Meeko: Ellenállók (Defiance)

Üdvözlök minden olvasót!

A mai filmet Frog ajánlotta nekem,aminek megmondom őszintén nem nagyon örültem neki,mivel nem szeretem a háborús filmeket,azonban megnéztem és kellemesen csalódtam:).

Nechama Tec: A Bielski Partizánok című igaztörténetet összefogó regény alapján Edward Zwick rendezte 2008-ban. A film 1941-ben a II.világháború idején a zsidók deportálásakor játszódik. A náci megszállás alatt áló Lengyenországban a három Bielski testvér: Tuvia (Daniel Craig), Zus (Liev Schreiber) és Asael (Jamie Bell) bujkál a beloruszi erdőben, s közben egyre többen csatlakoznak hozzájuk. Tábort hoznak létre, élelmet szereznek,dolgoznak és őrködnek,hogy céljuk teljesüljön: túléljék ezt a borzadályt.

A helyszín különösebben nem igényelt nagy törődést, mivel az egész film egy erdőben játszódik,viszont a háborúnál elég jól meg vannak csinálva a jelenetek.

Daniel Craig ebben a filmben jó játszik,viszont ezen kívül egy filmet sem láttam tőle,úgyhogy nem tudok mihez hasonlítani.Liey Schreiber-t azonban ismerhetjük a Scream 3-ból, amelyben egy kis szerepet játszik,majd a The Omen (2006-os),amelyikben nagyon jól játssza az apa szerepet,ebben a filmben pedig a makacs és bosszúálló férfit.

Szerintem elég jó film,de néha unalmas volt.Csak azoknak ajánlom,akik szeretik a háború filmeket.

Üdv.Meeko!

Címkék: írásos elemzések 

Pro/Contra rovat: Tébolyultak

Féltávhoz érkezett a Pro/Contra rovatunk első évada.


Frog vs Sparrow-Tébolyultak [Pro/Contra rovat]
Uploaded by sjay95. - Check out other Film & TV videos.

Címkék: pro/contra rovat 

Jack Jack - Az igazi rocksztár az első próbán meghal

Mester Tamás, Papp Szabi, Ganxsta Zolee, Tóth Tibi. Egyik szóló,másik Supernem,harmadik Kártel,negyedik Hooligans. Eltérő műfajok,és egyéniségek,de barátok...rég óta... És 2007-ben összeálltak,és megalkották az egyik szerintem legütősebb rockbandát Magyarországon! Az album elkíszétéséhez volt 3 hónapjuk,amit egy üdülőben töltöttek,és közben írtak zenéket,buliztak,ökörködtek stb. És ezt a 3 hónapot mutatja be a film.

Címkék: írásos elemzések 

Perfect Insanity&Theo's blog I. Fifa 11 verseny

Perfect Insanity & Theo’s Blog FIFA 11 verseny!

Nevezés:
Minden játékos küldje el:
- Nicknevét /blog.hu nevét / nevét, amivel nevezni szeretne.
- e-mail, msn vagy skype azonosítóját.
- A klubcsapat nevét, amivel neveznél, a bajnokságra. (Foglalt csapat esetén visszajelzünk, ekkor kénytelen vagy új csapatot választani)

Mindezt küldjétek el a theoblog@freemail.hu –ra.

Lebonyolítás:
(A sorsolás egy külön videóban lesz látható.)

Erre két megoldást eszeltünk ki. Kevés nevező esetén körmérkőzéseket játszanánk (kb. 8 főig), több nevező esetén, csoportmeccs, majd egyenes kieséses rendszer lépne működésbe.

Minden játékos 3 meccset (ha kettő után eldől, akkor elég annyit, harmadik meccs, közös megegyezéssel megtartható) vív.
Abban az esetben, ha mind a három mérkőzés döntetlennel ér véget, egy negyedik meccsen kell eldönteni a továbbjutó sorsát.

Csoportmeccsek esetén, minden rúgott gólért, fél pont extrát adunk.

Fontos tudnivalók:
- a nevezés a közös megegyezésig nyílt!
- 1.01-es patch használata (még nem eredeti játéknál is) kötelező. Letölthető erről az oldalról.http://www.fifahungary.hu/letoltes/FIFA_11_hivatalos_PC_Patch_101
- A mérkőzések lebonyolításához ajánlott a GameRanger program. Ezzel elérhető, hogy a nem eredeti FIFA-kal rendelkezők is tudjanak játszani. Bővebb leírás a programról, lejjebb.
- a mérkőzések lejátszására 1-2 hetes határidőt adunk. Csoportmeccsek esetén pontlevonás, kieséses meccsek esetén az érintett játékosok 3 napot kapnak, hogy pótlják a meccset. Az ezalatt inaktív nevezőt kizárjuk és automatikusan a másik jut tovább.

Mi minősül inkativitásnak?
- nem jelzi időben, hogy az adott időben nem tudja lejátszani a mérkőzéseit.
- közösen megbeszélt időpontra nem jelenik meg. (a másik félnek jelentenie kell)
 
GameRanger:
Mi is ez? – Úgy működik mint a Hamachi, egy saját szervert készít, amin keresztül tudunk az illegálisan letöltött (pfujj) FIFA-kkal játszani.
Letölthető innen: www.gameranger.com

Használata: (by:Frog)
A GameRanger egy ingyenesen beszerezhető program.
A www.gameranger.com-on tölthetjük le, és telepítés után nem maradt más
dolgunk, mint fel vennünk, a csoportunkban lévő tagokat.
Miután a host gombocskával nyitottunk egy szobát, a soron következő
ellenfelünket a barátlistán a nevére jobb klikkel kattintva invitálhatjuk a szobába.
Ezután indítsuk el a fifát, és a többszemélyes játékon belül, válasszuk a
LAN menüpontot. Miután valamelyikőtök megcsinálta a szobát, már csak a
játék maradt hátra.

Díjazás: Még semmi konkrétumunk nincs, valószínű, hogy a győztes egy oklevelet kap, és ha anyagi helyzetünk megengedi, valamilyen tárgyi nyereményt is.

Nevezés határideje: Amíg 16 versenyző nem lesz, vagy egy meghatározott időpontig. Utóbi esetben a lebonyolítási rendszer változik.

Reméljük sok nevező lesz és jól fogunk szórakozni 
Üdvözlettel:
Perfect Insanity és Theo’s Blog team.