be a Black Swan-t. Ez a film az abszolút "húhh" kategória. Egyenlőre nehéz szavakat találni, de meg próbálok valami elfogadhatót kicsikarni magamból.

Nah szóval, a egy balettáncosnő, Nina Sayers (Natalie Portman) áll a történet közép pontjában, aki egy szerepre hajt. Ez a szerep a hattyúkirálynő szerepe a Hattyúk tavából. A szerepet nagy meglepetésre meg kapja, de semmi sem olyan egyszerű, mint aminek látszik.

Ez a film maga a nagybetűs dráma. Valami hihetetlen ez az Aronofsky nevű úriember, aki ugye napjaink egyik legjobb rendezője.
A főszerepet Natalie Portman kapta, aki egyszerűen tökéletes erre a filmre, valami hihetetlen átéléssel játssza a szerepét, valamint a karaktere is baromi jó.
Akit még kiemelnék a színészi stábból, az Vincent Cassel. Őt még nem láttam egy filmben sem, de ezt a szerepet (ő ugye a darab fő "szervezője") egyszerűen rá öntötték.

A film hangulata baromi depresszív, szóval gyenge idegzetűeknek nem ajánlom, mert még bennem is baromi nagy nyomot hagyott. A történet vezetés egy kicsit kesze-kusza, de a végén letisztul minden.

Kiemelném még a zenéket, amelyek néhány helyen annyira szívszorítóak, és szomorúak, hogy még engem is "majdnem" meghatottak, pedig aztán ezt kivitelezni az egyik legnehezebb dolog a világon.

Végsősoron elmondanám, hogy eredetileg nem akartam nézni a filmet. Ennek a filmnek a kihagyása a 8. főbűn.
Ajánlom mindenkinek, mert valami zseniális!
 

Címkék: írásos elemzések 

Oscar Hét: A közösségi háló by Frog

Nagyon nagy lemaradásom van a legjobb film kategóriába jelölt alkotásokkal, így arra gondoltam, hogy ezthttp://2.bp.blogspot.com/_GwLUt18Gn1k/TQjF7HELPUI/AAAAAAAAC3g/6LdEvGyOh8I/s1600/the-social-network-cover_100592520.jpg a hetet rászánom, és megnézem a filmek nagy részét, sőt írok is róluk. A mai alanyom az egyik legesélyesebb pályázó, vagyis A közösségi háló lesz.

A történet a Facebook megszületéséről, felemelkedéséről, és kisebb-nagyobb válságairól szól. Valamint arról, hogy az oldal alapítóját Mark Zuckerberget hogyan próbálja kisemmizni egykori barátja, és az oldal ötletének eredeti kitalálói.

A történet dióhéjban ennyi. A filmet David Fincher rendezte, és egyértelműen látszik az alkotáson, hogy az Oscarra készült. Hogy őszintén megmondjam, Fincher már nagyon régen Oscart érdemelne.
A film főszerepében Jesse Eisenberg alakít, akiről nekem eddig pozitív véleményem volt, ez nagyrészt a Zombielandnek köszönhető. Ez a véleményem nem változott ezután sem, én kifejezetten jónak tartottam itt is, bár sokaknak nem tetszett a játéka.
A másik főbb szerepet Andrew Garfield kapta, aki ugye Zuckerberg "befektetőjét", és barátját Eduardo Saverint alakította. Garfieldtól (ez a családnév csak nekem vicces?:D) eddig csak ezt az egy filmet láttam, de itt nekem nem volt meggyőző. Sokszor túljátszotta a szerepét, néha pedig kifejezetten érdektelenül alakított.
A filmben feltűnik Justin Timberlake is, aki fogalmam sincs miért van "itt". Egyértelműen az ő színészi játéka a legrosszabb a főszereplők közül.

Ez egyébként egy rétegfilm, és ez csak annak jön be igazán, akit vonz ez a világ. Különösen bejött nekem az, hogy a történet alakulását a két perre építették, ez dicséretre méltó.
A párbeszédek is baromira ütnek, és igazából a karakterekkel sem volt probléma, sőt nekem kifejezetten tetszettek, főleg Zuckerberg karaktere, aki igazából rossz is volt, és nem is, segg fej is volt, és nem is. Talán ehhez fűződik a film legnagyobb problémája: Nem voltak igazán pozitív karakterek. Volt aki simán seggfej volt, volt aki baromi nagy kocka, és ezért igazából nem is tudtam szorítani egyik félnek sem. Amikor már valamerre dőlt volna a mérleg, akkor jött egy flegma beszólás stb. , és ismét holtponton voltam.

Bevallom sokakkal ellentétben nekem nagyon tetszett ez a film. Egy pillanatig sem unatkoztam rajta, és ez a vélemény is jelzi, hogy ne ítéljük látatlanul.
Egyenlőre még nem beszélnék az esélyeiről, mert a többi filmet (kivétel Eredet), még nem láttam.

Köszönöm a figyelmet, Sziasztok.
 


 

 


 

 



 

Címkék: írásos elemzések