Clear Eyes, Full Hearts, Can't Lose

Mostani áldozatom egy sorozat, a Friday Night Lights, ami felmászott a listámon a 2.-3. helyre a 24 mögé, valahova a Rescue Me és a Dexter mellé. Története nem túl bonyolult, egy amerikai középiskolai focicsapatról szól. A történet helye a Texas állambeli Dillon. Ez egy kisváros ahol minden a csapatukról, a Dillon Panthersről szól. Olyan ez a sorozat, hogy még asszony is beleszeretett úgy, hogy ha azt hallja, hogy touchdown, akkor azt hiszi hogy valakit letapiztak (touch-down...:)). Nemcsak a fociról szól, hanem a csapattagok, edzők magánéletéről is. Elég sok "drámai" szál van benne, bemutatja az évad első részében lebénult egykori quarterback (irányító) küzdelmeit az új életével, és egészen megható ahogyan ábrázolják a 17-18 éves fiú harcát egyrészt saját magával, másrészt a "világgal". Sokkal többet a történetről nem írhatok a légterelő veszély miatt (spoiler, nagy poén, ha-ha-ha:P). kezdd el nézni, és fogadjunk egy sörbe, hogy magával ragad. Nem kell szeretni az amerikai focit, elég ha ismered, sőt, még talán azt se kell. Én eddig elvoltam a focival, néha megnéztem 1-1 meccset ha épp odakapcsoltam, de mostanra fanatikus lettem. Go Cowboys! :) A szereplők magával ragadnak, mindegy milyen ember vagy, megtalálod a neked valót, és izgulni fogsz érte :) Nőknek: a palik jók (asszony szerint) Paliknak (nem a Lacinak): a nők jók;) Abszolút 10/10! Azért adhatnék kevesebbet, mert 27.-én indul az elvileg utolsó 5. évad...

 



Frog:Nem vénnek való vidék

Igazából ezt a filmet egy szóval is le tudnám rendezni, vagy talán még úgy sem, mert erre nincsene szavak. A legközelebb álló jelző talán rá az, hogy zseniális.

A történet középpontjában Llewelyn Moss (Josh Brolin) kap helyet. Moss egy nap a sivatagban vadászik, amikor egy pár autót lát. Amikor megközelíti, látja hogy ezekkel a srácokkal jól el bántak. Az egyik kisfurgonban egy bőrönd szerűséget talál, melyben nem kevesebb mint 2 millió dolcsi hever. Természetesen hazaviszi, de azért gondolhatjuk, hogy valakinek fontos lehet az a pénz, hogyha már életeket oltott érte. Elindúl a versenyfutás a pénzért, ugyanis egy ismert sorozat gyilkos, Anton Chigurgh üldözőbe veszi, és ő az a fajta ember, aki a pénzért bármit megtesz.

A film színvonalát már a 2008-as Oscar díjátadón megcsodálhattuk, ahol aratott. A film 4 Oscar szobrocskát zsebelt be, többek között a legjobb film, és a legjobb férfi mellékszereplő díját is.
 

A film műfaját tekintve krimi-dráma. Ez a besorolás abszolut megfelelő, ugyanis mindkét stílusból kapunk jó nagy mértékkel. Továbbá található benne nem kevés thriller szál, ezek főleg Chigurgh-hoz fűződnek, és hogy valóban borzongatóak, az Javier Bardemnek köszönhető, aki valami zseniális. És ezzel át térnék a színészi játékra. A filmben van még egy nagy húzónév, mégpedig Tomy Lee Jones, az ő játékát igazán nem ecsetelném, ugyanis szerintem mindenki ismeri, és tudja mégis mire képes :). Továbbá a főszerepet játszó Josh Brolin is jól alakít, de igazán nem érzem benne azt a zsenialitást, mint a gyilkosunk játékában.

A film helyszínei Mexikó illetve Amerika között találhatóak. Pontos városneveket nem tudok, de azt igen, hogy sivár területen fekszenek, és ez ad még egy plusz pikantériát a filmhez.

A zenékről úgy kb nincsen véleményem, ugyanis azt tudni kell rólam, hogy a zenékre nem igazán figyelek.

Egyébként nem kis kreativitás szorult a rendezőkbe, nekem nagyon tetszik Chigurgh gázpalackos fegyvere, valamint az hogy hogyan használja.

Összegzés képpen annyit tudnék leírni, hogy a film nálam top5-ös helyezésű, és megmerem kockáztatni, hogy ez minden idők egyik legjobb filmje. Nálam 10/10

Üdv!



 

 

Címkék: írásos elemzések 

Visszatértem

Elnézést a kis "kimaradásomért", eléggé összejöttek most a dolgok, ma vagy holnap elkezdem pótolni elmaradásaimat. Elsőként egy sorozat jön majd. (Friday Night Lights)



Pro/Contra rovat: Kick/Ass

Ismét egy közös Pro/Contra :)

 



Címkék: pro/contra rovat 

Tagfelvétel Update!

Egy kritika már beérkezett, ezt hamarosan publikáljuk. Továbbá a határidőt jövőhét péntek, 0 óra 0 percben határoztuk meg! 

Üdv!

Címkék: hírek 

Frog&Nexus&Sparrow&ANthony- 300 Élménybeszámoló

Még egy rendhagyó videó, most már 4-re bővült a kis csapat! :)

 


Download:
FLVMP43GP


Assassin's Creed Brotherhood preview


 



Tagfelvétel!

A Perfect Isanity Team bejelenti, hogy egy új tagot keres. Méltónak érzed magad, hogy csatlakozz hozzánk? Ha igen, add le a nevezésed a blog e-mail címén, és csatolj hozzá egy írásos elemzést, vagy éppen egy videó bemutatót. Ezután a csapat tagjai eldöntik hogy maradhatsz-e.

 
 
 
Üdvözlettel: A vezetőség