A Tégla By Frog

Egy nagy hiányosságom pótoltam be a közelmúltban. A 4 Oscart nyerő Martin Scorsese zseniáhttp://koczy2.files.wordpress.com/2008/12/user1918_1160962231.jpglis krimijéről, A Tégláról van szó.

Adott két rendőr, az egyikőjük a maffiózó családból származik, a másikuk egy viszonylag szegény tisztességes családból. Sullivan nyomozó (Matt Damon) útját Frank Costello (Jack Nicholson) egyengeti a rendőrségnél, azonban ezt sokan nem tudják. Sullivan cserébe rendőrségi infóval látja el "mostohaapját". Másik nyomozónk Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) élete lehetősége előtt áll, ugyanis be kell épülnie a Boston-i maffiába, Billy Costello mellé, azonban semmi sem ilyen egyszerű, ugyanis mindkét tégla élete veszélyben van, így két nyomozónk útja keresztezi egymást.

Az írásom érdemi részét kezdeném a történet "elemzésével". Egyszerűnek tűnik az egész, de korántsem az, viszonylag nehéz megérteni a felszín alatt lapuló tanulságot. Szerintem az egész azt akarja megmutatni, hogy mi lesz egy szimpatikus emberből, ha hatalom kerül a kezeibe. Továbbá a filmben sok kicsi, és néhány nagy csavar is van, erről többet nem árulnék el.

A legnagyobb mozgatórúgó a színészi játék, nézzük csak sorjában. Egyetlen színész volt, akivel nem voltam 100%-osan megelégedve, mégpedig Matt Damonnal. Nem tudom, nekem ez a "srác" nagyon kisfiúsnak tűnik, ezért nem illett rá az úgymond gonosz karakter.
DiCaprio viszont meglepően jó, sőt nagyon jó. Teljesen bele éli magát a karakterbe, és az adott szituációkba.
Jack Nicholson igazából semmi extra, legalább is tőle ez nem túl nagy játék, viszont így is viszonylag kiemelkedő.
Martin Sheen volt az első személy, akin meglepődtem. Nagyon jól alakított, és teljesen rá öntötték ezt a karaktert.
Szándékosan a végére hagytam a számomra legnagyobb meglepetést, Mark Wahlberg. Amit itt nyújt, azt szerintem zseniális. Nagyszerűen adja elő ezt a kukacoskodó, mondhatni szemét karaktert, szerintem ő alakított a legjobban.

Amit még feltétlen ki kell emelnem, az a hangulat. Nem tudnék olyan pillanatot mondani a filmből, amikor fel mentettek volna minket a feszültség alól, szerintem zseniális. A 150 perces játékidő hamar elrepült.

A zenék, és a kameramunka is korrekt volt.

Ennyit mára, mindenkinek teljes szívből ajánlom.

 


 

 

Címkék: írásos elemzések 

Felhangolva (Get Him to the Greek) by Anthony

Sztárok, celebek... Hollywoodi celebek..pfff , aki szán egy kis időt tévé nézésre,az tudja,hogy ezeknek a celebeknek az élete zűrös,drogoznak,ittasan vezetnek autót, családi problémáik vannak, és mindezt a kutyát sem érdekli. Ezeket az embereket a legjobb kifigurázni,és erre a legjobb példa a Felhangolva. És hogy mi kell hozzá? Mindössze egy dagi vicces emberke,egy sovány idióta emberke, drog, csajok és sok eszméletlen szituáció. Érdekel?



Közös Filmnézés- Gyilkos felvonó Összegzés By Frog&Sparrow


Közös Filmnézés: Gyilkos felvonó - Összegző videó by sjay95

Címkék: közös filmnézés 

Kedvenc Gonosz Karaktereim Top10 by Frog

Egy "listát" láthattok a 10 "kedvenc" gonosz karakteremről. Jó szórakozást!


Frog: Top10 kedvenc gonosz karaktereim by sjay95

Címkék: top10 

Közös Filmnézés- Gyilkos felvonó 7. rész

Íme az utolsó videó a közös filmnézésünkből. Hamarosan összegzés, oldalt a címkéknél megtaláljátok az előző 6 videót is. Jó szórakozást!

Címkék: közös filmnézés 

Közös Filmnézés- Gyilkos felvonó 6. rész

Az utolsó előtti közös filmnézés videó :)

Címkék: közös filmnézés