Frog:Football Manager 2011

Ha olyan hardcore foci rajongók vagytok mihttp://img.game.co.uk/ml/3/5/0/8/350886ps_500h.jpgnt pl én :D, de mégsem szeretitek rúgni a bőrt, hanem a kispadra vágytok, természetesen nem cserejátékosként, hanem managerként, akkor nektek való a Football Manager széria.
Ezek a játékok máig a kedvenceim, főleg azért, mert én inkább a football technikai, mintsem gyakorlati részét szeretem.

A játék varázsa mindenképpen a részletesség, valamint az elég nagy hozzá értés igénylése.
A részleteségéről mindent elmond az az adat, hogy a világ szinte összes országából legalább egy bajnokság bekerült, irányíthatunk indiai,magyar,dél-afrikai, vagy akár japán csapatokat is.

Azért igényel egyébként viszonylag nagy hozzáértést, mert szinte minden téren helyt kell állnunk.Ezek alatt értem például az edzésterveket, taktika felállítást, igazolásokat, szerződések hosszabbítását, meccs előtti, közbeni, és végi eligazításokat.

A játékban nagyon oda kell figyelnünk a játékosok, valamint a személyzet felé irányuló megjegyzéseinkre. Gyakran volt olyan pillanatom, hogy egy focista azért kérte átadó listára magát, mert kértem tőle egy javaslatot, hogy szerinte mégis kit igazoljak le.

Konkrét nehézségi szintek nincsenek a játékban, de azért van reális különbség például a Barcelona, vagy a Zaragoza keretének képességei, illetve anyagi hozamai között.
Én általában kihívást keresek egy játékban, amit ebben meg is találtam.

Személyre szabhatjuk egyébként a taktikánkat is, kivételesen részletesen. Beállíthatjuk például a védővonal mélységét, a passzolási sebességet, hosszt, vagy éppen a távoli lövések gyakoriságát, és ez még csak egy nagyon kis töredék volt a taktikai összetételből.

Az igazolások is reálisan vannak megoldva, igaz néha találni érdekes dolgot, ugyanis vannak olyan esetek, hogy világsztár játékosokat vehetünk meg ingyen, vagy jelképes összegért. Egyébként a játékosainkkal sokat kell küzdenünk, ugyanis gyakran felkapják ránk a vizet az előbb említett okok miatt, vagy akár az eligazítások hangneme miatt is.

Természetesen ma is élő, aktív játékosok alkotják kezdetben a játék magját, de később kiöregednek, és generált csodák lépnek a helyükbe. Gyakran a játék elején is megesik, hogy egy szupertehetséges fiatal játékost találunk az ifi akadémián, ugyan is ilyen is van.

A játékban az összes válogatottat irányíthatjuk, és részt vehetünk velük különböző kontinentális, és világ eseményeken is.

Sajtótájékoztatókra is eljutunk majd, ahol az akkori híreket, igazolásokat kell kommentálnunk, természetesen finom módot, mert a játékosok akár erre is be durcásodhatnak. Egyébként ami nagyon tetszett, az az , hogy szócsatába lehet bonyolódni a ma élő eddzőkkel is, és azért valljuk be, jó érzés különböző kommentekkel oda szurkálni a soron következő, vagy rivális csapat menedzserének.

Végszóként elmondanám, hogy ezt a játékot főképpen azoknak ajánlom, akik szeretnének belátni a futball komplex világába, és csak bíztatni tudlak titeket, hogy játszátok!

Üdv:Frog!

 


 


 

 


 


 

Címkék: írásos elemzések 

Meeko: Solomon Kane

 Az első filmelemzésem a  Solomon Kane című remekműről szól.Kane a 20-as,30-as években gyilkolta a gonoszt a Weird Tales című ponyvamagazin lapjain.Majd 2009-ben Michael J. Bassett rendezésében jelent mhttp://thespotlightreport.files.wordpress.com/2009/12/solomon-kane-2.jpgeg mint film.

A történet először Észak-Afrikában 1600-ban játszódik, hol Solomon Kane (James Purefoy) és serege egy kastélyt akarnak kifosztani.A sereget magukkal ragadják a démonok, s ezért Kane-nek egyedül kell megküzdeni a váratlan pokolfajzattal. Szerencsére megmenekül,de a lelke már a sátáné s ,hogy ne tudja elrabolni kolostorba menekül és ott éli életét mindaddig míg el nem küldik. Az erdőben megverik és egy kedves család befogadja őt.Támadás éri őket és elrabolják Meredith-et (Rachel Hurd-Wood),akinek az apja(William Crowthorn),aki mond valamit Solomon-nak,de ennek a film végén lesz jelentősége.Kane megígéri,hogy megmenti a lányát.Innen kezdődnek kalandjai és boszorkányokkal,varázslókkal és démonokkal való találkozásai.

A film viszonylag sötét, viszont a helyszínt látványosan megcsinálták ezért a néző tényleg úgy érzi mintha a 16.-17.században lenne.Főleg kint a természetben játszódik ezért a természeti hatások is szerepet kaptak,mint pl. az eső a gyászos jeleneteknél.

A színészi játékban Solomon Kane szerepét játszák a legjobban amelyhez nem is találhattak volna jobb színészt, mint James Purefoy-t aki egy mogorva, kegyetlen és könyörtelen embert játszik.A harc jeleneteket is kiválóan adja elő.

Nekem nagyon tetszett a film. Szerintem izgalmas és akcióval teli.Nekem különösen az tetszett a legjobban, mikor bejutnak a Fejszés várba és ott megküzdenek egymással Malakai  és Solomon serege. Mindenkinek ajánlom akik szeretik a kalandos, természet feletti filmeket.

 

Címkék: írásos elemzések 

Új tag

Sziasztok Meeko vagyok! Már egyszer jelentkeztem a blogra mikor volt tagfelvétel,de akkor sajnos nem kerültem be. Most viszont itt vagyok és remélem jól kijövünk majd egymással és remélhetőleg tetszeni fognak a munkáim.:) 

Üdv.:Meeko 



Pro/Contra rovat: Predators


Frog vs Sparrow-Predators [Pro/Contra rovat]
Uploaded by sjay95. - Check out other Film & TV videos.

Címkék: pro/contra rovat