Star Weekend:Jim Carrey - A 23-as szám

 A szavazataitok alapján Jim Carrey hétvégét rendezek. Tőle viszonylag kevés filmet láttam eddig, szóval illik be pótolni. Az első alanyom A 23-as szám lesz.

https://m.blog.hu/da/datadownload/image/number_23.jpgWalter Sparrow (Jim Carrey) sintérként dolgozik. Születés napján egy kutya miatt késlekedik, ezért felesége, Agatha (Virginia Madsen) betér egy könyves boltba. A sorok között talál egy titokzatos könyvet, melynek címe A 23-as szám. Meg veszi Walternek ajándékba, mit sem tudva arról, milyen titkokat hordoz. Ahogy olvasni kezdi a könyvet, Walter folyamatosan azonosul az írójával, akivel egyre több párhuzamot érez. A 23-as szám rabja lesz, folyamatosan kezd el távolodni a családjától. 

Joel Schumacher a film rendezője. Ő a szakmában az egyik legjobb, mondjuk az ő keze alatt megformálódott Batman filmek mindenképpen a denevér emberről szólóak közül a leggyengébbek. Azonban itt biztosan formálja meg a szálakat, és szájbarágás nélkül adja át a csavaros történetet.

A forgatókönyv tökéletes. Folyamatos feszültség , és zseniális kivitelezés jellemzi. Hibátlan a történetvezetés, és kisebb csavarokkal jutunk el a film végi nagy bummhoz, amit meg irigyelhetnek az égig ajnározott Fűrész csattanók is.

A színészi munka is hibátlan. A szereposztás, élén Jim Carreyvel tökéletes. Carrey szerintem minden idők egyik legjobb alakítását hozta, mondjuk az elején még kicsit visszafogottabb volt. Virginia Madsen is túlszárnyalja a kötelezőt. Nagyon jól alakít, kiegészíti főhősünk alakítását. Aki azonban meglepett, az a kettőjük fiát játszó Logan Lerman. Nagyszerűen alakít, és fiatal kora ellenére a játéka szinte hibátlan. Ugyan voltak meg ingásai, de ez még is dicsérendő. Sajnos azóta el pazarolta a színészi játékát, elég ha csak a két ismertebb címet említem: A Villámtolvaj, és a Gamer. Mindkettő tucatfilm.. Így múlik el egy fiatal karrierje, de remélem nem ássa bele magát ezekbe a C kategóriás blockbusterekbe. 

A karatkerek szintén jól sikerültek. Itt is kiemelkedik Walter. A legnagyobb pozitívum az http://4.bp.blogspot.com/_tPvBccxm2is/SnCsj0JSuPI/AAAAAAAAAmM/MfQ5KVqqlBE/s320/fingerling.jpgvele kapcsolatban, hogy teljes mértékben együtt lehet vele érezni. Plusz még a realitás talaján marad, és meg próbál józan ésszel gondolkodni, ami azért valljuk be, egy ilyen esetben nem mindenkinek sikerülne. Agatha is hozta a kötelezőt. Nem volt túlzottan kiemelkedő, de ebből a karakterből többet nem is lehet kihozni. Robin Sparrow szintén jó volt. Általában rühellem az ilyen filmekben a gyerek karaktereket, de itt ő nagyon szimpatikus volt, ami dícsérendő. Ki kell emelni az író karakterét is, akit frappánsan Net Udmegnek hívnak. Elképesztően kidolgozott, végig kíváncsiak vagyunk a kilétére, és nagyon jól meg oldották az úgymond karakter fejlődését is, ami itt inkább romlás.

A hangulatra sem lehet kifogás, sőt, ez az egyik legfeszültebb film, amivel valaha dolgom volt,a legjobban táplálják belénk a folyamatos izgalmat, erre csak rátetéz a nagyszerű narrációs munka is .

A film látványa is tökéletes. Külön ki kell emelnem a könyv illusztrálását. Ezek a képsorok mind túlexponáltak, ezzel tetőzve a nézőben a feszültséget.

A 23-as szám maga a nagybetűs THRILLER. Kevés olyan film van, amit egyben meg néztem, úgy, hogy szinte nem is pislogtam. A forgatókönyv, a karakterek, a színészi játékok, és minden tökéletes. Ezzel beton biztos helyet alakított ki magának a kedvenc filmjei között. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Sziasztok.

Címkék: star weekend 

Mit várunk a nyártól? - 2011 By Frog&Sparrow

Íme el készült a közelgő nyári filmekre kitérő videónk. A végére kicsit ellazultunk, néhány dolgot ne tessék komolyan venni :D. A filmeket a Palace Cinemas listája alapján kell érteni, azóta (4 napja) változott a lista, ezért néhány film nem került be. Jó szórakozást.

Címkék: mit várunk...? 

Star Weekend - Holnaptól

Sziasztok. Kisebb problémák jöttek össze, így csak holnap kezdődik a Sztár hétvége. Ezúttal a szavazataitok alapján Jim Carrey-ről lesz szó. Szokás szerint ki választottam a repertoáramból azt a három filmet, amit nézek tőle.

Sziasztok!!!



"Élménybeszámoló"- Eden Lake by Frog&Sparrow

Íme vissza tértünk közösen videózni, ez úttal egy negatív élményt osztunk meg veletek. Ez biztos sokaknak nem fog tetszeni, de muszáj volt a film által keltett dühöt kiadni magunkból. Részletek a videóban!

Címkék: élménybeszámoló