Frog - Másnaposok 2

Elkészült a 2009-es Todd Phillips nevével fémjelzett szinte már kultikus vígjáték folytatása. A trailer alapján nem voltak komolyabb elvárásaim, de ha visszanéztem az előző filmre, mindenképpen egy nagyon jó filmre számítottam. Tegnap sikerült beülnöm rá, lássuk hogy sikerült.

http://twitchfilm.com/news/The_Hangover2_poster.jpgA farkasfalka Thaiföldre utazik. Stu (Ed Helms) esküvőjét rendezik itt. Azonban ő a múltból kiindulva csak egy békés reggelivel próbálja megoldani a legénybúcsút. Természetesen barátai ezt nem hagyják, és rá akarnak tetézni, de megint valami balul sül el. Stu, Phil (Bradley Cooper), és Alan (Zach Galifianakis) egy lepukkadt Bangkoki szállodában ébrednek fel. Alan kopasz, Stu pedig kitetováltatta magát, de ez a legkisebb gondjuk.  Stu leendő feleségének testvérét elvesztették, és szinte semmi támpontjuk nincsen arról, hogy mégis hol hagyhatták. Így el kell indulniuk felkutatni a világ egyik legnagyobb városát, egy drogkereskedő majom, illetve egy ujj társaságában. Ha nem találják meg időben a fiút, akkor "Elnyeli Bangkok".

A filmtől maximálisan azt kaptam, amit vártam. A poénok ismét ülnek, talán még jobban mint az első részben, igaz itt kevesebb van belőlük, de amelyek megmaradtak, azok szenzációsak.

A színészi játékok ismét dicsérendőek. Zach Galifianakis ismét kiemelkedik. Nagyon jól adja vissza Alan karakterét, és így sokkal hatásosabb, mint az első részben. Ed Helms is fantasztikus, különösen szerettem már az első részekben is, amikor kiabál, ezek a részek itt is nagyon jól sikerültek. Bradley Cooper igazából kicsit visszafogottabb, mint az első részben. Nem tudom mi lehet ennek az oka, de összességében egy erős közepes alakítást azért kicsikart magából.

A karakterek ismét nagy pozitívumai a filmnek. Stu ugyan olyan mint az első részben. Egy átlagember, tele rigolyákkal, ráadásul most még kétségbeesett is, mert muszáj vissza szereznie a felesége öccsét, és az apósa szeme fényét. Phil sem változott sokat, talán csak annyit, hogy valamennyire megkomolyodott. Itt már gyerekei vannak, viszont még mindig drogozik, illetve szélhámoskodik, az ő karaktere volt az egyik kedvencem a film alatt. Az első részből már megismert Mr. Chow itt sokkal nagyobb szerepet kap. Az ő karaktere az egyik leghumorosabb, minden jelenet, ahol szerepel , hatalmas poénokat tartalmazott. Végül elérkeztem a film csúcspontjához, Alanhez. Hatalmas arc a csávó. Sokkal hülyébb mint az első részben (pedig ott sem volt egy százas égő), a film legnagyobb poénjai hozzá kötődnek, különösen jók voltak azok a jelenetek, amikor Mr. Chow-val szerepeltek együtt.

A film zenéit is kiemelném. Nagyon pörgős, vagy éppen feszült hangulatot adnak a jelenetekhez, ezt hívom én tökéletes zeneválasztásnak.

Összességében a film nem sokat változott, de van egy nagy különbség az első részhez képest. Míg ott alig haladt a cselekmény, itt száz fokon pörög. Nagyon jó a film történet felépítése, ezzel is odaverve az első részt. Ha tetszett az első rész, akkor feltétlenül nézzétek meg, mert ebben sem fogtok csalódni. 1000 forintot mindenképpen meg ér.

Címkék: írásos elemzések 

Frog - Pancser Police

 Anno a filmes listámnál írtam, hogy nem láttam még a filmet, és nem is nagyon tervezem. Ennek az volt az oka, hogy szinte mindenhol negatív kritikákat hallottam, olvastam róla. Azonban tervbe vettem, hogy minden 1990 utáni Mark Wahlberg filmet látnom kell, így gondoltam, hogy jobb letudni előbb. 

Allen (Will Ferrel) egy két ballábas rendőrségi könyvelő. Egész nap az akták, és a számítógépe mögött kuksol. Látszólagos társa Terry (Mark Wahlberg) viszont igazi zsarunak született, azonban egy régebbi baleset után most őt is az irodába száműzték. Terry és Allen csodálattal nézi az iroda két szuper kopóját Highsmith-t és Dantont (Dwayne Johnson és Samuel L. Jackson) akik hatalmas hírnévre tettek szert. Azonban egy balul elsült akció után két főhősünk kerül a helyükre. Fel kell deríteniük egy akkora sikkasztó hálózatot, amelyre még ők sem számítottak. A fél város őket üldözi, ugyanis nagy pénzek forognak az üzletben.

Kezdeném a legfontosabb dologgal: A film korántsem rossz, sőt, én a jó vígjátékok közé sorolnám. Szóval kellemes csalódás volt.

Hogy minek is köszönhető ez? Főleg a színészi játékoknak. Will Ferrel és Mark Wahlberg is nagyon jól alakítanak. Ferrelt eddig kifejezetten rühelltem, mert szerintem semmi humoros nem volt a játékában, de ez most valahogy megváltozott. Mark Wahlberg eddig nem igazán mozgott a komédiák világában, így nekem zsákbamacska volt. Azonban nem kellett most sem csalódnom benne. Eredeti nyelven néztem, talán ez is közre játszott arra, hogy ilyen jónak tartsam mindkettőjüket.

A karakterek is nagyon jók voltak. Mark Wahlberg karaktere valami észbontó. Nagyon bírtam a hirtelen érzelem kitöréseit, és a "Páva vagyok..." kezdetű mondatait. Hatalmas volt amikor hallgatta a másik félt, amint beszél, és a végén egy rohadt nagyot ráordított.Will Ferrel inkább idegesítő karaktert kapott szándékosan. Tele van rigolyákkal, és nincsen tisztában saját helyzetével. Néha kicsit skizofrén is, néha kitör belőle az egyetemi énje.

Amit még meg kell említenem, azok a poénok voltak. Meglepő, de én végig tudtam nevetni a filmet. Ez főleg Mark Wahlbergnek köszönhető, és az előbb említett kitöréseinek. De azok a részek is nagyon tetszettek, amikor Ferrer karakterének volt barátnőivel találkoztak, konkrétan az volt a legviccesebb, amikor az egyik nő férje 30 kilómétert szaladt utánuk, és egyáltalán nem abból az okból, amit elsőre gondolhattok.

Összességében egy szerintem erős vígjátékkal van dolgunk. Nagyon örültem hogy nem kellett csalódnom Wahlbergben. Ha van szabad 2 órátok, minimum egyszer szánjátok rá az időt.

Címkék: írásos elemzések