Update

Sziasztok. Mint láthattátok mostanában nem került ki bejegyzés, ennek az az oka, hogy lebetegedtm, és nincs erőm gépezni.

Hamarosan visszatérek, üdv mindenkinek!



Frog:A Kísérlet

Ma egy remakeről lesz szó, mégpedig a 2010-es Kísérletről. A film eredetileg német, de természetesen az amcsik nem bírják ki, hogy ne csináljanak minden sikeres európai filmből (pl. REC) eghttp://gmt.dtsh.hu/boritok/xvid/BDRip-HDRip.Premier/A.kiserlet.2010.HUN.ENG.720p.BRRip.x264-racis.jpgy remake-t, ami még a felét sem éri el az eredetinek.

A film egy börtönkísérletről szól, amelybe belecsöppen főhősünk Travis (Adrien Brody), aki könnyű pénzszerzés reményében jelentkezik az újságban meghírdetett kísérletre. A "válogatáson" találkozik Barrissel (Forest Withaker), akivel hamar össze barátkoznak. Természetesen mind kettejüket visszahívják a kísérletre, amelyben egy börtönben kell kibírniuk 14 napig, erőszak nélkül. A résztvevőket két csoportra osztják:őrökre, és rabokra.
Travis rab, míg Barris őr lesz. Eleinte nyugodtak lesznek a dolgok, később viszont el szabadúl a pokol.

A filmet Paul Scheuring rendezte, akinek köszönhetjük a Szökés sorozatot is. Előre leszögezem, hogy az eredeti német alkotást még nem láttam, de ennél rosszabb nem lehet.

A film legnagyobb negatívuma az, hogy baromira összecsapták, kb 90 perc alatt lerendezik az egészet. Sok megmagyarázhatatlan dolgot is találtam benne, például azt, hogy Barris mi a francért őrül meg.

A színészi játék egyébként rendben van, viszont engem nagyon irritált a képregényíró csávó (Benjy), akit fogalmam sincs miért tettek bele, valószínűleg azért mert az eredetiben is benne volt, de kérdem én, hogy mi a francért egy ilyen színészre kellett bízni ezt a szerepet? Szerintem egy nulla ennek a csávónak a játéka (Ethan Cohn), valamint a szinkron hangja is baromi rossz. A színészi gárdából kiemelkedik Adrien Brody, aki mint már megszokhattuk, perfekt munkát végzett, és szinte csak az ő játékát mondanám kifejezetten jónak.

Egyébként ami a legjobban feldühített, az az, hogy igazán nem úgy viselkednek a filmben az emberek, ahogyan ezt elvárnánk egy ilyen történettől. Nagyon sok a felesleges erőszak, Forest Withaker pedig kifejezetten túl játsza a szerepét, ami igencsak ront az élményen, ugyanis szinte csak rá, és Brodyra építik a cselekményt.

A film végét kifejezetten nem értettem, ez lehet hogy csak az én bajom, de a legfőbb dolgot szerintem nem magyarázták meg.

Ha kellene osztályoznom ezt a filmet, akkor 10/5. (Egy plusz pont Brody játéka miatt)

 

 

 


 

 

Címkék: írásos elemzések