Star Weekend: Scarlett Johansson - Elveszett jelentés

Sziasztok. Ma a végéhez ér a Scarlett Johansson hétvége, ennek alkalmából a színésznő általam látott legjobb filmjét, az Elveszett jelentést veszem górcső alá.

http://cinemastore.hu/data/images/film/61425.gifBob Harris (Bill Murray) híres amerikai színész egyik nap Japánba érkezik, hogy egy ottani Whiskey márkához készítsen reklám filmet. Eközben Charlotte (Scarlett Johansson) is megérkezik a felkelő nap országába, ahová férjével érkezett. Japán álmatag, idegen környezetében Charlotte és Bob egymásra találnak, és különleges kapcsolat szövődik közöttük. Mindketten életük legszebb és legboldogabb napjait töltik el itt, de tudják, kapcsolatuk csak plátói, egy amolyan fellángoló szikra, amelynek hamarosan véget kell vetniük.

A filmet Sofia Coppola rendezte. Ezzel az alkotásával édesapja nyomdokaiba léphet, aki már nagyon sokat tett le az asztalra filmgyártás terén. Sofia a film körüli teljes munkálatokat magára vállalta: a rendezői szék mellett az író asztalt is elfoglalta, és papírra vetette a film forgatókönyvét, és mindkét fronton nagyon jól helyt állt. A film rendezése tökéletes, ahogyan a már említett szkript is, amely folyamatosan enged betekintést a "szerelmesek" lelki világába, és egymás iránti érzelmeikbe.

Coppola munkáján kívül a film színészi játékai, és karakterei a legkiemelkedőbbek. Scarlett Johansson valószínűleg élete alakítását nyújtja, bár nem láttam minden filmjét, ezt felelősség nélkül ki lehet jelenteni. Bill Murray-t nem igazán kedvelem, mert nekem valahogy mindig ellenszenves volt. Itt viszont Ő is hatalmasat durrant, teljesen otthonosan mozog ebben az életunt, már-már lelkibeteg karakterben. Charlotte jellemét is nagyon eltalálták: A férje után loholó, házasságába belefáradt fiatal lány Ő, aki Bobnál keres menedéket. (Ne feltétlenül megcsalásra kell gondolni, ami mostanában trendi...)

A film hangulati elemei is helyén vannak, tökéletesen adja vissza a romantikus drámától elvártakat: Itt nem kapunk nyáladzó romantikázást, áthallásos párbeszédeket, vagy ármánykodásokat. A film ugyanis rendkívül őszinte, fátyolozatlanul adja vissza két megfáradt ember különleges, romantikus kapcsolatát. Mind ezt csontig le egyszerűsítve, mégis bonyolultan. Ezek a dolgok adják vissza a film valódi pikantériáját, amellyel érdekfeszítő, és végig romantikus marad.

Az Elveszett jelentésnek alapműnek kellene lennie, ugyanis rendkívül őszintén, és sallang mentesen bánik a világ legőszintébb érzésével: a szerelemmel. Ezt mégsem túlnyáladzva, vagy romantikus klisékkel teszi, hanem emberközeliként, és ezek a tények teszik azzá a filmet, ami: Tökéletessé.

Osztályzat : 10/10

Címkék: star weekend 

Star Weekend: Scarlett Johansson - Spirit - A sikító város

Minden színész életében elérkezik az a bizonyos mélypont. Mai alanyom nem csak Scarlett Johansson, de Samuel L. Jackson leggyengébb alakítását is hozta..

http://sorozatportal.hu/sites/sorozatportal.neobase.hu/files/users/A-fraid/spirit_ver15.jpgDenny Colt (Gabriel Macht) halála után egy álarcos hősként, Spiritként éled újjá. Legnagyobb ellenfele Octopus (Samuel L. Jackson) illetve Silken Floss( Scarlett Johansson) akik minden erejükkel azon vannak, hogy tönkretegyék Central City, amelyet hősünk védelmez. Spirit a legvégsőkig is képes elmenni azért, hogy megvédje hőn szeretett, kissé mocskos, ám (szerinte) gyönyörű városát.

Az elején bele is vágnék a lényegbe: A Spirit egy irdatlanul elbaltázott alkotás, amely a látványán kívül semmit nem képes felmutatni. Az egyik leggyengébb blue box mozi, talán csak az Álomháború múlja alul.

A filmet Frank Miller rendezte. Neki köszönhetjük többek között Sin City-t és a 300-at is, valamint a Robotzsaru szkriptjét is ő vetette papírra. Az előbbi produkciókkal szemben azonban jóval alul marad a Spirit, amely Miller legelbarmoltabb darabja. Pedig volt a filmben potenciál, ugyan is egy elég érdekes, kissé áthallásokkal rendelkező történet volt adott, amelyből ki lehetett volna hozni egy közepes alkotást. Azonban a Spirit minden téren csődöt vall. Lássuk is sorban.

Egyértelműen legnagyobb csalódások a színészi játékok. Samuel L. Jackson majmot csinál magából, hihetetlen erőltetett mimikájával inkább röhejes, mint "félelmetes". Johansson egyszerűen csak súlytalan, semmi jelenléte nincsen, ha ki hagyták volna a filmből, senkinek sem tűnt volna fel. Viszont a végére hagytam a Jolie Jokert: A film főszereplője, Gabriel Macht olyan szinten ripacskodik, hogy az már nekem volt kínos. Feltűnik a vásznon Eva Mendes is egyébként, aki ismét sokkal szebb, mint ahogy játszik, Johanssonhoz hasonló alakítást hozott.

A hangulat is cinikus, ugyan is a film komoly identitászavarban szenved. Egyszerűen nem tudja eldönteni "magáról" hogy komolyan kellene-e vennünk, vagy éppen szórakozzunk rajta. Elképesztően el lett ez a pont is barmolva.

Egyetlen piros pontja van a filmnek, mégpedig a látványa. Amely ugyan nekem nagyon erőltetett volt, mégis kitűnik a többi siralmas részlet közül,viszont ahogy az Álomháborúnál , úgy itt sem húzta ki a méretes fekáliából a filmet.

Összességében egy nagyon gyenge produktum lett a végtermék. Nem ajánlom senkinek sem megnézésre, talán csak az extravagáns látvány mániákusainak, és azoknak, akiknek ne adj Isten bejött a hasonlóan romhalmaz Álomháború.

Osztályzat: 2/10

 

Címkék: star weekend 

Közös Filmnézés: Pusztító Sziget By Frog&Théo 5.

Kínszenvedésünk hosszabb kihagyás után az utolsó előtti epizójához érkezett.



Címkék: közös filmnézés v3 

Star Weekend: Scarlett Johansson - A sziget

Sziasztok.El kezdődik a Scarlett Johansson hétvége. Első alanyom a Michael Bay által megkomponált 'A sziget' lesz.

https://m.blog.hu/bu/budcsi-cinema/image/TheIsland(2005).jpgA cselekmény a közel jövőben játszódik. Egy látszólag elzárt és steril helyen él Lincoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan 2-Delta (Scarlett Johansson), amelyet egy állítólagosan a földfelszínt érő fertőzés miatt hoztak létre. Azonban semmi sem az, aminek látszik: az intézetben tartott emberek valójában klónok, akik pénzes emberek reinkarnációi. Tárgyként kezelik őket, csak a szerveik miatt tartják fent az élet funkcióikat. Amikor erre Lincoln rájön, ki szabadítja Jordan-t és önmagát is. El kezdődik a menekülésük az intézmény vezetője által megbízott katonákkal, illetve saját "gazdáikkal" szemben. Ha nem élik túl, több száz társukkal együtt "visszahívják" őket, és törlik minden emlékezetüket.

A sziget az általam eddig látott legösszetettebb Bay film. Ugyan a film műfaji besorolását sokan akciónak tekintik, Én mégsem szorítanám e korlátok közé, ugyanis túlmutat az egyszerű, sokszor már felesleges lövöldözéseken, és üldözéseken, de erről majd később.

A forgatókönyvet egyébként Caspian Terdwell Owen dobta össze, akinek ez volt az első, és ezidáig utolsó szkriptje. Viszont ez meglehetősen jól sikerült, de a tökéletestől távol áll. Folyamatos feszültséget helyez a nézőre, és a film végi csavarokat, és izgalmakat is jól adagolja. A szövegkönyv viszont túlmutat ezen, ugyanis nagyszerű párbeszédeket kapunk, ez főleg Jordan és Lincoln közös beszélgetéseire van kihatással.

A színészi játékok a film csúcspontjai. A stáb egyértelműen legkiemelkedőbb tagja alakítás terén Ewan McGregor, akit hihetetlenül jó színésznek tartok. Itt is hozza a kötelezőt, mondjuk azért ne várjunk tőle Trainspotting féle parádét. Johansson is jól teljesít, bár néha idegenen mozgott a vásznon, a végére még is kikerekedett a színészi játéka. A film "fő gonoszát" Sean Bean alakítja. Bean tökéletesen vissza adja a karakterét, tényleg ütni való krapek lett, akinek minden megmozdulása utálni való. Feltűnik még Steve Buschemi és Djimon Hounsou is, mindketten erős közepes szintet hoznak.

http://cf1.imgobject.com/backdrops/9b3/4bc911e7017a3c57fe0069b3/the-island-original.jpgA másik nagy pozitívum a karakterek megmunkálása. Rendkívül részletes jellemeket kapunk, ez főleg főszereplőinknél igaz. Jordan és Lincoln rendkívül szerethető, és végig hiteles. Ahogy a már említett fő genya is, mondjuk az ő jellemében már voltak áthallások, de ezek megbocsájthatóak.

Az akciók a Baytől már megszokottak, (mondjuk itt kevesebbet kapunk belőlük, de ez inkább pozitívum, mint negatívum) rendkívül jól megkoreografált, végig követhető, és cseppet sem felületes jeleneteket kapunk.

A mondanivaló is a helyén van, ezt most nem szeretném bővebben taglalni, igazából a film megnézésével válik ez tökéletessé, szóval nem lőnék le semmit.

Összességében egy nagyon jó film lett A sziget. Végig pörgős, érdekfeszítő, és őszinte. Kendőzetlenül tárja elénk az ottani fiktív világ szinte minden mocskát, illetve a klónok tárgyként kezelését.

Osztályzat: 8/10

Címkék: star weekend 

Star Weekend holnaptól.

Sziasztok. A nemrég kitett szavazásomra 19 szavazat érkezett, ennek nagyon örültem. A voksok nagy részét Scarlett Johannson (11 szavazat) kapta, így holnaptól Ő lesz a központban. Köszönöm mindenkinek aki szavazott, illetve kommentált. Holnap jelentkezem, Sziasztok.



Théo: Tolvajtempó

 Üdvözlök mindenkit, a mai alanyunk, a Nicolas Cage és Angelina Jolie által fémjelzett „Gone in 60 Seconds” című film remake-je, a Tolvajtempó (Az eredeti címe is ez volt, a magyar fordítók leleményességének hála). 

A történet, lényegében egyszerű. Memphis (Cage) öccse Kip (Giovanni Ribisi) nagy balhéba fog. El kell lopnia 50 luxusautót, egy kőgazdag maffiózónak, Calitrinek (Chris Eccleston), akit mellesleg már kitoloncoltak Európából. A dolog jól megy, amíg el nem szúrnak egy akciót, Kip szerencsétlensége miatt (lopott autóval gyorsulási versenyt rendezni, úgy, hogy 150-nel száguldasz el egy igazoltató rendőr mellett, az nyugodtan hívható bénázásnak) a buli megakad, a főnök pedig balekunk kinyírásával fenyegetőzik. Ekkor jön a képbe Memphis, hogy megmentse öcsikéjét. Persze, nehezítés, hogy alig pár napja van megoldani az akciót, így nehéz döntésre szánja el magát. Összeszedi régi, autótolvaj bandáját a cél érdekében és egy éjszaka alatt álnak neki, elzavarni a balhét. Persze, nem lesz ez olyan sima. A bandából összesen 3 tag jelenik meg, köztük a csinos Sway (Angelina Jolie), Szfinx (Vinnie Jones) és Otto (Robert Duval) a mindenesük. Persze, Kip és barátai is beszállnak az öreg rókák mellé, hogy az akció simán menjen. Mivel akciófilmről van szó, a rendőrség sem maradhat ki, éber őreivel. Castlebeck nyomozó (Delroy Lindo) minden megtesz azért, hogy Memphist a börtönbe juttassa.

A történetről röviden ennyit, nem szeretnék Spoilerezni, így inkább térjünk át a hangulatra. Az igazi autómágusok nyálukat csorgatva nézik majd a Ferrarikat, Lamborghiniket, BMW-ket és azt a csodálatos Shelby Mustang GT500-ast, ami a film borítóján is látható. A laikusak is jól fogják magukat érezni Angelina kerek popója, a látványos üldözéses jelenetek és a történetnek hála. A kameramozgások és a jó beállításoknak köszönhetően teljesen átjött a hangulat, a film csúcspontja pedig egyértelműen egy epikus autósüldözés, Long Beachen. Ugyan, ki ne gondolkodna el azon, hogy milyen lenne abban az Eleanorban (ugyanis a srácok, minden ellopandó kocsit, női névre keresztelnek el…egyrészt babona, másrsészt a zsaruknak olyan mintha nőkről és nem a célpontokról beszélnének) átrepülni egy félhídnyi autó felett, egy autómentő autó platójának segítségével?
 
http://www.gamechannel.hu/dvd_channel/pictures/050627ga0101.jpgA jelenetekhez persze a szereplők is hozzátettek. Cage hozza a szokásos, higgadt jófiút (ill. rosszfiút, ha a rendőrség nézőpontjából tekintünk rá), Jolie a laza, de kemény női főszereplő, Ribisi pedig a jellemfejlődéses öcsike szerepét. A főbb emberek mellett a mellékszereplők is el lettek találva. Számomra nagy kedvenc volt Szfinx, a „néma” (a film végén kiderül, miért csak idézőjelbe raktam a némát) és hideg gyilkos. Persze, itt is vannak olyan szereplők, akiktől a hdieg futkos a hátamon. Kip két haverja, a néger nagydumás srác és a számítógépmágus, de lúzer autótolvaj, nagyon ki tudtak akasztani. Persze, ők sem a színészi munkájuk, hanem a rájuk írt szerep miatt.

Zeneileg nem panaszkodhatunk, a kellő adrenalinpumpa itt is megvan. Az autók hangja, a sebváltó szisszenő hangja váltáskor és egy kellően eltalált muzsika, minden autóimádónál a felálló szőr hatását keltik.

Összességében a film számomra egy óriási favorit. Persze, a vélemény egyedi. Ez egy tipikus popcornmozi, amiben nem kell gondolkodni. Hogy repül át egy kocsi, egy fél hidat, mielőtt végigment fél Long Beachen? Kit érdekel, ha baromi jól nézett ki? A kedvenc filmeim egyike, így nálam ez egy igazi 5/5-ös film.  
Címkék: írásos elemzések 

Együttműködés felfüggesztve.

Sziasztok. Egy elég negatív hírt kell közölnöm, amely az Én döntésem miatt alakult így. A Sparrow-val közös együttműködésnek (élménybeszámolók,Pro/Contrák, Közös Filmnézés, Mit várunk...) vége, legalább is huzamosabb ideig felfüggesztettük.

Én döntöttem így, mert a legutóbbi videóink felvétele alatt feszélyezve éreztem magam, ennek pontos okát nem tudom, talán a Sparrow-val való kisebb-nagyobb vitáink miatt volt így. Én úgy tartom, hogy addig csináljon valamit az ember, ameddig jól érzi magát közben.
Remélem meg értitek ti is, és Sparrow is, akinek nagyon köszönöm a 11 hónapos közös együttműködést, és az együtt elért sikereinket. Igazából nem tudom, lesz-e a két blog közötti kapcsolatnak valaha folytatása, hogy őszintén bevalljam, Én nem akarom hogy legyen, talán egy kis idő után változik a véleményem, de ezt nem tartom megfelelőnek.

Bocsánat mindenkitől, aki valaha is végig nézte a videóinkat.

Sparrow ,Köszönöm neked ezt a majdnem egy éves együtt működést, amellyel szerintem több, és jobb lett mindkét blog. Köszönöm továbbá az élményt, amelyet a videónk nagy többsége jelentett. További sok sikert neked, és a Movie Tank-nak..

Sziasztok..