A Karib-tenger kalózai-A Fekete Gyöngy átka (Pirates of the Carribean: The curse of the Black Pearl, 2003)-by Power

Sziasztok! Visszatérésem alkalmából egy meghatározó kalandfilmet hoztam nektek, melyet Gore Verbinski "szült meg" 2003-ban.

A történet az időben pár évszázadot visszavándorolva a kalózok korszakába kalauzol el bennünket. Köztük a leghírhedtebb kalóz Jack Sparrow (Johnny Depp). Barbarossa kapitány (Geoffrey Rush) elrabolja az angol kormányzó lányát, Elizabeth-et (Keira Knightley). Ennek apropóján Elizabeth régi szerelme, Will (Orlando Bloom) siet a lány megmentésére. Will azonban tudja, hogy egyedül sok babér nem terem neki, ezért kénytelen Jack Sparrow segítségét kérni.

A történet kissé sablonosnak tűnhet, de a film eredetiségét nem befolyásolja. Remekül összerakott cselekményű film, hiszen van amikor a kiváló helyzetkomikumok, van amikor az izgalmak és van amikor a látvány kerül előtérbe. Gondolom senkinek sem okozok meglepetést azzal, ha azt mondom, hogy igazából egyik pont sem okozott komoly csalódás.

Ilyenkor sokatokban biztos az merül fel, hogy ez a magasfokú dicséret vajon magába foglalja-e a színészi játékokat is. Nyugodtan mondhatom, hogy igen. Johnny Depp és Orlando Bloom viszik a hátukon a filmet, de a többiek is szépen helyt állnak.

Gore Verbinski számomra egy elég nehezen behatárolható rendező. Hullámzó a munkássága, vannak jó és kevésbé jó alkotásai is. A filmmel kapcsolatban kihagyhatatlan szempont a zene. A He is a pirate névre keresztelt zene nélkül fele ennyire se lenne jó a Karib-tenger kalózai. A zene érdekes párhuzamot képez a filmmel, olyan értelemben, hogy a dallamok jelzői a filmre is ráaggathatók. Ugyanis a zene változatos, van benne komoly rész, vidám dallamok és összességében nagyon jó.

A filmet leginkább egy szóval lehetne körülírni. Az pedig a szórakoztató. Látványos, vicces, izgalmas, de olykor komoly hangvételt is képez. Nagyon kevés popcornmozi sikerül ennyire jól, mint A Karib-tenger kalózai. Aki pedig még nem látta, az magára vessen.

 

Címkék: írásos elemzések 

A bejegyzés trackback címe:

https://perfectinsanity.blog.hu/api/trackback/id/tr463363979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.11.09. 13:59:09

Egyszer majdnem végig néztem tévében, de marhára untam. Inkább magamra vetek, minthogy még egyszer nekiálljak.:-)
Az írás amúgy nem rossz, de elég zavaró a szóimétlés.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2011.11.10. 20:49:39

@Sparrow: Akkor már csak azt nem értem, h honnan jön a nick-ed. Meg voltam győződve róla, h Jack Sparrow miatt választottad :D

MrRaizy 2011.11.11. 15:48:59

@Sparrow: Ha már ennyire szereted a 23-as szám című filmet akkor áruld már el nekem imdb-n, hogy lehet csak 6,2 ponton ??? :OOOO

De persze akárki megmondhatná mert én egyszerűen nem bírom felfogni ép ésszel , hogy ilyen kevés ponton van.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.11.12. 10:23:46

@rAAAiz: Sajnos az emberek többsége csak erős közepesnek tartja, sajnos ez a szubjektív vélemény nevű borzalom. :-)
Szerintem minden ízében zseniális.