Nolan hétvége csúsztatása.

Sziasztok. Személyes okok miatt csak holnap, illetve holnapután folytatódik a Nolan weekend. Elnézést kérek..



Közös filmnézés: PROMO



Star Weekend: Cristopher Nolan - A sötét lovag

 Sziasztok, kezdetét veszi a 4. Star Weekendem, ezúttal a Christopher Nolan rendezői munkája lesz 3 napig a közép pontban. Ma a Nolan által újra kezdett Batman trilógia második részéről lesz szó.

Bruce Wayne (Christian Bale) gazdag iparmágnás, aki Batman bőrébe búja tisztítja http://filmbuzi.hu/files/film2008/batman-dark-best-big.jpgGotham City utcáit, ebben segítségére van James Gordon (Gary Oldman) is. A városban új főügyészt választanak, Harvey Dent-et (Aaron Eckhart), aki szintén segít felvenni a kesztyűk a bűnözők ellen. Azonban egyik nap egy sminkelt arcú, olcsó öltönyös férfi ki rabol egy bankot, majd folyamatosan növő hatalmát további épületek kirabolásával fit oktatja. Ő Joker (Heath Ledger) aki nem csak a városra, de Batmanre, és Rachelre (Maggie Gyllenhaal) is veszélyes.
A denevér embernek lépnie kell, még mielőtt a festett arcú bohóc át veszi az irányítást Gotham felett.

Christopher Nolan, (mint már korábban említettem) újra életet lehelt a Schumacher által eltorzított Batman filmekbe. Ennek első jele a Batman:Kezdődik volt. Itt meg tudhatjuk a denevér ember pályájának kezdeti részét. Ez a film viszont az első részt is túl szárnyalja. Nolan mert tovább gondolni, és kissé át dolgozta a saját maga által megírt receptet, az első rész kissé "sótlan" főhősét (Madár ijesztőt) lecserélte egy sokkal karakteresebb gonoszra, és ez volt a titok kulcsa.

Ugyanis Joker-t eszméletlenül eltalálta. Egy tébolyodott fazon, aki látszólag tervtelen mészárlásba kezd az ártatlanok között, a felszín alatt azonban sokkal megfontoltabb mint ahogy azt mi várnánk, a Batman felé irányuló gyűlölete pedig a "legjobbat" hozza ki belőle. Erre a nagyszerűen kidolgozott karakterre már csak rátetéz Heath Ledger játéka, aki ezért a játékért teljesen megérdemelten zsebelte be az Oscar szobrot, sajnos csak halála után...
A főhős karaktere szinte ugyan az maradt, talán csak annyiban változott meg, hogy modorát kicsit kifinomultabbá tette. Ez főleg azért volt indokolt részéről, mert egy gazdag, ármánykodó iparmágnással a nézők nagy része nem tud együtt érezni. Batman karaktere semmit sem változott, ugyan az a sötétben lapuló, rendíthetetlen őrző maradt, aki a korábbi részekben volt, itt azonban mindkét karakter kapott egy plusz dicsérni való dolgot. Christian Bale  Ledgerhez hasonlóan hibátlan játékot nyújt, csak úgy, mint a James Gordon nyomozót megformáló Gary Oldman, aki végig nagyon szimpatikus volt a film alatt, a filmet lezáró monológja pedig telitalálat volt. Aaron Eckhart és Maggie Gyllenhaal is megfelelően teljesít, ugyan egyikőjük karaktere és játéka sem tudott felérni az előbb említett színészekével.http://images2.fanpop.com/images/photos/2900000/The-Joker-the-dark-knight-2934170-800-330.jpg

A film sikerének másik titka a műfaja lehet. Az első és legfontosabb dolog ezzel kapcsolatban az, hogy itt már sokkal több thriller szálat kapott a cselekmény , ez főleg Joker nagyszerűen megírt , kegyetlen karakterének köszönhető. A második pont pedig az akció, és az előbb említett thriller elemek vegyítésének módszere, amiben Nolan jelesre vizsgázott. 

Megfelelő mennyiségben kapunk az arcunkba akció jeleneteket, amelyek már-már hibátlanok. Akárcsak ezek realizmusa. Amiket itt láthatunk, azok valóban meg történhetnek. Ami még nagyon tetszett, az az egyik üldözéses jelenet felépítése volt, amelyben meg ismerhettük az egyik autóban ülő kommandósok jellemét, így amikor Joker meg támadta a furgont, tudtunk nekik szorítani.

Nolannak ezzel a filmmel véglegesen sikerült magát beírnia a film történelembe. A történet , a karakterek, a színészek mind tökéletesek, ahogy a rendezés, és a forgatókönyv is. A hangulat is letaglózó. Egyszerűen nem tudok rajta fogást találni, nálam ez a film tökéletes, mindenkinek ajánlom, Sziasztok.

Címkék: star weekend 

Star Weekend:Szavazás lezárva!

Sziasztok, ezennel lezárom a Star Weekend szavazási lehetőségét, elsöprő fölénnyel Christopher Nolan nyert, ezzel a következő hétvége róla, és a filmjeiről fog szólni. Elég színes a paletta, érdekes filmeknek nézünk elébe.

Köszönöm mind a 26 szavazatot, Pénteken jelentkezem, Sziasztok



Perfect Insanity a Facebookon is.

Sziasztok. El készült a blog Facebook oldala, ezúttal "Likeolhattok" is minket, az oldaldobozok között keressétek a blog lapját, ezen felül nem lesznek már Update bejegyzések, hanem mindent fontosabb hírt ott közlünk majd.

Előre is köszi a "Like"-okat. Sziasztok



R.I.P. Ryan

 Amerikai idő szerint hétfő hajnalban életét vesztette Ryan Dunn, a Jackass szerintem legmókásabb alakja. Kicsit lesokkolt a hír, amikor meg tudtam. Autóbalesetben hunyt el, 34 éves volt.

Nyugodjon békében...